niedziela, 15 stycznia 2012

010.Płonące naleśniki z wódką i sokiem mandarynkowym




Składniki

Ciasto:

2 szklanki mleka
1/2 torebki cukru waniliowego
5 jajek
1/4 kostki masła
1 i 1/2 szklanki mąki
50 ml wódki
1/3 szklanki soku wyciśniętego z mandarynek
słonina do smażenia
cukier puder do posypania
2 łyżki likieru do zapalenia

Nadzienie:

1/2 kostki masła
6 łyżek cukru pudru
100 ml likieru mandarynkowego
sok i skórka otarta z 3 mandarynek


Etapy przygotowania

1.Mleko zmiksuj z cukrem waniliowym, jajkami i stopionym, ostudzonym masłem. Niedużymi porcjami wsypuj przesianą mąkę i miksuj na gładką masę. Na koniec dolej wódkę i sok z mandarynek, dokładnie wymieszaj. Ciasto odstaw na 1 godz.

2.Na rozgrzanej, posmarowanej słoniną patelni usmaż z ciasta bardzo cienkie 
naleśniki. Masło utrzyj z cukrem pudrem na pulchną masę. Dodaj likier mandarynkowy, sok i skórkę otartą z mandarynek, ucieraj jeszcze chwilę.

3.Częścią masy cienko posmaruj naleśniki i poskładaj je w trójkąty. Pozostałą masę rozgrzej na patelni. W powstałym sosie zanurz złożone naleśniki, kilkakrotnie obróć, aby dobrze się nim oblepiły. Ułóż je na ciepłych talerzach, posyp cukrem pudrem, polej resztą sosu.

4.Do chochli wlej dwie łyżki likieru, ostrożnie podgrzej nad małym płomieniem, zapal i polej naleśniki. Podawaj płonące.


-------------------------------------------------------------------------


England
Flaming pancakes with vodka and tangerine juice

ingredients

dough:

2 cups milk
1 / 2 bags of vanilla sugar
5 eggs
1 / 4 cup butter
1 and 1 / 2 cup flour
50 ml vodka
1 / 3 cup of juice squeezed from the mandarins
lard for frying
icing sugar for sprinkling
2 tablespoons of liqueur to inflammation

filling:

1 / 2 cup butter
6 tablespoons powdered sugar
100 ml of mandarin liqueur
juice and zest of 3 tangerines are open


stages of preparation

First Mix milk with vanilla sugar, eggs and melted, ostudzonym butter. Not large portions ofsieved flour and poured mix into a smooth paste. At the end of the pour vodka andtangerine juice, mix thoroughly. Cake stand for 1 hour.

Second On hot, pan fry bacon lubricated with a very thin dough
pancakes. Combine butter with powdered sugar on the plump weight. Add tangerineliqueur, juice and zest of mandarin abraded, pounded for a while.

Third Part of the mass of thin smear pancakes and assemble them into triangles. Heat theremaining mass in the pan. The resulting dip sauce made ​​pancakes, turn several times tohim oblepiły well. Put them on warm plates, sprinkle with powdered sugar, pour over the rest of the sauce.

4th To ladle pour two tablespoons of liqueur, reheat gently over a small flame, light, andpour over pancakes. Serve on fire.



-----------------------------------------------------------------------


Sverige
Flaming pannkakor med sprit och mandarin juice

ingredienser

deg:

2 dl mjölk
1 / 2 påsar med vaniljsocker
5 ägg
1 / 4 kopp smör
1 och 1 / 2 dl mjöl
50 ml vodka
1 / 3 kopp av juice pressas från mandariner
ister till stekning
florsocker att strö
2 msk likör till inflammation

fyllning:

1 / 2 kopp smör
6 msk strösocker
100 ml mandarin likör
saft och skal av 3 mandariner är öppna


stadier av beredning

Först Blanda mjölk med vaniljsocker, ägg och smältostudzonym smör. Inte stora delar avsiktat mjöl och hällde blanda till en jämn smet. I slutet av häll vodka och mandarin juice,blanda välCake stå i 1 timme.

Andra På varma, Pan Stek bacon smörjs med en mycket tunn deg
pannkakor. Kombinera smör med strösocker  knubbig vikt. Lägg mandarin likörsaft och skal av mandarin skadaddunkade en stund.

Tredje En del av massan av tunna smeta pannkakor och sätta ihop dem till trianglar. Hetta upp resten av massan i formenDen resulterande dippsås gjort pannkakor, vänd flera gånger till honom oblepiły väl. Lägg dem  varma tallrikar, strö över strösocker, häll överresten av såsen.

4:e För att slev häll två matskedar likörvärma försiktigt över en liten lågaljus, och häll över pannkakor. Servera i brand.



-------------------------------------------------------------------------


Deutschland
Flaming Pfannkuchen mit Wodka und Mandarinensaft

Zutaten

Teig:

2 Tassen Milch
1 / 2 Beutel Vanillezucker
5 Eier
1 / 4 Tasse Butter
1 und 1 / 2 Tasse Mehl
50 ml Wodka
1 / 3 Tasse gepresster von den Mandarinen
Schmalz zum Braten
Puderzucker zum Bestreuen
2 Esslöffel Likör zu einer Entzündung

Füllung:

1 / 2 Tasse Butter
6 EL Puderzucker
100 ml mandarin Likör
Saft und Schale von 3 Mandarinen sind offen


Stadien der Vorbereitung

Erste Mix Milch mit Vanille-Zucker, Eier und geschmolzen, ostudzonym Butter. Nicht große Teile der gesiebte Mehl und goss Mix in einer glatten PasteAm Ende des pour Wodka und Mandarinensaft, gründlich mischen. Torte für 1 Stunde stehen.

Zweite An heißenbraten Speck mit einer sehr dünnen Teig geschmiert
Pfannkuchen. Kombinieren Sie Butter mit Puderzucker auf den plump Gewicht. AddMandarinen-Likör, Saft und abgeriebene Schale von Mandarinen abgeriebenfür eine Weile schlug.

Dritte Ein Teil der Masse der dünnen Abstrich Pfannkuchen und montieren sie in DreieckeDie restliche Masse in die Pfanne geben. Die daraus resultierende Dip-SaucePfannkuchenmehrmals wenden, um ihn oblepiły gutSetzen Sie sie auf warme Teller, mit Puderzucker bestreuenüber den Rest der Soße gießen.

4. Um Pfanne gießen zwei Esslöffel Likör, sanft erhitzen über einer kleinen Flamme, Licht und übergießen Pfannkuchen. Serve in Brand.



---------------------------------------------------------------------------


Portugal
Flaming panquecas com vodca e suco de tangerina

ingredientes

massa:

2 xícaras de leite
02/01 sacos de açúcar de baunilha
5 ovos
De manteiga 1 / 4 de copo
1 xícara de farinha e 1 / 2
50 ml de vodca
1 / 3 de xícara de suco espremido da mandarins
banha para fritar
açúcar de confeiteiro para polvilhar
2 colheres de sopa de licor à inflamação

recheio:

02/01 xícara de manteiga
6 colheres de sopa de açúcar em pó
100 ml de licor de tangerina
suco e raspas de 3 tangerinas estão abertas


etapas de preparação

Primeiro Misture o leite com o açúcar de baunilha, os ovos ea manteiga derretidaostudzonym,. Não grandes porções de farinha peneirada e derramou mistura em umapasta lisa. No final da vodka e derramar suco de tangerina, misturar bem. Bolo derepouso durante 1 hora.

Segundo Em quente de bacon fritar, pan lubrificados com uma massa muito fina
panquecasCombine a manteiga com o açúcar de confeiteiro sobre o peso gordo.Adicionar tangerina licor, suco e as raspas de tangerina esfolada, bateu por um tempo.

Terceiro Parte da massa de panquecas esfregaço fino e montá-las em triângulos.Aqueça a massa restante na panela. O molho dip resultando fez panquecas, vire várias vezes para ele oblepiły bem. Colocá-los em pratos quentes, polvilhe com açúcar em pó,regue com o restante do molho.

4 A panela despeje duas colheres de sopa de licor, aquecer suavemente sobre uma pequena chama, luz, e despeje sobre as panquecasSirva em chamas.



---------------------------------------------------------------------------


France
Flaming crêpes avec de la vodka et de jus de mandarine

ingrédients

pâte:

2 tasses de lait
1 / 2 sachets de sucre vanillé
5 oeufs
De beurre 1 / 4 tasse
1 tasse de farine et 1 / 2
50 ml de vodka
1 / 3 tasse de jus pressé des mandarins
le saindoux pour la friture
sucre à glacer pour saupoudrer
2 cuillères à soupe de liqueur à l'inflammation

remplissage:

De beurre 1 / 2 tasse
6 cuillères à soupe de sucre en poudre
100 ml de liqueur de mandarine
jus et le zeste de 3 mandarines sont ouverts


étapes de la préparation

Premier Mélanger le lait avec le sucre vanillé, les oeufs et le beurre fondu ostudzonym,.Non de grandes portions de farine tamisée et versé le mélange dans une pâte lisse. A la fin de la vodka et du jus de mandarine versez, mélanger soigneusement. Gâteau reposer pendant 1 heure.

Deuxième Le chaud, le bacon poêle à frire lubrifiés avec une pâte très mince
crêpes. Mélanger le beurre avec le sucre en poudre sur le poids dodusAjouter la liqueurde mandarinejus et le zeste de mandarine abrasée, pilonné pendant un moment.

Troisième Une partie de la masse des crêpes frottis mince et les assembler en triangles.Chauffer la masse restante dans la poêle. La sauce dip résultant crêpes, tourner plusieurs fois pour lui oblepiły bien. Mettez-les sur des assiettes chaudessaupoudrer de sucre en poudre, versez sur le reste de la sauce.

4e Pour louche versez deux cuillères à soupe de liqueur, réchauffer doucement sur ​​une petite flamme, la lumière, et versez sur les crêpesServir sur le feu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz