wtorek, 17 stycznia 2012

039.Naleśniki amerykańskie

Naleśniki amerykańskie różnią się od typowych naleśników jakie przyrządzane są w Polsce.
 Zasadniczą różnicą jest grubość, 
naleśniki amerykańskie mogą osiągnąć nawet 1cm. 
Nadają się one idealnie na śniadanie dla dzieci, 
są bardzo smaczne i można podawać je z różnymi owocami lub tradycyjnym syropem klonowym.


składniki:
·         1/2 łyżeczki soli
·         2 jajka lekko ubite
·         1/2 szklanki wody niegazowanej
·         1/2 szklanki jogurtu naturalnego
·         2 łyżki stołowe masła
·         1 szklanka mąki tortowej, przesianej
·         2 łyżki cukru
·         1 łyżeczka proszku do pieczenia
·    1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

Przepis
Wodę, jajka oraz jogurt mieszamy ze sobą w dużej misce. 
Następnie musimy stopić masło i wlać je do naczynia
( ważne jest aby nie było gorące). 
Kolejną rzeczą jaką należy zrobić jest pomieszanie pozostałych składników 
ze sobą i dodanie ich do pozostałych, będących w misce.
Smarzymy naleśniki cakając
 aż się zarumienią i dodajemy następne.


Serwowanie
Są to naleśniki amerykańskie więc powinno się 
je podawać z syropem klonowym. 
Jednak nie jest to reguła ponieważ nie każdemu on smakuje
 więc śmiało można go zastąpić zwykłymi owocami jak truskawki, 
jagody bądź też maliny.

-------------------------------------------------

England
American pancakes

American pancakes are different from the typical pancakes that are cooked in Poland.
  The main difference is the thickness,
American pancakes can reach up to 1cm.
Them ideal for breakfast for children,
they are very tasty and can be administered to them with different fruits or traditional maple syrup.

components:

· 1 / 2 teaspoon salt
· 2 eggs, lightly beaten
· 1 / 2 cup of still mineral water
· 1 / 2 cup plain yogurt
· 2 tablespoons butter
· 1 cup cake flour, sifted
· 2 tablespoons sugar
· 1 teaspoon baking powder
· 1 / 2 teaspoon baking soda

recipe

Water, mix the eggs and yogurt together in a large bowl.
Then we melt the butter and pour them into a container
(It is important that it was not hot).
Another thing you should do is a mixture of other ingredients
together and add them to the other, being in a bowl.
Smarzymy cakając pancakes until golden and add the next.

serving

American pancakes are so it should be
they serve with maple syrup.
But this is not a rule because it does not taste any
  So go ahead, you can replace it with normal fruit like strawberries,
blueberries or raspberries.

-------------------------------------------------------------

Sverige
amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor är annorlunda än den vanliga pannkakor som tillagas i Polen.
  Den största skillnaden är tjockleken,
Amerikanska pannkakor kan nå upp till 1 cm.
Dem idealiska för frukost för barn,
de är mycket välsmakande och kan ges till dem med olika frukter eller traditionellalönnsirap.

komponenter:

· 1 / 2 tsk salt
· 2 ägg, lätt misshandlad
· 1 / 2 kopp stilla mineralvatten
· 1 / 2 kopp vanlig yoghurt
· 2 msk smör
· 1 Kaka mjöl siktas
· 2 msk socker
· 1 tsk bakpulver
· 1 / 2 tsk bakpulver

recept

Vatten, blanda ägg och yoghurt tillsammans i en stor skål.
Sedan har vi Smält smöret och häll dem i en behållare
(Det är viktigt att det inte var varmt).
En annan sak du bör göra är en blandning av andra ingredienser
tillsammans och lägga till dem i den andra, att vara i en skål.
Smarzymy cakając pannkakor tills de är gyllene och lägg till nästa.

servering

Amerikanska pannkakor är så det borde vara
de tjänar med lönnsirap.
Men detta är inte en regel eftersom den inte smakar något
  Så sätt igång, kan du ersätta det med vanlig frukt som jordgubbar,
blåbär eller hallon.

-------------------------------------------------------

Deutschland
amerikanische Pancakes

Amerikanische Pfannkuchen unterscheiden sich von den typischen Pfannkuchen, dass inPolen gekocht werden.
  Der wichtigste Unterschied ist die Dicke,
Amerikanische Pfannkuchen kann bis zu 1 cm.
Sie ideal für das Frühstück für Kinder,
sie sind sehr lecker und kann sie mit verschiedenen Früchten oder traditionellenAhornsirup verabreicht werden.

Komponenten:

· 1 / 2 TL Salz
· 2 Eier, leicht geschlagen
· 1 / 2 Tasse stilles Mineralwasser
· 1 / 2 Tasse Naturjoghurt
· 2 EL Butter
· 1 Tasse Kuchen Mehl, gesiebt
· 2 EL Zucker
· 1 TL Backpulver
· 1 / 2 Teelöffel Backpulver

Rezept

Wasser, mischen Sie die Eier und Joghurt zusammen in eine große Schüssel geben.
Dann haben wir die Butter schmelzen und gießen Sie sie in einen Behälter
(Es ist wichtig, dass es nicht heiß).
Eine weitere Sache, die Sie tun sollten, ist eine Mischung aus anderen Zutaten
zusammen und fügen Sie sie in die andere, in eine Schüssel geben.
Smarzymy cakając Pfannkuchen goldbraun und fügen Sie den nächsten.

Dienst

Amerikanische Pfannkuchen sind so soll es sein
sie dienen mit Ahornsirup.
Aber dies ist nicht der Regel, weil es nicht schmeckt jedem
  Also zögern Sie nicht, können Sie es mit normalen Früchten wie Erdbeeren zu ersetzen,
Heidelbeeren oder Himbeeren.

------------------------------------------------------------

Portugal
Panquecas americanas

Panquecas americanas são diferentes das panquecas típicas que são cozidos na Polônia.
  A principal diferença é a espessura,
panquecas americanas pode chegar a até 1 cm.
-Os ideais para o pequeno almoço para as crianças,
eles são muito saborosos e podem ser administrados a eles com diferentes frutas ou xarope de maple tradicional.

componentes:

· Sal 1 / 2
· 2 ovos, levemente batidos
· 1 / 2 xícara de água mineral
· 1 / 2 xícara de iogurte natural
· 2 colheres de sopa de manteiga
· 1 xícara de farinha com fermento, peneirada
· 2 colheres de sopa de açúcar
², pó químico fermento 1 colher de chá
· Bicarbonato de sódio 1 / 2 colher de chá

receita

Água, misture os ovos e iogurte em uma tigela grande.
Então nós derreta a manteiga e despeje-os em um recipiente
(É importante que não era quente).
Outra coisa que você deve fazer é uma mistura de outros ingredientes
juntos e adicioná-los para o outro, estar em uma tigela.
Panquecas Smarzymy cakając até dourar e adicione o seguinte.

de servir

Panquecas americanas são assim que deve ser
que servem com xarope de maple.
Mas esta não é uma regra, pois não gosto de qualquer
  Então vá em frente, você pode substituí-lo com frutas normais, como morangos,
mirtilos ou framboesas.

------------------------------------------------------------------

France
Crêpes américaines

Pancakes américains sont différents des crêpes typiques qui sont cuits en Pologne.
  La principale différence est l'épaisseur,
pancakes américains peuvent atteindre jusqu'à 1 cm.
Les rend idéales pour le petit déjeuner pour les enfants,
ils sont très savoureux et peut être administré à eux avec différents fruits ou de sirop d'érable traditionnel.

composantes:

· Sel 1 / 2 cuillère
· 2 oeufs, légèrement battus
· 1 / 2 tasse de toujours de l'eau minérale
· 1 / 2 tasse de yogourt nature
· 2 cuillères à soupe de beurre
· 1 tasse de farine à gâteau tamisée
· 2 cuillères à soupe de sucre
· Poudre à pâte 1 cuillère à café
· Le bicarbonate de soude 1 / 2 cuillère

recette

L'eaumélanger les œufs et le yogourt ensemble dans un grand bol.
Puis nous fondre le beurre et versez-les dans un récipient
(Il est important que ce n'était pas chaude).
Une autre chose que vous devriez faire est un mélange d'autres ingrédients
ensemble et les ajouter à l'autre, étant dans un bol.
Smarzymy crêpes cakając dorer et ajouter le suivant.

servir

Pancakes américains sont donc il doit être
ils servent avec du sirop d'érable.
Mais ce n'est pas une règle, car il n'a pas le goût des
  Alors allez-y, vous pouvez la remplacer par des fruits comme les fraises normales,
bleuets ou de framboises.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz