poniedziałek, 16 stycznia 2012

028.Babka naleśnikowo - kapuściana

Składniki:

• 1 i 1/2 szklanki mąki 
• 1 i 1/2 szklanki mleka 
• 2 jajka 
• 1 szklanka ciepłej wody 
• 2 łyżki oleju 
• sól 

nadzienie
• 40 dag kapusty 
• 1 cebula 
• 4 dag tłuszczu 
• kilka pieczarek 
• 10 dag kiełbasy 
• płaska łyżka mąki 
• pieprz 
• tłuszcz do wysmarowania blachy 

Sposób wykonania:
Rozmieszać mleko z jajkami, dodać mąkę, odrobinę soli, wyrobić ciasto i dodać ciepłej wody, tyle aby ciasto było płynne oraz olej. 
Usmażyć cieniutkie naleśniki.
 Powinno wyjść kilkanaście sztuk (14-18) 
Kapustę ugotować, odparować wodę i posiekać. 
Cebule obrać. 
Pokroić pieczarki i cebule i podsmażyć. 
Kiełbasę pokroić w bardzo drobną kosteczkę. 
Do patelni dołożyć kapustę i kiełbasę, oprószyć mąką i wszystko zasmażyć.
 Formę wysmarować tłuszczem. 
Układać warstwowo naleśniki i farsz. 
Zaczynając od naleśnika i kończąc na nim. 
Przycisnąć i zapiec

----------------------------------------------------------------------------------

England
Plantain pancakes - Cabbage

ingredients:

• 1 and 1 / 2 cup flour
• 1 and 1 / 2 cup milk
 2 eggs
 1 cup warm water
 2 tablespoons of oil
 salt

filling:
• 40 grams of cabbage
• 1 onion
• 4 grams of fat
 a few mushrooms
• 10 grams of sausage
• flat tablespoon of flour
 pepper
 fat to spread on plates

Method of execution:
Stir the milk with the eggs, add flour, a little salt, dough and add hot water, so that the dough was smooth and the oil.
Fry thin pancakes.
  It should leave a few pieces (14-18)
Boil cabbage, evaporate the water and chop.
Peel onions.
Chop the mushrooms and onions and fry.
Sausage, cut into very small cubes.
To make fried cabbage and sausage, sprinkle with flour and fry everything.
  The form of fat smear.
Lay crepes and filling layers.
Starting and ending with a pancake on it.
Press and bake.

---------------------------------------------------------------------------------------



Sverige
Plantain pannkakor - Kål
ingredienser:

• 1 och 1 / 2 dl mjöl
• 1 och 1 / 2 dl mjölk
 2 ägg
 1 kopp varmt vatten
 2 msk olja
 salt

fyllning:
 40 gram vitkål
 1 lök
• 4 gram fett
 några champinjoner
• 10 gram korv
 plana matsked mjöl
 peppar
 fett att spridas på tallrikar

Metod för utförande:
Rör om mjölk med ägg, lägg mjöl, lite salt, deg och tillsätt hett vatten så att degen var slät och oljan.
Stek tunna pannkakor.
  Det bör lämna några bitar (14-18)
Koka kål, förånga vattnet och hacka.
Skala lök.
Hacka svamp och lök och stek.
Korv, skuren i mycket små tärningar.
För att göra stekt kål och korv, strö över mjölet och stek allt.
  Form av fett smeta.
Lägg crepes och fyllning lager.
Börjar och slutar med en pannkaka på det.
Tryck och baka.

------------------------------------------------------------------------------

Deutschland
Wegerich Pfannkuchen - Kohl

Zutaten:

 1 und 1 / 2 Tasse Mehl
 1 und 1 / 2 Tasse Milch
 2 Eier
 1 Tasse warmes Wasser
 2 EL Öl
• Salz

Füllung:
 40 Gramm Kohl
• 1 Zwiebel
• 4 Gramm Fett
 ein paar Pilze
• 10 Gramm Wurst
• flache Esslöffel Mehl
• Pfeffer
 Fett auf Platten ausgestrichen

Methode der Hinrichtung:
Rühren Sie die Milch mit den Eiern, Mehl, etwas Salz, Teig und mit heißem Wasser aufgießen, so dass der Teig glatt und das Öl wurde.
Fry dünne Pfannkuchen.
  Es sollte gehen ein paar Stücke (14-18)
Kochen Kohl, verdampft das Wasser und hacken.
Zwiebeln schälen.
Hacken Sie die Champignons und Zwiebeln und braten.
Wurst, geschnitten in sehr kleine Würfel schneiden.
Um Kraut und Wurst, mit Mehl bestäuben und anbraten alles.
  Die Form von Fett schmieren.
Lay Crepes und Füllschichten.
Beginnend und endend mit einem auf sie Pfannkuchen.
Presse und backen.

---------------------------------------------------------------------------

Portugal
Banana pancakes - Repolho

ingredientes:

• 1 e 1 / 2 xícara de farinha
• 1 e 1 / 2 xícara de leite
 2 ovos
 1 xícara de água quente
• 2 colheres de sopa de óleo
 sal

recheio:
 40 gramas de repolho
 1 cebola
• 4 gramas de gordura
 alguns cogumelos
 10 gramas de lingüiça
 colher de sopa de farinha de flat
 pimenta
 para espalhar a gordura em placas

Método de execução:
Mexa o leite com os ovos, adicione a farinha, um pouco de sal, massa e adicione água quente, para que a massa era lisa e do óleo.
Fry panquecas finas.
  Deve deixar algumas peças (14-18)
Repolho ferver, evaporar a água e pique.
Cebola Peel.
Pique os cogumelos e as cebolas e deixe fritar.
Salsicha, cortado em cubos muito pequenos.
Para fazer couve frita e lingüiça, polvilhe com farinha e frite tudo.
  A forma de mancha de gordura.
Lay crepes e as camadas de recheio.
Começando e terminando com uma panqueca sobre ele.
Pressione e leve ao forno.

-----------------------------------------------------------------------------

France
Crêpes banane plantain - Choux

ingrédients:

Tasse de farine • 1 et 1 / 2
Tasse de lait • 1 et 1 / 2
 2 œufs
• 1 tasse d'eau chaude
 2 cuillères à soupe d'huile
• sel

remplissage:
• 40 grammes de chou
• 1 oignon
• 4 grammes de gras
 quelques champignons
 10 grammes de saucisse
 cuillère à soupe de farine plat
• poivre
 la graisse à se répandre sur les plaques

Méthode d'exécution:
Incorporer le lait avec les oeufs, ajouter la farine, un peu de selpâte et ajouter l'eau chaude, de sorte que la pâte est lisse et l'huile.
Fry crêpes minces.
  Elle ne devrait laisser quelques morceaux (14-18)
Faire bouillir le choul'évaporation de l'eau et les hacher.
Les oignons Peel.
Hacher les champignons et les oignons et les faire frire.
Saucisses, coupés en très petits cubes.
Pour rendre le chou frit et des saucissessaupoudrer de farine et tout alevins.
  La forme de dénigrement de graisse.
Lay crêpes et les couches de remplissage.
Commençant et finissant par une crêpe sur elle.
Appuyez et faites cuire.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz