wtorek, 17 stycznia 2012

045.Naleśniki orkiszowe ze szpinakiem


Ciasto:
2 szklanki mleka
2-3 żółtka
 2 szklanki mąki
szczypta soli
1/4 szklanki oleju

Farsz:
paczka szpinaku
5 dag masła
2 ząbki czosnku
łyżka śmietany
sól, pieprz,
żółty ser

Przepis
Z podanych składników wyrobić ciasto naleśnikowe. 
W razie potrzeby dodać mąki lub mleka.
 Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany.
 Odstawić na 20 minut. 
Po tym czasie upiec naleśniki.
Na patelni roztopić masło, wrzucić rozmrożony szpinak, przesmażyć. 
Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku. 
Pod koniec (gdy już odparuje) dodać śmietanę.
Nakładać farsz na naleśniki, zwijać koperty, 
na każdą nałożyć odrobinę masła i starty ser. 
Zapiec w piekarniku kilka minut (do rozpuszczenia sera).

---------------------------------------------

England
Spelt Pancakes with spinach

dough:
2 cups milk
2-3 egg yolks
  2 cups flour
pinch of salt
1 / 4 cup oil

stuffing:
package of spinach
5 grams of butter
2 cloves of garlic
spoon cream
salt, pepper,
cheese

recipe
For these components to form pancake batter.
If necessary, add the flour or milk.
  The dough should have the consistency of cream.
  Let stand for 20 minutes.
After this time, bake pancakes.
Melt the butter in a frying pan, put the thawed spinach, fry.
Add the grated garlic Prague, season to taste.
At the end (when already evaporated), add the cream.
Apply stuffing the crepes, roll up the envelope,
for every put a little butter and grated cheese.
Bake in the oven a few minutes (to dissolve the cheese).

-------------------------------------------

Sverige
Spelt Pannkakor med spenat

deg:
2 dl mjölk
2-3 äggulor
  2 koppar mjöl
nypa salt
1 / 4 kopp olja

fyllning:
paket med spenat
5 gram smör
2 vitlöksklyftor
sked grädde
salt, peppar,
ost

recept
För dessa komponenter för att bilda pannkakssmet.
Om nödvändigt, tillsätt mjöl eller mjölk.
  Degen bör ha konsekvens av grädde.
  Låt stå i 20 minuter.
Efter denna tid, baka pannkakor.
Smält smöret i en stekpanna, lägg den tinade spenat, yngel.
Tillsätt riven vitlök Prag, smaka av.
Vid slutet (när redan avdunstat), tillsätt grädden.
Applicera fyllning i crepes, rulla upp kuvertet,
för alla lägga lite smör och riven ost.
Grädda i ugnen ett par minuter (för att lösa upp ost).

----------------------------------------------

Deutschland
Dinkel Pfannkuchen mit Spinat

Teig:
2 Tassen Milch
2-3 Eigelb
  2 Tassen Mehl
Prise Salz
1 / 4 Tasse Öl

Füllung:
Paket von Spinat
5 Gramm Butter
2 Knoblauchzehen
Löffel Sahne
Salz, Pfeffer,
Käse

Rezept
Für diese Komponenten zu bilden Pfannkuchenteig.
Wenn nötig, fügen Sie das Mehl oder Milch.
  Der Teig sollte die Konsistenz der Creme.
  Lassen Sie stehen für 20 Minuten.
Nach dieser Zeit, backen Pfannkuchen.
Die Butter in einer Pfanne, legen Sie die aufgetauten Spinat, braten.
Den geriebenen Knoblauch Prag, nach Geschmack würzen.
Am Ende (wenn bereits verdampft)die Sahne zugeben.
Übernehmen Füllung der Pfannkuchen, roll den Umschlag auf,
Für jeden stellen Sie ein wenig Butter und geriebenem Käse.
Im Ofen backen, ein paar Minuten (bis der Käse aufgelöst).

--------------------------------------------------------------

Portugal
Panquecas Espelta com espinafre

massa:
2 xícaras de leite
2-3 gemas de ovos
  2 xícaras de farinha
pitada de sal
04/01 xícara de óleo

recheio:
pacote de espinafre
5 gramas de manteiga
2 dentes de alho
creme de colher
sal, pimenta,
queijo

receita
Para estes componentes para formar massa de panqueca.
Se necessário, adicione a farinha ou leite.
  A massa deve ter a consistência de creme.
  Deixe repousar por 20 minutos.
Após este tempo, bake panquecas.
Derreta a manteiga em uma frigideira, coloque o espinafre descongelado fritar,.
Adicione o alho ralado Praga, tempere a gosto.
No final (quando  se evaporou), adicione o creme de leite.
Aplicar recheio os crepesenrole o envelope,
para cada posto um pouco de manteiga e queijo ralado.
Asse no forno alguns minutos (para dissolver o queijo).

-----------------------------------------------

France
Crêpes d'épeautre aux épinards

pâte:
2 tasses de lait
2-3 jaunes d'oeufs
  2 tasses de farine
pincée de sel
D'huile 1 / 4 tasse

farce:
paquet d'épinards
5 grammes de beurre
2 gousses d'ail
cuillère de crème
sel, poivre,
le fromage

recette
Pour ces composants pour former la pâte à crêpes.
Si nécessaire, ajouter la farine ou du lait.
  La pâte doit avoir la consistance d'une crème.
  Laisser reposer pendant 20 minutes.
Après ce temps, faites cuire les crêpes.
Faire fondre le beurre dans une poêle, mettre les épinards décongelés, les faire frire.
Ajouter l'ail râpées Prague, assaisonner au goût.
A la fin (quand déjà évaporée), ajouter la crème.
Appliquer les crêpes farce, rouler l'enveloppe,
pour chaque mis un peu de beurre et de fromage râpé.
Cuire au four quelques minutes (pour dissoudre le fromage).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz