wtorek, 17 stycznia 2012

040.Naleśniki z wędzoną rybą



Składniki

Ciasto:
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1 1/2 szklanki mąki
2 jajka
szczypta soli 

Nadzienie:
30 dag ryby wędzonej
cebula 
1/2 szklanki smietany
pieprz, sól
skórka słoniny
6 łyżek tartej bułki

Wszystkie składniki na ciasto zmiksować. 
Rozgrzaną patelnię smarować skórką słoniny i smażyć naleśniki.
 Kilka łyżeczek ciasta zostawić do panierowania nalesników.
Rybę oczyścić ze skóry i ości, dokładnie rozgnieść widelcem, 
dodać uduszoną na tłuszczu, drobno posiekaną cebulę, 
śmietanę, doprawić i dokładnie utrzeć na gładką masę. 
Naleśniki smarować masą, zawinąć, po czym zanurzyć każdy w cieście,
 obtoczyć w bułce tartej obsmażyć ze wszystkich stron.
 Podawać z sosem pomidorowym.

-----------------------------------------------------

England
Pancakes with smoked fish

ingredients

dough:
1 cup milk
1 cup water
1 1 / 2 cup flour
2 eggs
pinch of salt

filling:
30 grams of smoked fish
onion
1 / 2 cup sour cream
pepper, salt
bacon rind
6 tablespoons breadcrumbs
 
All the ingredients for a cake mix.
Greased heated pan and fry bacon rind pancakes.
  A few teaspoons of dough left to obsypania pancakes.
Clean the fish skin and bones, just mash with a fork,
add strangled in fat, finely chopped onion,
cream, season and thoroughly until light and smooth.
Pancakes lubricate the ground, wrap, then dip each in batter,
  crumb fry on all sides.
  Serve with tomato sauce.

---------------------------------------------------

Sverige
Pannkakor med rökt fisk

ingredienser

deg:
1 kopp mjölk
1 kopp vatten
1 1 / 2 dl mjöl
2 ägg
nypa salt

fyllning:
30 gram rökt fisk
lök
1 / 2 kopp gräddfil
peppar, salt
bacon svål
6 msk ströbröd
 
Alla ingredienser för en kakmix.
Smord uppvärmda pannan och stek bacon pannkakor svål.
  Ett par teskedar av degen kvar att obsypania pannkakor.
Rengör fiskskinn och fiskben, bara mosa med en gaffel,
lägga strypt i fett, finhackad lök,
grädde, säsong och väl tills lätt och smidig.
Pannkakor smörja marken, wrap, sedan doppa varje i smeten,
  smula stek på alla sidor.
  Servera med tomatsås.

--------------------------------------------------------------------

Deutschland
Pfannkuchen mit geräuchertem Fisch

Zutaten

Teig:
1 Tasse Milch
1 Tasse Wasser
1 1 / 2 Tasse Mehl
2 Eier
Prise Salz

Füllung:
30 Gramm geräucherter Fisch
Zwiebel
1 / 2 Becher Sauerrahm
Pfeffer, Salz
Speckschwarte
6 EL Semmelbrösel
 
Alle Zutaten für einen Kuchen mischen.
Greased beheizten Pfanne erhitzen und Speckschwarte Pfannkuchen.
  Ein paar Teelöffel Teig links nach obsypania Pfannkuchen.
Den Fisch säubern Haut und Knochen, nur mit einer Gabel zerdrücken,
add erdrosselt in Fett, fein gehackte Zwiebel,
Sahne, würzen und gründlich, bis sie leicht und glatt.
Pfannkuchen schmieren den Boden, wickeln, dann tauchen jeweils in Teig,
  Krume braten auf allen Seiten.
  Servieren mit Tomatensauce

-------------------------------------------------------------------

Portugal
Panquecas com peixe defumado

ingredientes

massa:
1 xícara de leite
1 xícara de água
1 1 / 2 xícara de farinha
2 ovos
pitada de sal

recheio:
30 gramas de peixe fumado
cebola
1 / 2 xícara de creme azedo
pimenta, sal
de bacon casca
6 colheres de sopa de farinha de rosca
 
Todos os ingredientes para uma mistura de bolo.
Untada aquecida e panquecas casca fritar bacon.
  Algumas colheres de chá de massa de esquerda para panquecas obsypania.
Limpe a pele e espinhas de peixe, apenas amasse com um garfo,
adicionar estrangulada em cebola, finamente picada de gordura,
temporada de creme, e bem até leve e suave.
Panquecas lubrificar o chão, wrap, em seguida, mergulhe cada um em massa,
  migalha fritar de todos os lados.
  Sirva com molho de tomate.

-------------------------------------------------------------

France
Crêpes au poisson fumé

ingrédients

pâte:
1 tasse de lait
1 tasse d'eau
1 1 / 2 tasse de farine
2 oeufs
pincée de sel

remplissage:
30 grammes de poisson fumé
l'oignon
1 / 2 tasse de crème sure
poivre, sel
couenne de lard
6 cuillères à soupe de chapelure
 
Tous les ingrédients d'un mélange à gâteau.
Graissé et faire frire poêle chauffée crêpes couenne de lard.
  Quelques cuillères à café de pâte de gauche à crêpes obsypania.
Nettoyer la peau et arêtes de poisson, juste écraser à la fourchette,
Ajouter étranglé dans la graisse, l'oignon finement haché,
la crème, assaisonner et bien jusqu'à consistance légère et lisse.
Crêpes lubrifier le terrain, envelopper, puis tremper dans la pâte de chaque,
  RFY miette sur tous les côtés.
  Servir avec la sauce tomate.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz