poniedziałek, 16 stycznia 2012

034.Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami

                           
Składniki

1 mała pomarańcza
15 dag mąki
3 jajka
pół łyżeczki soli
1łyżeczka tymianku
150g masła
półtora szklanki mleka
tłuszcz do smażenia

Nadzienie :
5 dymek
25 dag pieczarek
2 łyżki soku z cytryny
50dag fileta z kurczaka
2 łyżki oleju
200g śmietany 
sól i pieprz

przepis
Skórkę z pomarańczy zetrzeć a z owocu wycisnąć sok i odstawić.
Mąkę wymieszać z jajkami , skórką pomarańcza solą i z pół łyżeczką tymianku.
Mieszając dodać roztopione masło i mleko aż powstanie płynne, gęste ciasto.
Dymkę umyć i pokroić w cienkie plasterki, pieczarki obrać i również pokroić w drobne plasterki po czym skropić sokiem z cytryny.
Filety pokroić w wąskie pasy i usmażyć na patelni w łyżce tłuszczu 
( przyprawić )
Osobno usmażyć pieczarki z cebulą , później wymieszać z sokiem z pomarańczy oraz śmietaną i gotować przez 10 minut.
Wszystko jeszcze doprawić do smaku.
Usmażyć naleśniki, posmarować nadzieniem i zawinąć.
Podawać posypane tymiankiem.

--------------------------------------------------------------------

England
Pancakes with chicken and mushrooms

ingredients

1 small orange
15 dag flour
3 eggs
half a teaspoon of salt
1 teaspoon thyme
150g butter
one and a half cups of milk
fat for frying

filling:
5 balloon
25 grams of mushrooms
2 tablespoons lemon juice
Chicken fillet 50dag
2 tablespoons of oil
200g cream
Salt and pepper

recipe
Grate orange zest with the juice of the fruit and set aside.
Mix flour with eggs, salt, orange peel and half a teaspoon of thyme.
While stirring add the melted butter and milk until a smooth, thick batter.
Wash spring onions and cut into thin slices, mushrooms, peeled and also cut into small slices and then drizzle with lemon juice.
Fillets cut into narrow strips and fry in a pan in a spoon of fat
(Season)
Separately, fry the mushrooms and onions, then mix it with orange juice and cream andcook for 10 minutes.
Everything else season to taste.
Fry the pancake, spread with stuffing and wrap.
Serve sprinkled with thyme.

-----------------------------------------------------------

Sverige
Pannkakor med kyckling och svamp

ingredienser

1 liten apelsin
15 Dag mjöl
3 ägg
en halv tesked salt
1 tsk timjan
150g smör
en och en halv koppar mjölk
fett till stekning

fyllning:
5 ballong
25 gram svamp
2 msk citronsaft
Kycklingfilé 50dag
2 msk olja
200g grädde
Salt och peppar

recept
Riv apelsinskal med juice av frukten och ställ åt sidan.
Blanda mjöl med ägg, salt, apelsinskal och en halv tesked timjan.
Under omrörning tillsätt smält smör och mjölk till en slät, tjock smet.
Tvätta salladslöken och skär i tunna skivor, champinjoner, skalade och skurna i små bitaroch sedan ringla över citronsaft.
Filéer skurna i smala strimlor och stek i en kastrull i en sked av fett
(Säsong)
Separat, fräs svamp och lökblanda den med apelsinjuice och grädde och koka i 10 minuter.
Allt annat Smaka av.
Stek pannkakansprids med fyllning och linda.
Servera strös med timjan.

------------------------------------------------

Deutschland
Palatschinken mit Hühnerfleisch und Champignons

Zutaten

1 kleine Orange
15 dag Mehl
3 Eier
einen halben Teelöffel Salz
1 Teelöffel Thymian
150g Butter
eineinhalb Tassen Milch
Fett zum Braten

Füllung:
5 Ballons
25 Gramm Champignons
2 EL Zitronensaft
Hähnchenfilet 50dag
2 EL Öl
200g Sahne
Salz und Pfeffer

Rezept
Grate Orangenschale mit dem Saft aus der Frucht und beiseite stellen.
Mehl mit Eiern, Salz, Orangenschale und einem halben Teelöffel Thymian.
Unter Rühren die geschmolzene Butter und Milch, bis eine glatte, dicke Teig hinzufügen.
Wash Frühlingszwiebeln und in dünne Scheiben schneiden, Champignons, geschält undschneiden auch in kleine Scheiben schneiden und dann mit Zitronensaft beträufeln.
Filets in schmale Streifen geschnitten und in einer Pfanne in einem Esslöffel Fett
(Staffel)
Separat, braten Sie die Pilze und Zwiebeln, dann mischen Sie es mit Orangensaft und Sahne dazugeben und 10 Minuten.
Alles andere abschmecken.
Fry der Pfannkuchen mit Füllung verteilen und zu wickeln.
Servieren mit Thymian.

----------------------------------------

Portugal
Panquecas com frango e cogumelos

ingredientes

1 laranja pequena
15 de farinha de dag
3 ovos
meia colher de chá de sal
1 colher de chá de tomilho
150g de manteiga
uma e meia xícaras de leite
gordura para fritar

recheio:
5 balão
25 gramas de cogumelos
2 colheres de sopa de suco de limão
50dag filé de frango
2 colheres de óleo
200g de creme
sal e pimenta

receita
Rale a casca de laranja com o suco da fruta e reserve.
Misture a farinha com os ovos, sal, casca de laranja e meia colher de chá de tomilho.
Agitando adicione a manteiga derretida eo leite até que uma massa espessa, macia.
Lave a cebolinha e corte em fatias finas, cogumelos, descascadas e também cortadasem fatias e em seguida, regue com suco de limão.
Filetes cortados em tiras estreitas e frite em uma panela em uma colher de gordura
(Época)
Separadamente, frite os cogumelos e cebola, em seguida, misturá-lo com suco de laranja e creme de leite e cozinhe por 10 minutos.
Tudo o resto tempere a gosto.
Frite a panqueca, espalhe com recheio e enrole.
Sirva polvilhado com tomilho.

-----------------------------------------------

France
Crêpes au poulet et champignons
ingrédients

Une petite orange
15 farine dag
3 oeufs
une demi-cuillère à café de sel
1 cuillère à café de thym
150g de beurre
un an et demi de tasses de lait
la graisse pour la friture

remplissage:
5 ballons
25 grammes de champignons
2 cuillères à soupe de jus de citron
50dag Filet de poulet
2 cuillères à soupe d'huile
crème 200g
Sel et poivre

recette
Râper le zeste d'orange avec le jus du fruit et de mettre de côté.
Mélanger la farine avec les oeufs, le sel, le zeste d'orange et une demi 
cuillère à café dethym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz