środa, 18 stycznia 2012

051.Naleśniki z rukolą i ogórkiem



SKŁADNIKI:

1 szt. - jajka
1 szklanka - mleko
pół szklanki woda 
pół łyżeczki - proszek do pieczenia
olej (do smażenia )
ogórek zielony
6 liści - sałata lodowa
rukola 
1 - ząbek czosnek 
10 szt. - pomidorki koktajlowe
sól (do smaku)
 pieprz (do smaku)
 1 opakowanie - ser biały
 mąka 

 Przygotowanie:

Wymieszaj mleko, wodę i jajka, dodaj make.
Zmiksuj lub utrzyj, dodaj szczyptę soli i proszek do pieczenia.
Rozgrzej na patelni olej, polewaj ciasto by cieka warstwa pokryła patelnie.


Ogórek obierz i pokrój w cząstki, zmiksuj z serkiem i
zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Dopraw do smaku sala i pieprzem.
 Porwij listki rukoli i dodaj do ogórkowo -serowej masy.
  Na chłodnych naleśnikach połóż liście sałaty lodowej,
  na nich farsz i zawiń w rulony.
  Poprzecinaj na pól .
   Podawaj lekko schłodzone z pomidorkami.

----------------------------------------------------------

England
Pancakes with rocket and cucumber

INGREDIENTS:

1 pc - eggs
1 cup - milk
half a cup of water
half a teaspoon - baking powder
oil (for frying)
cucumber green
6 leaves - iceberg lettuce
arugula
1 - clove garlic
10 pcs - cherry tomatoes
salt (to taste)
  pepper (to taste)
  1 pack - white cheese
  flour

  preparation:

Mix milk, water and eggs, add the make.
Mix or utrzyj, add a pinch of salt and baking powder.
Heat the oil in a frying pan, pour batter to track film covered pans.


Peel cucumber and cut into particles, mix with cream cheese and
crushed clove of garlic. Season to taste and pepper hall.
  Tear arugula leaves and add to ogórkowo-cheese mass.
   Put pancakes on the cold iceberg lettuce leaves,
   stuffing them and wrap in rolls.
   Cut through the fields.
    Serve slightly chilled with tomatoes.

-------------------------------------

Sverige
Pannkakor med ruccola och gurka

INGREDIENSER:

1 st - ägg
1 kopp - mjölk
en halv kopp vatten
en halv tesked - bakpulver
olja (till stekning)
gurka grön
6 blad - isbergssallad
ruccola
1 - vitlöksklyfta
10 st - körsbärstomater
salt (efter smak)
  peppar (efter smak)
  1 pack - vit ost
  mjöl

  förberedelser:

Blanda mjölk, vatten och ägg, lägg märke.
Blanda eller utrzyj, tillsätt en nypa salt och bakpulver.
Hetta upp oljan i en stekpanna, häll smeten spåra filmen täcks kokkärl.


Skala gurkan och skär i partiklar, blanda med färskost och
krossad vitlöksklyfta. Smaka av och peppra hallen.
  Riv ruccola blad och lägga till ogórkowo-ost massa.
   Lägg pannkakorna på den kalla bladen isbergssallad,
   stoppning dem och linda in i rullar.
   Skär igenom fälten.
    Servera lätt kyld med tomater.

------------------------------------------

Deutschland
Palatschinken mit Rucola und Gurke

ZUTATEN:

1 PC - Eier
1 Tasse - Milch
eine halbe Tasse Wasser
ein halber Teelöffel - Backpulver
Öl (zum Braten)
Gurken grün
6 Blätter - Eisbergsalat
Rucola
1 - Knoblauchzehe
10 Stück - Kirschtomaten
Salz (nach Geschmack)
  Pfeffer (nach Geschmack)
  1 Packung - weißer Käse
  Mehl

  Zubereitung:

Mix Milch, Wasser und Eier, fügen Sie die zu machen.
Mix oder utrzyjeine Prise Salz und Backpulver.
Das Öl in einer Pfanne erhitzenTeig zu überzogen Pfannen zu verfolgen.


Peel Gurke und schneiden sie in Partikeln, mischen mit Frischkäse und
zerdrückte Knoblauchzehe. Nach Geschmack würzen und pfeffern Halle.
  Reißen Rucola Blätter und fügen Sie ogórkowo-Käsemasse.
   Put Pfannkuchen auf dem kalten Eisbergsalat Blätter,
   stopfte sie und wickeln in Rollen.
   Cut durch die Felder.
    Serve leicht mit Tomaten gekühlt.

-------------------------------------------

Portugal
Panquecas com foguetes e pepino

INGREDIENTES:

1 pc - ovos
1 copo - leite
metade de um copo de água
meia colher de chá - fermento em pó
óleo (para fritar)
verde de pepino
6 folhas - alface
rúcula
1 - dente de alho
10 pcs - tomates cereja
sal (a gosto)
  pimenta (a gosto)
  1 pack - queijo branco
  farinha

  preparação:

Mistura de água, leite e ovos, adicione o fazer.
Mix ou utrzyj, adicione uma pitada de sal eo fermento.
Aqueça o óleo em uma frigideira, despeje a massa para acompanhar panelas filmecoberto.


Casca de pepino e corte em partículas, misturar com creme de queijo e
dente de alho esmagadoTempere a gosto e salão de pimenta.
  Rasgue as folhas de rúcula e queijo ogórkowo adicionar à massa.
   Coloque as panquecas sobre as folhas de alface frio iceberg,
   recheio e enrole-os em rolos.
   Cortam os campos.
    Servir ligeiramente fresco com tomate.

----------------------------------------

France
Crêpes à la roquette et au concombre

INGRÉDIENTS:

1 PC - oeufs
1 tasse - lait
une demi-tasse d'eau
une demi-cuillère à café - poudre à pâte
huile (pour la friture)
verte de concombre
6 feuilles - laitue iceberg
roquette
1 - gousse d'ail
10 pièces - tomates cerises
sel (au goût)
  le poivre (au goût)
  1 paquet - fromage blanc
  de la farine

  préparation:

Mélanger le lait, l'eau et les oeufs, ajouter le faire.
Mix ou utrzyjajoutez une pincée de sel et la levure.
Chauffer l'huile dans une poêle, verser la pâte pour suivre les casseroles du film couvert.


Peler le concombre et le couper en particules, mélanger avec le fromage à la crème et
gousse d'ail écraséeAssaisonner au goût et une salle de poivre.
  Déchirez les feuilles de roquette et ajoutez le fromage ogórkowo-masse.
   Mettez les crêpes sur les feuilles de laitue iceberg à froid,
   farce eux et l'envelopper dans des rouleaux.
   Couper à travers champs.
    Servir légèrement frais avec des tomates.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz