niedziela, 15 stycznia 2012

006.Naleśniki budyniowo-brzoskwiniowe


Składniki:

 125-130 g mąki, 
2 jajka, 30 g drobnego cukru, 
750 ml mleka, około 50 g masła, 
opakowanie budyniu waniliowego, 
4 połówki brzoskwiń z puszki, płatki migdałowe,
 szczypta soli, olej do smażenia. 

Przygotowanie: 

1. Najpierw roztop masło , wystudź. Robimy teraz ciasto: z mąki, cukru, jajek, 250 ml mleka i roztopionego masła, dodajemy również odrobinę soli. Wszystko mącimy, odstawiamy na 30 minut, aby odpoczęło. Jeśli zrobi się zbyt gęste (powinno być lejące, o konsystencji śmietany), rozcieńcz je wodą gazowanej. Patelnię rozgrzej i natłuść olejem. Ciasto wlewaj łyżką wazową, równomiernie rozprowadź po patelni. 

2. Budyń przygotuj zgodnie z przepisem na torebce, wykorzystaj doń pozostałe pół litra mleka, dodaj jeszcze do mleka łyżeczkę masła , dokładnie wymieszaj, i przestudź. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, brzoskwinie pokrój na cienkie plasterki. 

3. Na każdy naleśnik nałóż porcję budyniu i kilka kawałków brzoskwiń, posyp płatkami, zwiń. Przed podaniem możesz posypać całość cukrem pudrem i resztą migdałów.


-------------------------------------------------------------------------------


England
Pancakes pudding - Peach

ingredients:

125-130 g of flour,
2 eggs, 30 g caster sugar
750 ml of milk, about 50 g of butter,
package of vanilla pudding,
4 canned peach halves, almond flakes,
  pinch of salt, oil for frying.

preparation:

First First, melt the butter, wystudź. We do now dough: flour, sugar, eggs, 250 ml milk andmelted butter, also add a little salt. All mącimy, leave for 30 minutes to odpoczęło. If it getstoo thick (it should be pouring, with the consistency of cream), soda water, dilute them.Heat skillet with oil and grease. Pour cake soup-ladle, evenly distribute the pan.

Second Prepare pudding according to the recipe on the bag, take advantage of him the other half a liter of milk, add milk a teaspoon of butter, mix thoroughly, and przestudź.Upraż almond flakes in a dry frying pan, peaches, cut into thin slices.

Third For each pancake, apply a portion of pudding and a few pieces of peaches, sprinklepetals fold. Before serving you can sprinkle with powdered sugar and all the rest of thealmonds.



----------------------------------------------------------------------------------


Sverige
Pannkakor pudding - Peach

ingredienser:

  125-130 g mjöl,
2 ägg, 30 g socker
750 ml mjölk, ca 50 g smör,
paket med vaniljpudding,
4 konserverad persika halvor, mandelspån,
  nypa salt, olja till stekning.

förberedelser:

Först Först Smält smöretwystudźVi gör nu degmjöl, socker, ägg, 250 ml mjölk ochsmält smöräven lägga till lite saltAlla mącimylåt stå i 30 minuter till odpoczęłoOm det blir för tjockt (det bör hällamed samma konsistens som grädde), sodavattenspäda ut demVärm stekpanna med olja och fett. Häll kaka soppa-skopa, jämnt fördela pannan.

Andra Förbered pudding enligt receptet på påsen, dra nytta av honom den andra hälftenen liter mjölk, tillsätt mjölken en tesked smör, blanda noga och przestudźUprażmandelspån i en torr stekpanna, persikor, skurna i tunna skivor.

Tredje För varje pannkaka, tillämpa en del av pudding och några persikor i bitar, strökronblad gångerInnan servering kan man strö över florsocker och alla resten av mandel.



-------------------------------------------------------------------------------------------


Deutschland
Palatschinken Pudding - Peach

Zutaten:

  125-130 g Mehl,
2 Eier, 30 g Zucker
750 ml Milch, 50 g Butter,
Paket von Vanillepudding,
4 Dosen PfirsichhälftenMandelblättchen,
  Prise Salz, Öl zum Braten.

Zubereitung:

Erste Zuerst die Butter schmelzenwystudźWir wissen jetzt Teig: Mehl, Zucker, Eier, 250 ml Milch und zerlassener Butter, auch ein wenig SalzAlle mącimyfür 30 Minuten bisodpoczęło verlassen. Wenn es zu dick wird (es sollte Gießen, mit der Konsistenz vonSahne), Sodawasser, verdünnenWärme Pfanne mit Öl und Fett. Gießen KuchenSuppenkelleverteilen die Pfanne geben.

Zweite Bereiten Pudding nach dem Rezept auf der Tasche, nutzen Sie ihn, die andere Hälfte ein Liter Milch, Milch einen Teelöffel Butter, mischen und przestudźUprażMandelblättchen in einer trockenen Pfanne, Pfirsiche, in dünne Scheiben schneiden.

Dritte Für jeden Pfannkuchen wenden einen Teil der Pudding und ein paar Stücke von Pfirsichen, streuen Blütenblätter falten. Vor dem Servieren können Sie mit Puderzuckerund der ganze Rest der Mandeln bestreuen.



-------------------------------------------------------------------------------------


Portugal
Panquecas pudim - Peach

ingredientes:

  125-130 g de farinha,
2 ovos, 30 g de açúcar refinado
750 ml de leite, cerca de 50 g de manteiga,
pacote de pudim de baunilha,
4 metades de pêssego em conservaamêndoas em flocos,
  pitada de sal, óleo para fritar.

preparação:

Primeiro Primeiro, derreta a manteigawystudźFazemos agora massa: farinha, açúcar, ovos, 250 ml de leite ea manteiga derretida, adicione também um pouco de salTodos os mącimy, deixe por 30 minutos para odpoczęłoSe ficar muito grosso (que deve sertorrencial, com a consistência de creme), refrigerante, água diluí-losCalor frigideira comóleo e graxa. Despeje a sopa concha bolodistribuir uniformemente o pan.

Segundo Prepare o pudim de acordo com a receita no saco, tirar proveito dele a outra metade um litro de leite, adicione uma colher de chá de leite de manteiga, misture bem, eprzestudźUpraż flocos de amêndoa em uma frigideira seca, pêssegos, corte em fatias finas.

Terceiro Para cada panqueca, aplique uma porção de pudim e alguns pedaços depêssegos, polvilhe pétalas fold. Antes de servir você pode polvilhar com açúcar em pó e todo o resto das amêndoas.



---------------------------------------------------------------------------------


France
Pouding Crêpes - Peach

ingrédients:

  125-130 g de farine,
2 oeufs, 30 g de sucre semoule
750 ml de lait, 50 g de beurre,
paquet de pouding à la vanille,
4 moitiés de pêches en conserve, amandes effilées,
  pincée de sel, huile pour la friture.

préparation:

Premier Tout d'abord, faire fondre le beurrewystudźNous faisons maintenant la pâte:farine, sucre, œufs, 250 ml de lait et le beurre fonduajouter un peu de selTous mącimy, laisser pendant 30 minutes pour odpoczęłoSi elle est trop épaisse (il devrait être coulée,avec la consistance de la crème), eau gazeuse, les diluer. Chauffer une poêle avec l'huileet de graisse. Versez le gâteau à soupe louche, répartir uniformément la casserole.

Deuxième Préparer pouding selon la recette sur le sacprofiter de lui l'autre moitié d'un litre de lait, ajouter une cuillère à café de lait de beurre, bien mélanger, et przestudźUprażamandes effilées dans une poêle à secles pêches, les couper en fines tranches.

Troisième Pour chaque crêped'appliquer une partie de pudding et de quelques morceaux de pêches, saupoudrer pétales pli. Avant de servir vous pouvez saupoudrer desucre en poudre et tout le reste des amandes.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz