środa, 25 stycznia 2012

066.Naleśniki po góralsku


Składniki 

Ciasto naleśnikowe na - 11 naleśników
1 szklanka mleka,
10 łyżek mąki,
2 jaja,
1 szkl. wody,
szczypta soli, 
2 łyżki oleju
       
Nadzienie:
30 dkg bryndzy,
wiązka kopru, 
2 oscypki,
żółtko, 
2 łyżki masła,
2 łyżki śmietany  

Bryndzę wymieszać sciśle z posiekanym koperkiem, 
dodając zółtko i masło.
Piec naleśniki.. Nabardziej wypieczonej stronie smarować nadzienie.
 Zwijać w trójkąty.
 4 trójkąty kłaść na rozgrzaną patelnię formułując koło.
 Posmarować z wierzchu śmietaną i posypać startym oscypkiem.
 Przykryć pokrywą i chwilkę odczekać, aż oscypek się rozpuści.

---------------------------------------

England
Pancakes highlander

ingredients

The dough for pancakes - 11 pancakes
1 cup of milk,
10 tablespoons of flour,
2 eggs,
1 cup of water,
pinch of salt,
2 tablespoons of oil
       
filling:
30 grams of sheep cheese,
bunch of dill,
2 oscypki,
yolk,
2 tablespoons butter
2 tablespoons cream

Bryndza mix with chopped dill pure-,
add egg yolk and butter.
Bake pancakes .. Nabardziej lubricate filling baked side.
  Fold into triangles.
  4 triangles lie on the heated pan formulating circle.
  Brush the top with cream and sprinkle with grated sheep cheese.
  Cover the lid and wait a moment until the sheep cheese is melted.

---------------------------------------

Sverige
Pannkakor highlander

ingredienser

Degen för pannkakor - 11 pannkakor
1 kopp mjölk,
10 matskedar mjöl,
2 ägg,
1 kopp vatten,
nypa salt,
2 msk olja
       
fyllning:
30 gram fårost,
knippe dill,
2 oscypki,
äggula,
2 msk smör
2 msk grädde

Bryndza blanda med hackad dill ren-,
Lägg äggula och smör.
Grädda pannkakor .. Nabardziej smörja fyllning bakad sida.
  Vik in i trianglar.
  4 trianglar ligger på den uppvärmda pannan formulera cirkel.
  Pensla ovansidan med grädde och strö över riven fårost.
  Täck locket och vänta en stund tills fårost smälts.

----------------------------------

Deutschland
Pancakes highlander

Zutaten

Der Teig für Pfannkuchen - 11 Pfannkuchen
1 Tasse Milch,
10 Esslöffel Mehl,
2 Eier,
1 Tasse Wasser,
Prise Salz,
2 EL Öl
       
Füllung:
30 Gramm Schafskäse,
Bund Dill,
2 Oscypki,
Eigelb,
2 Esslöffel Butter
2 EL Sahne

Bryndza Mix mit gehacktem Dill rein,
add Eigelb und Butter.
Backen Pfannkuchen .. Nabardziej schmieren Füllung gebacken Seite.
  Falten in Dreiecke.
  4 Dreiecke liegen auf der beheizten pan Formulierung Kreis.
  Bürsten Sie die Oberseite mit Creme bestreichen und mit geriebenem Schafskäse.
  Bedecken Sie den Deckel und warten Sie einen Moment, bis die Schafe Käse geschmolzen ist.

-----------------------------------------

Portugal
Panquecas highlander

ingredientes

A massa para panquecas - 11 panquecas
1 xícara de leite,
10 colheres de sopa de farinha,
2 ovos,
1 xícara de água,
pitada de sal,
2 colheres de óleo
       
recheio:
30 gramas de queijo de ovelha,
bando de endro,
2 oscypki,
gema,
2 colheres de sopa de manteiga
2 colheres de sopa de creme

Bryndza misturar com dill picado pura,
adicionar gema de ovo e manteiga.
Panquecas assar .. Nabardziej lubrificar enchimento lado cozido.
  Dobre em triângulos.
  4 triângulos deitar-se no círculo pan aquecida formulação.
  Pincele o topo com o creme e polvilhe com queijo de ovelha ralado.
  Cubra a tampa e aguarde um momento até que o queijo de ovelha é derretido.

--------------------------------------

France
Crêpes Highlander

ingrédients

La pâte à crêpes - 11 crêpes
1 tasse de lait,
10 cuillères à soupe de farine,
2 œufs,
1 tasse d'eau,
pincée de sel,
2 cuillères à soupe d'huile
       
remplissage:
30 grammes de fromage de brebis,
bouquet d'aneth,
2 oscypki,
jaune,
2 cuillères à soupe de beurre
2 cuillères à soupe de crème

Mélangez Bryndza avec l'aneth haché pur,
Ajouter le jaune d'œuf et le beurre.
Cuire les crêpes .. Nabardziej lubrifier le remplissage côté cuit au four.
  Pliez en triangles.
  4 triangles situés sur le cercle poêle chauffée formulation.
  Badigeonner le dessus avec la crème et saupoudrer de fromage de brebis râpé.
  Couvrir le couvercle et attendez un moment jusqu'à ce que le fromage de brebis fondu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz