środa, 18 stycznia 2012

053.Naleśniki z meksykańskim nadzieniem


   
SKŁADNIKI:

 ciasto naleśnikowe na 8 sztuk
jedna kukurydza konserwowa  (puszka) 
jedna fasola czerwona konserwowa (puszka)
 1 cebula biała (duża lub 2 małe) 
250gr mięso mielone
 sól 
 pieprz 


Przygotowanie:

Naleśniki smażymy według własnego przepisu.

Kukurydzę i fasolę odsączamy i opłukujemy pod bieżącą wodą.
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.

Na rozgrzanej patelni smażymy mięso mielone ( najlepiej na oliwie ) 5min, 
po tym czasie dodajemy cebulę i całość smażymy 3min,
 dodajemy kukurydzę i fasolę i smażymy kolejne dwie trzy minuty .
 Całość przyprawiamy do smaku.

Farsz wykładamy na naleśniki i zwijamy według własnych upodobań

Naleśniki świetnie smakują z salsą pomidorową, również z sosem czosnkowym

--------------------------------------------------

England
Pancakes stuffed with Mexican

INGREDIENTS:

  pancake dough into 8 pieces
a canned corn (can)
a red, canned beans (tin)
  1 white onion (large or 2 small)
250gr minced meat
  salt
  pepper


preparation:

Fry pancakes at their provision.

Corn and beans, withdraw and rinsed under running water.
Cut the onion into small cubes.

In hot skillet fry minced meat (preferably olive oil) 5min,
after this time, add the onion and fry whole 3min,
  add corn and beans and fry another two-three minutes.
  The whole spices to taste.

Taught stuffing the crepes and roll to your liking

Pancakes taste great with tomato salsa, also with garlic sauce

-------------------------------------------------------

Sverige
Pannkakor fyllda med mexikanska

INGREDIENSER:

  pannkaka degen i 8 bitar
en konserverad majs (CAN)
en röd, konserverade bönor (burk)
  1 vit lök (stor eller 2 små)
250gr köttfärs
  salt
  peppar


förberedelser:

Stek pannkakor på sin bestämmelse.

Majs och bönor, ta ut och sköljas under rinnande vatten.
Skär löken i små tärningar.

I varma stekpanna stek köttfärs (helst olivolja) 5min,
efter denna tid, lägg i lök och fräs hela 3min,
  Lägg majs och bönor och stek ytterligare en tvåårsperiod, tre minuter.
  Hela kryddor efter smak.

Undervisade fyllning av crepes och rulla som du vill

Pannkakor smakar bra med tomatsalsaäven med vitlökssås

-------------------------------------------------

Deutschland
Pfannkuchen gefüllt mit mexikanischen

ZUTATEN:

  Pfannkuchen Teig in 8 Stücke
eine vorgefertigte Mais (Dose)
eine rote, Bohnen in Dosen (Zinn)
  1 weiße Zwiebel (große oder 2 kleine)
250gr Hackfleisch
  Salz
  Pfeffer


Zubereitung:

Fry Pfannkuchen auf ihre Bestimmung.

Mais und Bohnen, abheben und unter fließendem Wasser abgespült.
Schneiden Sie die Zwiebel in kleine Würfel schneiden.

In heißen Pfanne braten Hackfleisch (vorzugsweise Olivenöl) 5min,
nach dieser Zeitdie Zwiebel und braten ganze 3min,
  add Mais und Bohnen und braten anderen 2-3 Minuten.
  Die ganzen Gewürzen abschmecken.

Taught Füllung der Pfannkuchen und rollen nach Ihren Wünschen

Pfannkuchen schmecken mit Tomaten-Salsa, auch mit Knoblauch-Sauce

-----------------------------------------------------------

Portugal
Panquecas recheadas com mexicanos

INGREDIENTES:

  massa de panqueca em 8 pedaços
um milho em conserva (lata)
um vermelho, feijão em lata (lata)
  1 cebola branca (grande ou 2 pequenos)
250gr de carne picada
  sal
  pimenta


preparação:

Fry panquecas em sua disposição.

Milho e feijão, retirar e enxaguar em água corrente.
Cortar a cebola em cubos pequenos.

Em quente frite a carne picada frigideira (de preferência óleo de oliva) 5min,
após este tempo, adicione a cebola e frite 3min todo,
  adicionar milho e feijão e frite outro minuto 2-3.
  As especiarias toda a gosto.

Ensinou recheio os crepes and roll ao seu gosto

Panquecas grande gosto com salsa de tomate, também com molho de alho

-----------------------------------------------------

France
Crêpes farcies aux mexicains

INGRÉDIENTS:

  pâte à crêpe en 8 morceaux
un maïs en conserve (peut)
un rouge, haricots en conserve (étain)
  1 oignon blanc (grande ou 2 petites)
250gr de viande hachée
  le sel
  le poivre


préparation:

Crêpes Fry à leur disposition.

Le maïs et les haricots, les retirer et rincés sous l'eau courante.
Couper l'oignon en petits cubes.

Dans une poêle chaude de viande hachée friture (huile d'olive de préférence5min,
après ce temps, ajoutez l'oignon et faire revenir 3 minutes ensemble,
  Ajouter le maïs et les haricots et faites frire l'autre de deux à trois minutes.
  Les épices entières au goût.

Enseigné farce et rouler les crêpes à votre goût

Crêpes bon goût avec salsa à la tomatesauce à l'ail aussi avec

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz