wtorek, 24 stycznia 2012

065.Karnawałowy naleśnik z mięsem Gyros i warzywami



Składniki:

0,5 l mleka
1 jajko
300 g mąki pszennej
sól, cukier do smaku
200 g mięsa kurczaka (ew. indyka)
1 łyżka oleju
1 mała kapusta pekińska
2 średnie pomidory
1 świeża papryka
1 puszka czerwonej fasolki konserwowej
(inne warzywa wg uznania)
1 łyżka mieszanki przypraw do Gyros 
Przyrządzenie:
Mleko, jajko i mąkę dokładnie wymieszać 
i doprawić do smaku szczyptą soli i cukru.
 Usmażyć naleśniki na dużej patelni posmarowanej olejem.
 Mięso pokroić w kostkę, doprawić mieszanką przypraw do Gyros 
i odstawić do lodówki na kilkanaście minut. 
Następnie usmażyć na złoty kolor na niewielkiej ilości oleju.
 Kapustę pekińską poszatkować, a pozostałe warzywa pokroić na cząstki.
 Naleśniki zwinąć w rożki, napełnić warzywami i usmażonym mięsem,
 a następnie polać wszystkie składniki delikatnym sosem jogurtowym.

-----------------------------------------------------

England
Carnival pancake with meat and vegetables Gyros

ingredients:

0.5 l of milk
1 egg
300 g plain flour
salt, sugar to taste
200 g chicken (or turkey)
1 tablespoon oil
1 small cabbage
2 medium tomatoes
1 fresh red pepper
1 can red beans canned
(Other vegetables according to your taste)
1 tablespoon spice mixture Gyros

Preparation:
Milk, egg and flour, mix thoroughly
and season to taste with a pinch of salt and sugar.
  Fry the pancakes in a large frying pan with oil lubricated.
  The meat cut into cubes, season with a mixture of spices to Gyros
and set aside in the fridge for a few minutes.
Then fry until golden brown on a small amount of oil.
  Shredded Chinese cabbage and other vegetables cut into segments.
  Pancake collapse in cones, fill vegetable and fried meat,
  and then pour all the ingredients of a delicate yogurt sauce.


--------------------------------------------

Sverige
Carnival pannkaka med kött och grönsaker Gyros

ingredienser:

0,5 l mjölk
1 ägg
300 g vetemjöl
salt, socker efter smak
200 g kyckling (eller kalkon)
1 msk olja
1 liten kål
2 medelstora tomater
1 färsk röd paprika
1 burk röda bönor på burk
(Andra grönsaker efter din smak)
1 msk kryddblandning Gyros

förberedelser:
Mjölk, ägg och mjöl, blanda väl
och krydda efter smak med en nypa salt och socker.
  Stek pannkakorna i en stor stekpanna med olja smorda.
  Köttet skärs i kuber, krydda med en blandning av kryddor till Gyros
och ställ åt sidan i kylen i några minuter.
Stek tills gyllenbrun på en liten mängd olja.
  Strimlad kinakål och andra grönsaker skärs i segment.
  Pannkaka kollaps i kottar, fylla grönsaker och stekt kött,
  och häll sedan alla ingredienser i en delikat yoghurt sås.


---------------------------------------------------------------------

Deutschland
Karneval mit Fleisch und Gemüse Gyros Pfannkuchen

Zutaten:

0,5 l Milch
1 Ei
300 g Mehl
Salz, Zucker nach Geschmack
200 g Huhn (oder Pute)
1 EL Öl
1 kleine Kohl
2 mittelgroße Tomaten
1 frische rote Paprika
1 Dose rote Bohnen in Dosen
(Anderes Gemüse, ganz nach Ihrem Geschmack)
1 Esslöffel Gewürzmischung Gyros

Zubereitung:
Milch, Ei und Mehl, mischen
und Jahreszeit, mit einer Prise Salz und Zucker abschmecken.
  Fry die Pfannkuchen in einer großen Pfanne mit Öl geschmiert.
  Das Fleisch in Würfel schneiden, würzen mit einer Mischung aus Gewürzen zu Gyros
und beiseite stellen in den Kühlschrank für ein paar Minuten.
Dann goldbraun braten auf einer kleinen Menge Öl.
  Shredded Chinakohl und anderem Gemüse schneiden in Segmente.
  Pancake Zusammenbruch in Kegeln, füllen Gemüse und gebratenem Fleisch,
  und gießen Sie dann alle Zutaten für ein feines Joghurt-Sauce.


------------------------------------------------------------------

Portugal
Carnaval panqueca com Gyros carne e legumes

ingredientes:

0,5 l de leite
1 ovo
300 g de farinha simples
açúcar, sal a gosto
200 g de frango (ou peru)
1 colher de sopa de óleo
1 repolho pequeno
2 tomates médios
1 pimenta vermelha fresca
Um feijão pode vermelho enlatado
(Outros produtos hortícolas de acordo com seu gosto)
1 colher de sopa mistura de especiarias Gyros

preparação:
Ovos, leite e farinha, misture bem
e tempere a gosto com uma pitada de sal e açúcar.
  Fry as panquecas em uma frigideira grande com óleo de lubrificação.
  O corte da carne em cubos, tempere com uma mistura de especiarias para Gyros
e reserve na geladeira por alguns minutos.
Em seguida, frite até dourar em uma pequena quantidade de óleo.
  Couve chinesa em tiras e outros legumes cortados em segmentos.
  Pancake colapso nos cones, preencha vegetais e carne frita,
  e em seguida despeje todos os ingredientes de um delicado molho de iogurte.


-----------------------------------------------------

France
Carnaval crêpe avec gyros viande et les légumes

ingrédients:

0,5 l de lait
1 œuf
300 g de farine
sel, le sucre au goût
200 g de poulet (ou dinde)
1 cuillerée d'huile
1 petit chou
2 tomates moyennes
1 poivron rouge frais
1 fèves rouges en conserve peuvent
(autres légumes selon votre goût)
1 cuillère à soupe d'épices mélange Gyros

préparation:
Lait, œufs et la farine, bien mélanger
et assaisonner au goût avec une pincée de sel et de sucre.
  Faire frire les crêpes dans une grande poêle avec l'huile lubrifié.
  La viande coupée en cubes, assaisonner avec un mélange d'épices pour Gyros
et réserver au réfrigérateur pendant quelques minutes.
Puis les faire frire jusqu'à coloration dorée sur une petite quantité d'huile.
  Déchiqueté le chou chinois et d'autres légumes coupés en segments.
  Pancake effondrement de cônes, remplir de légumes et de viande frits,
  puis versez tous les ingrédients d'une sauce au yogourt délicate.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz