piątek, 20 stycznia 2012

062.Kokosowe naleśniki z imbirowymi owocami



kuchnia dalekowschodnia

Naleśniki są miękkie, delikatnie puszyste z kokosową nutą.
Natomiast duszone w soku pomarańczowym jabłka i gruszki, 
lekko aromatyzowane imbirem, to już prawdziwa uczta smaku

Najlepiej smażyć naleśniki bez tłuszczu na zwykłej aluminiowej patelni
 ( im starsza tym lepsza ale każda będzie dobra )

Do ciasta naleśnikowego zawsze powinno się dodawać trochę oleju.
Dzięki temu nie ma potrzeby wrzucania żadnego innego tłuszczu ,
na patelnię przed smażeniem kolejnych naleśników 
( naleśniki nie będą przywierały do patelni )
Ilość dodawanego oleju to około 1 - 2 łyżek na 10 sztuk naleśników.


Składniki:
Naleśniki: (8 sztuk)
1 jajko (osobno żółtko i białko)
1/3 szklanki (50 g) mąki pszennej pełnoziarnistej (u mnie graham)
1/3 szklanki (50 g) mąki pszennej (u mnie luksusowa)
130-150 ml mleka kokosowego*
150-200 ml zimnej wody
1/4 łyżeczki soli
1 łyżka wiórków kokosowych



Imbirowe owoce:
1 jabłko 
1 gruszka 
1-2 łyżeczki syropu z agawy
100-150 ml soku ze świeżych pomarańczy
1 łyżeczka tartego imbiru

Tarcie świeżego imbiru
Kto kiedykolwiek próbował trzeć na tarce świeży imbir wie jaka to sztuka.
Cały korzeń, obrany lub nie, wkładamy do torebki foliowej, a następnie do zamrażarki.
 Taki zamrożony imbir trze się fenomenalnie


Wykonanie:

Naleśniki.
Oddzielić białko od żółtka. Białko ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.
W misce połączyć żółtko z mlekiem kokosowy. Ubić. Dodać oba rodzaje mąki i 150 ml zimnej wody.
 Ubijać mikserem aż do uzyskania jednolitej masy.
 Jeśli ciasto jest bardzo gęste dodać więcej wody, 
tak aby na koniec miało ono konsystencję śmietany.
Delikatnie wymieszać z ubitymi na pianę białkami oraz wiórkami kokosowymi.
Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez konieczności dodawania tłuszczu. 
Usmażone naleśniki odstawić w ciepłe miejsce aby nie wystygły.

Przygotowanie imbirowych owoców.
 Jabłko i gruszkę obrać z skórki, wykroić pestki i pokroić na kawałki.
Rozgrzać mocno patelnię, najlepiej z nieprzywierającą powłoką i wrzucić owoce. 
Dodać utarty imbir, syrop z agawy i połowę soku pomarańczowego. 
Dusić do czasu aż owoce będą lekko szkliste i delikatnie miękkie. 
W czasie duszenia, jeśli owoce będą się przypalać do dna patelni dodawać po 2 łyżki soku pomarańczowego.
 Gotowe owoce przełożyć do miseczki.
 Na patelnię wlać resztę soku pomarańczowego i zeskrobując ewentualne karmelizowane resztki owoców gotować aż sos zgęstnieje.
 Gotowym sosem polać owoce w miseczce.

Podawać na gorąco lub na zimno z wyżej wymienionymi naleśnikami.




------------------------------------

EnglandCoconut ginger pancakes with fruit
Far Eastern cuisinePancakes are soft, slightly fluffy with a hint of coconut.However braised in orange juice, apples and pears,lightly flavored with ginger, it's a real feast of taste
The best cook pancakes without fat on a regular aluminum pan
 
(The older the better, but each is good)
For the pancake should always add a little oil.This eliminates the need for inserting any other fat,the pan before frying the next pancakes(Pancakes will not be clinging to the pan)The amount of oil to about 1 - 2 tablespoons per 10 pieces of pancakes.
Ingredients:Pancakes: (8 pieces)1 egg (separate yolk and protein)1 / 3 cup (50 g) wholemeal flour (for me graham)1 / 3 cup (50 g) plain flour (for me, luxury)130-150 ml of coconut milk *150-200 ml of cold water1 / 4 teaspoon salt1 tablespoon coconut

Ginger Fruit:1 apple1 pear1-2 teaspoons agave syrup100-150 ml of juice from fresh oranges1 teaspoon grated ginger
Friction fresh gingerWho ever tried to rub the grated fresh ginger knows what is art.The whole root, peeled or not, put the plastic bag and then into the freezer.
 
The third is frozen ginger phenomenally
Created by:
Pancakes.Separate the yolk protein. Protein with a pinch of salt beat stiff.In a bowl, combine egg yolk with milk coconut. Whip. Add both types of flour and 150 ml of cold water.
 
Beat mixer until a homogeneous mixture.
 
If the dough is very thick add more water,so that finally it had the consistency of cream.Gently stir in beaten on foam proteins, and coconut.Fry in hot skillet well without adding fat.Fried pancakes aside in a warm place to not cooled.
Preparation of ginger fruit.
 
Peel the apple and pear with peel, cut stone and cut into pieces.Heat the pan tightly, preferably non-stick coated and toss fruit.Add the grated ginger, agave syrup and half the orange juice.Simmer until the fruit will be slightly glossy and slightly soft.At the time of suffocation if the fruit will scorch the bottom of the pan add the 2 tablespoons of orange juice.
 
Prepared fruits translate into a bowl.
 
In a frying pan pour the rest of orange juice and scraping any caramelized fruit remnants cook until the sauce thickens.
 
Ready to pour fruit sauce in a bowl.
Serve hot or cold with the aforementioned pancakes.

---------------------------------------------

SverigeCoconut ingefära pannkakor med frukt
Östasiatiska köketPannkakor är mjuk, något fluffigt med en antydan av kokos.Men bräserad i apelsinjuice, äpplen och päron,lätt smaksatt med ingefära, det är en riktig fest smak
Den bästa kocken pannkakor utan fett på regelbunden aluminium kastrull
 
(Ju äldre desto bättre, men varje är bra)
För pannkakan ska alltid lägga lite olja.Detta eliminerar behovet för att infoga något annat fett,pannan innan stekning nästa pannkakor(Pannkakor kommer inte att klamra sig fast vid pannan)Mängden olja till ca 1 - 2 matskedar per 10 stycken pannkakor.
Ingredienser:Pannkakor: (8 st)1 ägg (separat äggula och protein)1 / 3 kopp (50 g) fullkornsmjöl (för mig Graham)1 / 3 kopp (50 g) vetemjöl (för mig, lyx)130-150 ml kokosmjölk *150-200 ml kallt vatten1 / 4 tsk salt1 msk kokos

Ginger Frukt:1 äpple1 päron1-2 teskedar agave sirap100-150 ml saft från färska apelsiner1 tsk riven ingefära
Friktion färsk ingefäraVem någonsin försökt gnugga riven färsk ingefära vet vad som är konst.Hela rot, skalade eller inte, sätta plastpåse och sedan i frysen.
 
Den tredje är frusen ingefära fenomenalt
Skapad av:
Pannkakor.Separera äggulor protein. Protein med en nypa salt slå stel.I en skål, kombinera äggula med mjölk kokos. Piska. Tillsätt båda mjöl och 150 ml kallt vatten.
 
Vispa mixer tills en homogen blandning.
 
Om degen är mycket tjock lägga mer vatten,så att det slutligen hade konsekvensen av grädde.Försiktigt rör i slagen på skum proteiner och kokos.Stek i het stekpanna och utan att lägga till fett.Stekta pannkakor åt sidan på en varm plats att inte kylas.
Beredning av ingefära frukt.
 
Skala äpplen och päron med skal, huggen sten och skär i bitar.Hetta upp pannan ordentligt, helst non-stick belagda och kasta frukt.Tillsätt riven ingefära, agave sirap och hälften av apelsinjuice.Låt sjuda tills frukten blir något glänsande och något mjuka.Vid tidpunkten för kvävning om frukten kommer bränna ner i pannan tillsätt 2 msk apelsinjuice.
 
Förberedd frukter översätta i en skål.
 
I en stekpanna häll i resten av apelsinsaft och skrapar något karamelliserad frukt rester koka tills såsen tjocknar.
 
Redo att hälla frukt såsen i en skål.
Servera varm eller kall med nämnda pannkakor.

----------------------------------------------------

DeutschlandCoconut Ingwer Pfannkuchen mit Früchten
Fernöstlichen KüchePancakes sind weich, leicht flaumig mit einem Hauch von Kokos.Doch in Orangensaft geschmorte Äpfel und Birnenleicht mit Ingwer gewürzt, es ist ein wahres Fest des Geschmacks
Der beste Koch Pfannkuchen ohne Fett auf einer regelmäßigen Aluminium-Pfanne
 
(Je älter desto besser, aber jeder ist gut)
Für die Pfannkuchen sollten immer ein wenig Öl.Dadurch entfällt die Notwendigkeit für das Einfügen einer anderen Fett-,die Pfanne vor dem Braten die nächsten Pfannkuchen(Palatschinken werden nicht in die Pfanne zu klammern)Die Menge des Öls auf etwa 1 bis 2 Esslöffel pro 10 Stück Pfannkuchen.
Zutaten:Pfannkuchen: (8 Stück)1 Ei (separate Eigelb und Eiweiß)1 / 3 Tasse (50 g) Vollkorn-Mehl (für mich Graham)1 / 3 Tasse (50 g) Mehl (für mich, Luxus)130-150 ml Kokosmilch *150-200 ml kaltem Wasser1 / 4 Teelöffel Salz1 Esslöffel Kokos-

Ginger Frucht:1 Apfel1 Birne1-2 Teelöffel Agavendicksaft100-150 ml Saft aus frischen Orangen1 Teelöffel geriebener Ingwer
Friction frischem IngwerWer schon einmal versucht, reiben Sie die frisch geriebener Ingwer weiß, was Kunst ist.Die ganze Wurzel, geschält oder nicht, legen Sie die Plastiktüte und dann in den Gefrierschrank.
 
Die dritte ist Ingwer phänomenal eingefroren
Erstellt von:
Pancakes.Trennen Sie die Eigelb-Protein. Protein mit einer Prise Salz schlagen steif.In einer Schüssel Eigelb mit Milch Kokosnuss. Peitsche. Fügen Sie beide Arten von Mehl und 150 ml kaltes Wasser.
 
Beat-Mixer, bis eine homogene Mischung.
 
Wenn der Teig ist sehr dick fügen Sie mehr Wasser,so daß schließlich war es die Konsistenz der Creme.Vorsichtig in unterbieten auf Schaumstoff Proteine ​​rühren und Kokosnuss.Fry in heißen Pfanne gut ohne Zugabe von Fett.Fried Pfannkuchen an einem warmen Ort, um nicht gekühlt.
Zubereitung von Ingwer Frucht.
 
Schälen Sie die Äpfel und Birnen mit Schale, Stein und in Stücke schneiden.Erhitzen Sie die Pfanne fest, vorzugsweise antihaftbeschichtet und werfen Früchte.Den geriebenen Ingwer, Agavendicksaft und die Hälfte der Orangensaft.Köcheln lassen, bis die Frucht wird leicht glänzend und etwas weich.Zum Zeitpunkt des Erstickens, wenn die Frucht der Boden der Pfanne versengen fügt die 2 Esslöffel Orangensaft.
 
Zubereitetem Obst in eine Schüssel zu übersetzen.
 
In einer Pfanne gießen Sie den Rest Orangensaft und Kratzen keine karamellisierten Früchten Überreste, bis die Sauce dick kochen.
 
Ready to Fruchtsauce in eine Schüssel gießen.
Heiß oder kalt servieren mit den oben genannten Pfannkuchen.

--------------------------------------------

PortugalPanquecas de gengibre de coco com frutas
Cozinha do Extremo OrientePanquecas são suaves, levemente macios com um toque de coco.No entanto assada em suco de laranja, maçãs e peras,levemente aromatizado com gengibre, é uma verdadeira festa de sabor
Melhor as panquecas cozinhar sem gordura em uma panela de alumínio regulares
 
(Quanto mais velho melhor, mas cada um é bom)
Para a panqueca deve sempre adicionar um pouco de óleo.Isso elimina a necessidade para a inserção de qualquer outra gordura,a panela antes de fritar as panquecas próxima(Pancakes não será agarrado ao pan)A quantidade de óleo a cerca de 1-2 colheres de sopa por 10 peças de panquecas.
Ingredientes:Panquecas: (8 peças)1 ovo (gema separadas e proteína)1 / 3 xícara (50 g) de farinha integral (para mim graham)1 / 3 xícara (50 g) de farinha de trigo (para mim, de luxo)130-150 ml de leite de coco *150-200 ml de água fria04/01 colher de chá de sal1 colher de sopa de coco

Fruit de gengibre:1 maçã1 pêra1-2 colheres de chá de xarope de agave100-150 ml de suco de laranjas frescas1 colher de chá de gengibre ralado
Gengibre fresco atritoQuem já tentou esfregar o gengibre fresco ralado sabe o que é arte.Toda a raiz, descascados ou não, colocar o saco plástico e depois no congelador.
 
O terceiro é congelado gengibre fenomenal
Criado por:
Panquecas.Separar as proteínas de gema. Proteína com uma pitada de sal bater duro.Em uma tigela, misture a gema de ovo com leite de coco. Chicote. Adicione os dois tipos de farinha e 150 ml de água fria.
 
Bata batedeira até uma mistura homogénea.
 
Se a massa estiver muito grosso adicione mais água,para que, finalmente, tinha a consistência de creme.Agitar suavemente em batido de proteínas de espuma, e coco.Frite em frigideira bem quente, sem adição de gordura.Panquecas fritas de lado em um lugar quente não resfriado.
Preparação de frutas gengibre.
 
Descasque a maçã e pêra com casca, corte de pedra e cortado em pedaços.Aqueça a panela firmemente, revestidos de preferência antiaderente e misture frutas.Adicione o gengibre ralado, xarope de agave e metade do suco de laranja.Cozinhe até que o fruto será um pouco brilhante e um pouco mole.No momento de asfixia, se a fruta vai queimar o fundo da panela adicione as 2 colheres de sopa de suco de laranja.
 
Frutas preparadas traduzir em uma tigela.
 
Em uma frigideira despeje o restante do suco de laranja e raspar todos os restos de frutas caramelizadas cozinhe até engrossar o molho.
 
Pronto para derramar molho de frutas em uma tigela.
Sirva quente ou frio com as panquecas acima mencionadas.

--------------------------------------------------

FranceCrêpes au gingembre noix de coco avec des fruits
Cuisine d'Extrême-OrientLes crêpes sont doux, légèrement moelleux avec un soupçon de noix de coco.Cependant braisé au jus d'orange, pommes et poires,légèrement aromatisée au gingembre, c'est un vrai régal de goût
Le meilleur cuisinier crêpes sans matière grasse sur une plaque en aluminium régulière
 
(Les plus âgés le mieux, mais chacun est bon)
Pour la crêpe doit toujours ajouter un peu d'huile.Ceci élimine le besoin pour l'insertion de toute autre matière grasse,la poêle avant de les frire les crêpes prochaines(Crêpes ne sera pas accroché à la poêle)La quantité d'huile à environ 1 - 2 cuillères à soupe par 10 morceaux de crêpes.
Ingrédients:Crêpes: (8 pièces)1 oeuf (le jaune séparé et protéines)1 / 3 tasse (50 g) de farine complète (pour moi Graham)1 / 3 tasse (50 g) de farine (pour moi, de luxe)130-150 ml de lait de coco *150-200 ml d'eau froideÀ thé de sel 1 / 41 cuillère à soupe de noix de coco

Fruits Gingembre:1 pomme1 poire1-2 cuillères à café de sirop d'agave100-150 ml de jus d'oranges fraîches1 cuillère à café de gingembre râpé
Le gingembre frais frictionQui a déjà essayé de frotter le gingembre frais râpé sait ce qu'est l'art.La racine entière, pelée ou non, mettre le sac plastique puis dans le congélateur.
 
Le troisième est gelé au gingembre phénoménal
Créé par:
Crêpes.Séparez les jaunes des protéines. Protéines avec une pincée de sel battre raide.Dans un bol, mélanger le jaune d'oeuf avec le lait de coco. Fouet. Ajouter les deux types de farine et 150 ml d'eau froide.
 
Battre au batteur électrique jusqu'à un mélange homogène.
 
Si la pâte est très épaisse ajouter de l'eau,de sorte que finalement il avait la consistance d'une crème.Incorporer délicatement battus sur les protéines de la mousse, et la noix de coco.Faire frire dans une poêle chaude et sans ajouter de gras.Crêpes frites de côté dans un endroit chaud pour ne pas refroidi.
Préparation de fruits au gingembre.
 
Peler la pomme et poire avec pelure, coupées en pierre et les couper en morceaux.Chauffer la poêle bien, enduits de préférence anti-adhésive et jetez les fruits.Ajouter le gingembre râpé, le sirop d'agave et la moitié du jus d'orange.Laisser mijoter jusqu'à ce que le fruit sera légèrement brillante et légèrement doux.Au moment de l'asphyxie, si le fruit brûlera au fond de la casserole ajoutez les 2 cuillères à soupe de jus d'orange.
 
Fruits préparés traduire dans un bol.
 
Dans une poêle versez le reste de jus d'orange et le grattage des restes de fruits caramélisés cuire jusqu'à ce que la sauce épaississe.
 
Prêt à verser la sauce dans un bol de fruits.
Servir chaud ou froid avec les crêpes précitée.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz