wtorek, 17 stycznia 2012

049.Naleśniki z farszem brokułowo - pieczarkowym


Składniki:

Ciasto:
150g mąki
2 jajka
240 ml mleka
szczypta soli
2 łyżki oleju


Farsz:
5 pieczarek
1/2 brokuła
2 łyżki parmezanu
1 łyżka śmietany 18%
cebula
smażone kawałki boczku
sól, pieprz

plus
olej do smażenia


Przepis:
Ze składników na naleśniki przygotuj ciasto i odstaw na 30 min. 
Po tym czasie smaż cienkie placki na niewielkiej ilości oleju.

Brokuły ugotuj w osolonej wodzie. 
Pieczarki umyj, osusz, pokrój i podsmaż razem z posiekaną cebulką.
 Dodaj do nich łyżkę śmietany, a następnie rozgniecione przez praskę do ziemniaków brokuły oraz parmezan. 
Wymieszaj. 
Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Nakładaj farsz na naleśniki i zwijaj w kwadraty lub trójkąty.
 Każdy naleśnik podsmaż na patelni i posyp smażonymi kawałkami boczku. Jeść na ciepło.

------------------------------------------------------------

England
Pancakes stuffed with broccoli and mushrooms

ingredients:

dough:
150g flour
2 eggs
240 ml of milk
pinch of salt
2 tablespoons of oil


stuffing:
5 mushrooms
1 / 2 broccoli
2 tablespoons Parmesan cheese
1 tablespoon cream of 18%
onion
fried pieces of bacon
salt and pepper

plus
oil for frying

recipe:
The ingredients for crepes, prepare the dough and allow to sit for 30 minutes.
After this time the fry thin pancakes on a small amount of oil.

Cook broccoli in salted water.
Wash mushrooms, dry, chop and fry together with chopped onion.
  Add to them a spoonful of cream, and then crushed by pliers to broccoli and parmesanpotatoes.
Scramble.
Season with salt, pepper and nutmeg.

Apply stuffing and roll the pancake into squares or triangles.
  Each pancake fry in a pan and sprinkle with fried bacon pieces. Serve at once.

-------------------------------------------------------------------------------------


Sverige

Pannkakor fyllda med broccoli och champinjoner

ingredienser:

deg:
150g mjöl
2 ägg
240 ml mjölk
nypa salt
2 msk olja


fyllning:
5 champinjoner
1 / 2 broccoli
2 msk parmesanost
1 msk grädde 18%
lök
stekta bitar av bacon
salt och peppar

plus
olja till stekning


recept:
Ingredienser för crepes, förbereda degen och låt sitta i 30 minuter.
Efter denna tid ynglen tunna pannkakor på en liten mängd olja.

Koka broccolin i saltat vatten.
Tvätta svamp, torka, hacka och stek tillsammans med hackad lök.
  Lägg dem en sked grädde, och sedan krossas av en tång för att broccoli och parmesanpotatis.
Scramble.
Krydda med salt, peppar och muskot.

Applicera fyllningen och rulla pannkakan i kvadrater eller trianglar.
  Varje pannkaka stek i en kastrull och strö över stekt bacon bitar. Servera på en gång.

------------------------------------------------------------------


Deutschland

Pfannkuchen gefüllt mit Brokkoli und Champignons

Zutaten:

Teig:
150g Mehl
2 Eier
240 ml Milch
Prise Salz
2 EL Öl


Füllung:
5 Champignons
1 / 2 Brokkoli
2 Esslöffel Parmesan
1 Esslöffel Sahne 18%
Zwiebel
gebratenen Speck
Salz und Pfeffer

plus
Öl zum Braten


Rezept:
Die Zutaten für Crepes, bereiten den Teig und lassen Sie es 30 Minuten zu sitzen.
Nach dieser Zeit die kleinen Fische dünne Pfannkuchen auf einer kleinen Menge Öl.

Cook-Broccoli in Salzwasser kochen.
Wash Pilze, trocken, hacken und anbraten zusammen mit gehackter Zwiebel.
  Hinzufügen, um sie einen Löffel Sahne, und dann von einer Zange Brokkoli und Parmesan Kartoffeln zerkleinert.
Scramble.
Mit Salz, Pfeffer und Muskat würzen.

Übernehmen Füllung und rollen Sie den in Quadrate oder Dreiecke Pfannkuchen.
  Jeder Pfannkuchen braten in der Pfanne verteilen und mit gebratenen Speckwürfeln.Sofort servieren.

------------------------------------------------------------------------------------


Portugal

Panquecas recheadas com brócolis e cogumelos

ingredientes:

massa:
150g de farinha
2 ovos
240 ml de leite
pitada de sal
2 colheres de óleo


recheio:
5 cogumelos
02/01 brócolis
2 colheres de sopa de queijo parmesão
1 colher de sopa de creme de 18%
cebola
pedaços de bacon frito
sal e pimenta

mais
óleo para fritar


receita:
Os ingredientes para crepes, prepare a massa e deixe descansar por 30 minutos.
Após este tempo, frite as panquecas finas em uma pequena quantidade de óleo.

Cozinhar brócolis em água e sal.
Lave os cogumelos, cortar, secar e frite junto com a cebola picada.
  Adicionar-lhes uma colher de creme de leite, e em seguida esmagado por um alicate para batatas brócolis e parmesão.
Scramble.
Tempere com sal, pimenta e noz-moscada.

Aplicar stuffing and roll a panqueca em quadrados ou triângulos.
  Cada panqueca frita em uma panela e polvilhe com pedaços de bacon frito. Sirva em seguida.

--------------------------------------------------------------------------


France

Crêpes farcies aux brocolis et champignons

ingrédients:

pâte:
de farine 150g
2 oeufs
240 ml de lait
pincée de sel
2 cuillères à soupe d'huile


farce:
5 champignons
1 / 2 brocoli
2 cuillères à soupe de parmesan
1 cuillère à soupe de crème de 18%
l'oignon
morceaux de bacon frit
sel et poivre

en plus
huile pour la friture


Recette:
Les ingrédients pour les crêpespréparer la pâte et laisser reposer pendant 30 minutes.
Passé ce délai les crêpes friture fine sur une petite quantité d'huile.

Cuire le brocoli dans l'eau salée.
Laver les champignons, les sèche, hacher et les faire frire avec l'oignon haché.
  Ajouter à les d'une cuillerée de crème, puis écrasé par une pince pour les pommes de terre brocoli et fromage parmesan.
Scramble.
Assaisonner avec le sel, le poivre et la muscade.

Appliquer la farce et rouler la crêpe en carrés ou en triangles.
  Chaque galette frire dans une poêle et parsemer de morceaux de bacon fritServir aussitôt.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz