sobota, 14 stycznia 2012

005.Naleśniki ze szpinakiem, łososiem wędzonym i dipem ziołowym

Składniki
   Ciasto naleśnikowe: 
mleko
 mąka
 jajka
szczypta soli

Farsz: 
szpinak
  czosnek
łosoś wędzony
 przyprawy do smaku

Dip ziołowy
jogurt naturalny
zioła prowansalskie
 odrobina koncentratu pomidorowego
śmietana kwaśna 18%

sposób przygotowania
Naleśniki: Usmażyć naleśniki. Szpinak przesmażyć z czosnkiem na maśle i doprawić do smaku. Szpinak wykładamy na naleśnik, na wierzch kładziemy plaster łososia wędzonego i zwijamy w rulonik. Przekrawamy na pół, kładziemy na talerz, polewany dipem ziołowym. Podajemy na zimno jako przystawka.
Dip: mieszamy wszystkie składniki


---------------------------------------------------------------------------


England
Pancakes with spinach, smoked salmon and herb dip

ingredients
  
  Pancake dough:
milk
  flour
  eggs
pinch of salt

stuffing:
spinach
   garlic
smoked salmon
  spices to taste

herb Dip
plain yogurt
Herbes de Provence
  a bit of tomato paste
cream 18%

preparation
Pancakes: Fry pancakes. Spinach fry with garlic in butter and season to taste. Spinachtaught at the pancake, put the top slice of smoked salmon and rolled into rulonik. Are cut in half, put on a plate, pour the herb dip. Serve cold as an appetizer.
Dip: Mix all the ingredients



-----------------------------------------------------------------------------------


Sverige
Pannkakor med spenat, rökt lax och ört dopp

ingredienser
  
  Pancake degen:
mjölk
  mjöl
  ägg
nypa salt

fyllning:
spenat
   vitlök
rökt lax
  kryddor efter smak

Herb Doppa
vanlig yoghurt
Herbes de Provence
  lite tomatpuré
grädde 18%

beredning
PannkakorStek pannkakor. Spenat stek med vitlök i smör och krydda efter smak. Spenatundervisat på pannkakan, lägg överst bit rökt lax och rullade in rulonikÄr halverats, läggpå en tallrik, häll ört dopp. Servera kall som en förrätt.
Dip: Blanda alla ingredienser



---------------------------------------------------------------------------------------


Deutschland
Pfannkuchen mit Spinat, Lachs und Kräuter-Dip

Zutaten
  
  Pancake Teig:
Milch
  Mehl
  Eier
Prise Salz

Füllung:
Spinat
   Knoblauch
Räucherlachs
  Gewürze nach Geschmack

Herb Dip
Naturjoghurt
Herbes de Provence
  ein wenig Tomatenmark
Sahne 18%

Vorbereitung
Pfannkuchen: Pfannkuchen bratenSpinat Pfanne mit Knoblauch in Butter und nach Geschmack würzenSpinat lehrte an der Pfannkuchen, lege die oberste ScheibeRäucherlachs und rollte in rulonikSind halbierenauf einen Teller legen, gießen Sie dieKräuterdipKalt servieren als Vorspeise.
DipAlle Zutaten



---------------------------------------------------------------------------------------


Portugal
Panquecas com espinafre, salmão defumado e ervas dip

ingredientes
  
  Massa da panqueca:
leite
  farinha
  ovos
pitada de sal

recheio:
espinafre
   alho
salmão defumado
  especiarias a gosto

Dip de ervas
iogurte natural
Herbes de Provence
  um pouco de pasta de tomate
18creme

preparação
Panquecaspanquecas Fry. Frite espinafre com alho na manteiga e tempere a gosto.Espinafre lecionou na panqueca, coloque a fatia superior de salmão fumado e enroladas em rulonikSão cortadas ao meio, coloque em um prato, despeje o molho de ervas. Sirva frio como aperitivo.
Dip: Misture todos os ingredientes



-----------------------------------------------------------------------------------------


France
Crêpes aux épinards, saumon fumé et aux herbes DIP

ingrédients
  
  Pâte à crêpes:
le lait
  de la farine
  oeufs
pincée de sel

farce:
épinards
   l'ail
saumon fumé
  les épices au goût

Dip aux herbes
yogourt nature
Herbes de Provence
  un peu de pâte de tomate
crème 18%

la préparation
Crêpes: Crêpes Fry. RFY épinards avec l'ail dans le beurre et assaisonner au goût.Épinards enseigné à la crêpe, mettre la tranche supérieure de saumon fumé et roulé dansrulonikSont coupées en deuxplacer sur une assiette, versez la trempette aux herbes.Servir froid en apéritif.
Trempette: Mélanger tous les ingrédients

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz