poniedziałek, 16 stycznia 2012

025.Naleśniki budyniowe


Składniki:

1 szklanka mąki
1 szklanka mleka ( jeśli ciasto będzie zbyt gęste trzeba dodać więcęj )
1 budyń śmietankowy
40% szklanki cukru

1 łyżka oleju


Wykonanie

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą dokładnie i smażymy cienkie naleśniki na niewielkiej ilości oleju.



Nadzienie:

kg truskawek
pół kubka śmietany 18%
cukier ( na oko tyle aby było słodkie )



Truskawki miksujemy ze śmietaną i cukrem na gładką masę.


Na naleśniki nalewamy odrobinę sosu z truskawek, rozsmarowujemy i składamy w trójkącik.
 Można na wierzchu polać sosem i posypać cukrem pudrem... udekorować truskawką...

------------------------------------------------------------------

England
pancakes puddings

ingredients:

1 cup flour
1 cup milk (if batter is too thick you need to add more)
A creamy pudding
40% cup of sugar
1 tablespoon oil

execution
Mix all the ingredients together thoroughly and fry thin pancakes on a small amount of oil.

filling:
1 kg of strawberries
half cup sour cream 18%
sugar (for the eye to make it sweet enough)

Mixes strawberries with cream and sugar until smooth.

Pour on pancakes with strawberry sauce slightly, grease and submit a triangle.
  You can pour sauce on top and sprinkle with powdered sugar ... garnish with strawberries...

---------------------------------------------------------------------

Sverige
pannkakor puddingar

ingredienser:

1 kopp mjöl
1 kopp mjölk (om smeten är för tjock du behöver lägga till mer)
En krämig pudding
40kopp socker
1 msk olja

Execution
Blanda alla ingredienser ordentligt och stek tunna pannkakor på en liten mängd olja.

fyllning:
1 kg jordgubbar
halv kopp gräddfil 18%
socker (för ögat att göra det sött nog)

Blandar jordgubbar med grädde och socker smidigt.

Häll på pannkakor med jordgubbssås något, fett och lämna in en triangel.
  Du kan hälla såsen ovanpå och strö med strösocker ... Garnera med jordgubbar ...

------------------------------------------------------------------------

Deutschland
Pancakes Puddings

Zutaten:

1 Tasse Mehl
1 Tasse Milch (falls der Teig zu dick, müssen Sie mehr hinzuzufügen)
Eine cremige Pudding
40% Tasse Zucker
1 EL Öl

Ausführung
Alle Zutaten miteinander vermischen und braten dünne Pfannkuchen auf einer kleinenMenge Öl.

Füllung:
1 kg Erdbeeren
Eine halbe Tasse saure Sahne 18%
Zucker (für das Auge, um es süß genug)

Mixes Erdbeeren mit Sahne und Zucker glatt rühren.

Gießen Sie auf Pfannkuchen mit Erdbeer-Sauce leicht, Fett und legt ein Dreieck.
  Sie können Sauce auf gießen und mit Puderzucker bestreuen ... garniert mit Erdbeeren

----------------------------------------------------------------------

Portugal
pudins panquecas

ingredientes:

1 xícara de farinha
1 xícara de leite (se a massa está muito grossa você precisa adicionar mais)
Um pudim cremoso
40xícara de açúcar
1 colher de sopa de óleo

execução
Misture todos os ingredientes cuidadosamente e frite as panquecas finas em umapequena quantidade de óleo.

recheio:
1 kg de morangos
meia xícara de creme azedo 18%
açúcar (para o olho para fazê-la doce o suficiente)

Mistura de morangos com creme e açúcar até ficar homogêneo.

Despeje sobre as panquecas com molho de morango ligeiramente, graxa e apresentar um triângulo.
  Você pode derramar molho por cima e polvilhe com açúcar em pó ... decore commorangos ...

------------------------------------------------------------------------

France
crêpes desserts

ingrédients:

1 tasse de farine
1 tasse de lait (si la pâte est trop épaisse, vous devez ajouter plus)
Un pudding de crème
40% de sucre de tasse
1 cuillerée d'huile

exécution
Mélanger tous les ingrédients ensemble à fond et faire frire les crêpes minces sur une petite quantité d'huile.

remplissage:
1 kg de fraises
demi-tasse de crème sure 18%
sucre (pour l'œil pour le rendre assez douce)

Mélanges de fraises à la crème et le sucre jusqu'à consistance lisse.

Verser sur les crêpes avec de la sauce aux fraises légère, de graisse et de soumettre un triangle.
  Vous pouvez verser la sauce sur le dessus et saupoudrer de sucre en poudre ... Garnir de fraises ...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz