250 gr mąki
75 gr zakwasu najlepiej pszennego
3 jajka
0,25 litra mleka
0,25 litra wody
2 łyżki oleju
1 opakowanie cukru waniliowego (opcjonalnie)
wykonanie:
rozmieszać zakwas z letnią wodą i dodać mąkę, tak, żeby nie było grudek, zostawić na conajmniej 3 godziny, albo na cała noc, następnie dodać: jajka, cukier waniliowy, mleko i olej, odstawić na 1h albo 2h,
smażyć tak jak każde inne nalesniki.
smacznego
----------------------------------------------------------
England
Sourdough pancakes
components
250 gr of flour
75 gr best wheat sourdough
3 eggs
0.25 liters of milk
0.25 liter of water
2 tablespoons of oil
1 package vanilla sugar (optional)
Created by:
Stir sourdough with lukewarm water and add the flour, so that there were no lumps, leaveat least 3 hours, or on all night, then add: eggs, sugar, vanilla, milk and oil, allow to stand for 1h or 2h,
cook just like any other pancake.
tasty
----------------------------------------------------------------------
Sverige
Surdeg pannkakor
komponenter
250 gr mjöl
75 gr bästa vete surdeg
3 ägg
0,25 liter mjölk
0,25 liter vatten
2 msk olja
1 paket vaniljsocker (frivilligt)
Skapad av:
Rör om surdegen med ljummet vatten och tillsätt mjölet, så att det inte fanns någraklumpar, gå minst 3 timmar eller hela natten, lägg sedan till: ägg, socker, vanilj, mjölk och olja, låt stå i 1h eller 2h,
laga mat precis som alla pannkaka andra.
välsmakande
----------------------------------------------------------------------------
Deutschland
Sourdough Pfannkuchen
Komponenten
250 gr Mehl
75 gr besten Weizensauerteig
3 Eier
0,25 Liter Milch
0,25 Liter Wasser
2 EL Öl
1 Päckchen Vanillezucker (optional)
erstellt von:
Stir Sauerteig mit lauwarmem Wasser und Mehl, so dass es keine Klumpen, lassen Sie mindestens 3 Stunden oder die ganze Nacht, dann hinzuzufügen: Eier, Zucker, Vanille,Milch und Öl, damit für 1h oder 2h stehen,
Koch wie jeder andere Pfannkuchen.
schmackhaft
---------------------------------------------------------------
Portugal
Panquecas
componentes
250 gr de farinha
75 gr sourdough melhor trigo
3 ovos
0,25 litros de leite
0,25 litros de água
2 colheres de óleo
1 pacote de açúcar de baunilha (opcional)
criado por:
Mexa sourdough com água morna e acrescente a farinha, de modo que não haviacaroços, deixe pelo menos 3 horas, ou em toda a noite, em seguida, adicione: ovos, açúcar, baunilha, leite e óleo, deixar repousar por 1h ou 2h,
cozinhar como qualquer outro panqueca.
saboroso
------------------------------------------------------------
France
Crêpes au levain
composants
250 gr de farine
75 gr au levain meilleur blé
3 oeufs
0,25 litres de lait
0,25 litre d'eau
2 cuillères à soupe d'huile
1 paquet de sucre vanillé (facultatif)
créé par:
Incorporer au levain avec de l'eau tiède et ajouter la farine, de sorte qu'il n'y avait pas de grumeaux, laisser au moins 3 heures ou toute la nuit, puis ajouter: les oeufs, le sucre, la vanille, le lait et l'huile, laisser reposer 1h ou 2h,
cuire juste comme n'importe quel autre crêpe.
savoureux
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz