piątek, 3 lutego 2012

068.Lekkie naleśnikowe roladki z serem kozim, marchewką i makiem


150g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
100ml mleka (1,5%)
100ml wody gazowanej wody mineralnej
sól
2 jaja
5 marchewek (około 500g)
1 pęczek bazylii
100g miękkiego serka koziego (13%)
50g chudego białego twarogu typu quark-rozrobiony
1 łyżka maku
pieprz
2 łyżki oleju rzepakowego

Orkiszowe naleśniki to coś dla dbających o linię, ponieważ jeden taki naleśnik zawiera tylko 100 kcal. 

Sposób przyrządzania:
Mąkę wymieszać z mlekiem i wodą mineralną. Dodać 1/2 łyżeczki soli i jajka i wymieszać, a następnie odstawić na 30 minut.
W tym czasie umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach marchewkę. Odłożyć do miski, posolić i odstawić na 5 minut.
Bazylię umyć, osuszyć i obskubać listki. Kilka odłożyć a resztę drobno posiekać.
Serek kozi wymieszać z twarogiem, makiem i posiekaną bazylią, po czym dodać marchewkę. Doprawić solą i pieprzem.
Patelnie o średnicy około 16cm rozgrzać i lekko posmarować olejem używając pędzelka. Nalać 3 łyżki ciasta naleśnikowego, rozlać równomiernie i usmażyć. Na usmażone i ostudzone naleśniki wyłożyć masę z serkiem, rozsmarować równomiernie, posypać pozostałymi liśćmi bazylii i zawinąć w roladki.

------------------------------------------------------------

sverige
Lätta pannkaka rullar med getost, morötter och vallmofrön

150g fullkorn dinkelmjöl
100 ml mjölk (1,5%)
Vatten 100 ml kolsyrat mineralvatten
salt
2 ägg
5 morötter (ca 500g)
1 knippe basilika
100g mjuk getost (13%)
50 g magert vitt ostmassa
1 msk vallmofrön
peppar
2 matskedar rapsolja

Stavas pannkakor är något att bry sig om linjen eftersom en av pannkakan innehåller endast100 kalorier.

Förberedelser:
Blanda mjöl med mjölk och mineralvatten. Lägg 1/2 tsk salt och ägg och blanda, låt stå i 30minuter.
Samtidigt tvätta, skala och riv morötterna med tjock mesh. Lägg undan skålen, krydda med saltoch låt stå i 5 minuter.
Basil tvätt, torr och obskubać lämnar. Vissa lägger resten fint.
Blanda getost med keso, mjöl och hackad basilika och tillsätt sedan morötter. Smaka av medsalt och peppar.
Kokkärl med en diameter på ca 16cm varmt och lätt borste med olja. Häll 3 matskedarpannkaka, häll jämnt och stek. Pannkakorna kokta och kyls ner lägger vikten av osten, jämnt,strö över resterande basilikablad och wrap i rullar.

----------------------------------------------------------

England
Light pancake rolls with goat cheese, carrots and poppy seeds

150g wholemeal spelled flour
100ml milk (1.5%)
Water 100ml sparkling mineral water
salt
2 eggs
5 carrots (about 500g)
1 bunch of basil
Cheese 100g soft goats (13%)
50g of lean white curd
1 tablespoon poppy seeds
pepper
2 tablespoons of rapeseed oil

Spelled pancakes is something to care about the line because one of the pancake containsonly 100 calories.

Preparation:
Mix flour with milk and mineral water. Add 1/2 teaspoon salt and eggs and mix, then let stand for30 minutes.
Meanwhile wash, peel and grate the carrots with thick meshPut away the bowl, season with salt and let stand for 5 minutes.
Basil wash, dry and obskubać leaves. Some put the rest finely.
Mix goat cheese with cottage cheese, poppy seeds, and chopped basil, then add the carrots.Season with salt and pepper.
Pans with a diameter of about 16cm hot and lightly brush with oilPour 3 tablespoons ofpancakepour evenly and fryThe pancakes cooked and cooled down put the weight of thecheesespread evenly, sprinkle with remaining basil leaves and wrap in rolls.

----------------------------------------------------------

Deutschland
Leichte Pfannkuchen Brötchen mit Ziegenkäse, Karotten und Mohn

150g Dinkelvollkornmehl
100 ml Milch (1,5%)
Wasser 100ml Mineralwasser
Salz
2 Eier
5 Karotten (ca. 500g)
1 Bund Basilikum
100g Ziegenkäse (13%)
50 g mageren weißen Quark
1 Esslöffel Mohnsamen
Pfeffer
2 EL Rapsöl

Buchstabiert Pfannkuchen ist etwas über die Linie kümmern, weil einer der Pfannkuchen enthält nur 100 Kalorien.

Zubereitung:
Mehl mit Milch und MineralwasserFügen Sie 1/2 Teelöffel Salz und Eier und mischen, dannlassen Sie stehen für 30 Minuten.
In der Zwischenzeit waschen, schälen und reiben Sie die Karotten mit dicken MaschenSetzen Sie die Schale fort, mit Salz und stehen lassen für 5 Minuten.
Basilikum waschen, trocknen und obskubać verlässtEinige setzen und den Rest fein hacken.
Mischen Ziegenkäse mit Quark, Mehl und gehackten Basilikumfügen Sie dann die Karotten.Mit Salz und Pfeffer würzen.
Pfannen mit einem Durchmesser von ca. 16cm heiß und leicht mit Öl bestreichen. Gießen Sie 3 Esslöffel Pfannkuchen, gleichmäßig braten und zu gießen. Die Pfannkuchen gekocht und abgekühlt legen das Gewicht der Käse gleichmäßig verteilt bestreichen, mit restlichenBasilikum und wickeln Sie sie in Rollen.

---------------------------------------------------

Portugal
Luz rolos panqueca com queijo de cabra, cenoura e sementes de papoula

150g de farinha integral soletrado
100ml de leite (1,5%)
Água 100ml de água mineral com gás
sal
2 ovos
5 cenouras (cerca de 500g)
1 molho de manjericão
Queijo de cabra 100g macio (13%)
50g de carne magra branca coalhada
1 colher de sopa de sementes de papoula
pimenta
2 colheres de sopa de óleo de colza

Panquecas grafadas é algo para se preocupar com a linha porque um dos panqueca contémapenas 100 calorias.

Preparação:
Misture a farinha com leite e água mineral. Adicione 1/2 colher de chá de sal e os ovos e misture, em seguida, deixe descansar por 30 minutos.
Enquanto isso, lavedescasque e rale as cenouras com malha grossa. Coloque a tigelatemporada, com sal e deixe descansar por 5 minutos.
Basil lavar, secar e obskubać deixaAlguns colocar o resto finamente.
Misture o queijo de cabra com queijo cottage, a farinha eo manjericão picadoem seguida, adicione as cenouras. Tempere com sal e pimenta.
Panelas com um diâmetro de cerca de 16 centímetros escova quente e levemente com óleo.Coloque 3 colheres de sopa de panqueca, despeje uniformemente e deixe fritar. As panquecas cozido e arrefecido colocar o peso do queijo, espalhar uniformemente, polvilhe com as folhas de manjericão restantes e embrulhe em rolos.

--------------------------------------------------------------

France
Light rouleaux crêpes au fromage de chèvreles carottes et les graines de pavot

150g de farine complète orthographié
100 ml de lait (1,5%)
Eau 100ml d'eau minérale gazeuse
sel
2 oeufs
5 carottes (environ 500g)
1 bouquet de basilic
100g de fromage de chèvre mou (13%)
50g de pâte blanche maigre
1 cuillère à soupe de graines de pavot
poivre
2 cuillères à soupe d'huile de colza

Crêpes orthographié quelque chose à se soucier de la ligne parce que l'un de la crêpe ne contient que 100 calories.

Préparation:
Mélanger la farine avec le lait et l'eau minéraleAjouter à thé de sel 1/2 et les oeufs et mélanger, puis laisser reposer pendant 30 minutes.
Pendant ce temps laver, éplucher et râper les carottes avec maille épaisseRangez le bol,saler et laisser reposer pendant 5 minutes.
Basile laver, sécher et obskubać laisseCertains mettent le reste finement.
Mélanger le fromage de chèvre avec du fromage cottagela farine et le basilic hachépuis ajouter les carottesAssaisonner avec le sel et le poivre.
Casseroles avec un diamètre d'environ 16cm brosse chaude et un peu d'huileVersez 3cuillères à soupe de crêpesverser uniformément et les faire frireLes crêpes cuites et refroidies mettre le poids du fromageétaler uniformémentsaupoudrer de feuilles de basilicrestantes et de les emballer dans des rouleaux.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz