poniedziałek, 16 stycznia 2012

018.Naleśniki z brokułami



Składniki 

Ciasto na naleśniki:

 2 szklanki mąki pszennej 
1,5 szklanki mleka 
1 szklanka wody gazowanej 
1 jajko 
pół łyżeczki soli
 pół łyżeczki cukru

 Farsz:

 2 brokuły
 3 parówki
 2 cebule
 połowa papryki czerwonej ( najlepiej konserwowej ) 
10 dag sera żółtego
 tłuszcz do smażenia 

Panierka: 

1-2 jajka 
bułka tarta


Etapy przygotowania

Składniki na ciasto połączyć i zmiksować.
 Odstawić na ok. 20 minut. 
Następnie wylewać na gorącą, lekko natłuszczoną patelnię i usmażyć naleśniki.
 Brokuły umyć, podzielić na drobne różyczki i sparzyć na durszlaku.
 Zagotować wodę z łyżeczką soli i łyżeczką cukru.
 Na gotującą się wodę wrzucić brokuły i pogotować przez  3 minuty.
 Następnie odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
 Gdy naleśniki mamy już gotowe, obrać cebulę, drobno poszatkować, posolić i popieprzyć i zrumienić na patelni. 
Parówki obrać z folii, przekroić wzdłuż, a następnie na pół, żeby wyszły półksiężyce. 
Jeśli lubimy, możemy je też dodać na chwilę do cebuli, aby się podsmażyły. 
Paprykę pokroić na małe kwadraciki. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 
Gdy cebula jest już zrumieniona, przerzucamy ją do pojemnika z ugotowanymi brokułami, pokrojoną parówką, papryką i serem. 
Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 
Następnie taki farsz nakładamy na naleśniki w ilości 1,5 -2 łyżek. 
Zaginamy boki z lewej i prawej strony na  2 cm i zwijamy od góry do dołu, aby wyszedł zamknięty rulon. 
Tak złożone obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor.

----------------------------------------------------------------------------

England
Pancakes with broccoli

ingredients

The dough for pancakes:

  2 cups flour
1.5 cups of milk
1 cup soda water
1 egg
half a teaspoon of salt
  half a teaspoon of sugar

  stuffing:

  2 broccoli
  3 sausages
  2 onions
  half a red pepper (preferably canned)
10 g of cheese
  fat for frying

breading:

1-2 eggs
crumbs

stages of preparation

Ingredients for the dough and mix to combine.
  Let stand for about 20 minutes.
Then pour the hot, lightly greased frying pan and fry the pancakes.
  Wash broccoli, broken into small florets and blanch for durszlaku.
  Boil the water with a teaspoon of salt and a teaspoon of sugar.
  At the boiling water and boil toss broccoli for 3 minutes.
  Then drain and set aside to cool.
  When we have finished pancakes, peel onions, finely shredded, salt and pepper andbrown in a frying pan.
Frankfurters peel from foil, slice lengthwise and then in half, to come out crescents.
If you like, we can also add to the onions for a moment, to be podsmażyły​​.
Cut peppers into small squares. Cheese Grate on coarse mesh.
When the onion is browned, flip it to a container of cooked broccoli, chopped sausage, peppers and cheese.
Mix and season to taste with salt and pepper.
Then we put the stuffing on the pancakes in an amount of 1.5 -2 spoons.
Bend sideways to the left and right sides of 2 cm and roll from top to bottom, left to rollclosed.
So complex rolled individually in egg and bread crumbs and fry on both sides until golden brown. 

---------------------------------------------------------------------------

Sverige
Pannkakor med broccoli

ingredienser

Degen för pannkakor:

  2 koppar mjöl
1,5 koppar mjölk
1 kopp sodavatten
1 ägg
en halv tesked salt
  en halv tesked socker

  fyllning:

  2 broccoli
  3 korvar
  2 lökar
  en halv röd paprika (helst på burk)
10 g ost
  fett till stekning

panering:

1-2 ägg
smulor

stadier av beredning

Ingredienserna till degen och blanda att kombinera.
  Låt stå i ca 20 minuter.
Häll den varma, lätt smord stekpanna och stek pannkakorna.
  Tvätta broccoli, bruten i små buketter och blanchera för durszlaku.
  Koka vattnet med en tesked salt och en tesked socker.
  Vid det kokande vattnet och koka slänga broccoli i 3 minuter.
  Låt rinna av och ställ åt sidan att svalna.
  När vi har färdiga pannkakor, skala lök, fint strimlad, salt och peppar och bryn i en stekpanna.
Varmkorv skal från folie, skiva på längden och sedan i halv, att komma ut halvmånar.
Om du vill kan vi också lägga till lök för ett ögonblick, att vara podsmażyły​​.
Skär paprika i små rutor. Ost Riv på grova maskor.
När löken är brynt, vänd på det i en behållare med kokt broccoli, hackad korv, paprika ochost.
Blanda och smaka av med salt och peppar.
Sen sätter vi fyllningen  pannkakorna med ett belopp om 1,5 -2 skedar.
Böj sidled till vänster och höger sida på 2 cm och rulla från toppen till botten, vänster att rulla stängd.
 komplex rullade individuellt i ägg och ströbröd och stek på båda sidor tills de är gyllenbruna.

----------------------------------------------------------------------------------------

Deutschland
Pancakes mit Brokkoli

Zutaten

Der Teig für Pfannkuchen:

  2 Tassen Mehl
1,5 Tassen Milch
1 Tasse Sodawasser
1 Ei
einen halben Teelöffel Salz
  einen halben Teelöffel Zucker

  Füllung:

  2 Brokkoli
  3 Würste
  2 Zwiebeln
  eine halbe rote Paprika (vorzugsweise aus der Dose)
10 g Käse
  Fett zum Braten

Panieren:

1-2 Eier
Krümel

Stadien der Vorbereitung

Zutaten für den Teig mischen, um zu kombinieren.
  Lassen Sie stehen für etwa 20 Minuten.
Dann gießen Sie die heiße, leicht gefettete Pfanne erhitzen und die Pfannkuchen.
  Wash Brokkoli in kleine Röschen und blanchieren durszlaku gebrochen.
  Kochen das Wasser mit einem Teelöffel Salz und einen Teelöffel Zucker.
  Am kochendes Wasser und kochen werfen Brokkoli für 3 Minuten.
  Dann abtropfen lassen und zum Abkühlen beiseite stellen.
  Wenn wir Pfannkuchen, Zwiebeln schälen, fein zerkleinert, Salz und Pfeffer würzen und ineiner Pfanne fertig.
Frankfurter peel von Folie, Längs-und dann in zwei Hälften schneiden, zu kommenHalbmonde.
Wenn Sie möchten, können wir auch zu den Zwiebeln hinzufügen für einen Moment, umpodsmażyły ​​werden.
Cut Paprika in kleine Quadrate. Käse auf grobmaschigen Gitter.
Wenn die Zwiebeln angebraten ist, drehen Sie sie in einem Behälter mit gekochtenBrokkoli, gehackt Wurst, Paprika und Käse.
Mix und mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Dann legen wir die Füllung auf die Pfannkuchen in Höhe von 1,5 -2 Löffel.
Biegen Sie nach links zur Seite und der rechten Seite von 2 cm und rollen von oben nach unten, nach links zu rollen geschlossen.
So komplex rollten einzeln in Ei und Paniermehl und braten auf beiden Seiten goldbraun braten.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Portugal
Panquecas com brócolis

ingredientes

A massa para panquecas:

  2 xícaras de farinha
1,5 xícaras de leite
1 xícara de água de soda
1 ovo
meia colher de chá de sal
  meia colher de chá de açúcar

  recheio:

  2 brócolis
  3 salsichas
  2 cebolas
  meia pimenta um vermelho (preferencialmente enlatados)
10 g de queijo
  a gordura para fritar

breading:

1-2 ovos
migalhas

etapas de preparação

Ingredientes para a massa e misture.
  Deixe repousar por cerca de 20 minutos.
Em seguida, despeje a quente, frigideira levemente untada e frite as panquecas.
  Lave o brócolis, quebrado em floretes pequenos e branquear para durszlaku.
  Ferva a água com uma colher de chá de sal e uma colher de chá de açúcar.
  Na água fervente e deixe ferver toss brócolis por 3 minutos.
  Em seguida, escorra e reserve para esfriar.
  Quando tiver terminado de panquecas, casca de cebola, finamente picados, sal e pimenta e marrom em uma frigideira.
Salsichas casca da folha, uma fatia de comprimento e depois ao meio, para saircrescentes.
Se você quiser, podemos também adicionar as cebolas por um momento, a serpodsmażyły​​.
Cortar pimentões em quadrados pequenosRale o queijo na malha grossa.
Quando a cebola é dourar, vire-a um recipiente de brócolis cozido, salsicha picada, pimenta e queijo.
Misture e tempere a gosto com sal e pimenta.
Então nós colocamos o recheio sobre as panquecas em uma quantidade de 1,5 -2colheres.
Dobrar-se lateralmente à esquerda e à direita de 2 cm e rolar de cima para baixo, da esquerda para rolar fechado.
Tão complexo rolou individualmente em ovo e pão ralado e frite dos dois lados até dourar.

---------------------------------------------------------------------------------------------

France
Crêpes aux brocolis

ingrédients

La pâte à crêpes:

  2 tasses de farine
1,5 tasses de lait
1 tasse de soda
1 œuf
une demi-cuillère à café de sel
  une demi-cuillère à café de sucre

  farce:

  2 brocolis
  3 saucisses
  2 oignons
  un demi poivron rouge (de préférence en conserve)
10 g de fromage
  la graisse pour la friture

panure:

1-2 oeufs
miettes

étapes de la préparation

Ingrédients pour la pâte et mélanger.
  Laisser reposer pendant environ 20 minutes.
Puis versez le chaud, poêle légèrement graissée et cuire les crêpes.
  Lavez le brocoli, cassé en petits bouquets et les faire blanchir pour durszlaku.
  Faire bouillir l'eau avec une cuillère à café de sel et une cuillère à café de sucre.
  A l'eau bouillante et faire bouillir le brocoli remuer pendant 3 minutes.
  Puis les égoutter et laisser refroidir.
  Quand nous avons fini crêpes, peler les oignons, finement râpé, sel et poivre et faire dorer dans une poêle.
Francfortois Peel à partir de feuilles, coupez la longueur puis en demipour sortir des croissants.
Si vous le souhaitez, nous pouvons également ajouter aux oignons pour un moment, d'êtrepodsmażyły​​.
Couper les poivrons en petits carrésFromage Râper le maillage grossier.
Quand l'oignon est doré, retournez à un conteneur de brocoli cuit, saucisse hachée, les poivrons et le fromage.
Mélanger et assaisonner au goût avec sel et poivre.
Puis nous avons mis la farce sur les crêpes dans une quantité de 1,5 -2 cuillères.
Pliez le côté pour les côtés gauche et droit de 2 cm et rouler de haut en bas, de gauche à rouler fermé.
Tellement complexe laminé individuellement dans miettes d'oeufs et le pain et les faire frire des deux côtés jusqu'à coloration dorée.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz