środa, 18 stycznia 2012

056.Naleśniki z warzywami

Składniki

ciasto naleśnikowe:

125 g mąki pszennej

2 jaja

250 ml (1/41) mleka

szczypta soli

tarta gałka muszkatołowa


Na nadzienie:

czerwona i zielona papryka

1-2 marchewki (ok. 100 g)

cebula warzywna (ok. 200 g)

100 g pieczarek

50 g masła

sól

świeżo mielony czarny pieprz

75 g gęstej, bardzo tłustej śmietany


Oraz

6 łyżek oleju ( do smażenia )


Przygotowanie

Mąkę przesiać do miski. 

Jaja rozmącić z mlekiem, solą oraz gałką muszkatołową

 i wlać powoli do mąki, cały czas mieszając 

(trzeba uważać, żeby nie powstały grudki). 

Ciasto odstawić na 20-30 minut.

Papryki przekroić na połowy, usunąć nasady ogonków,

 pestki i białe wewnętrzne ścianki, następnie umyć i osuszyć.

Marchewki oczyścić, obrać, umyć i osączyć z wody.

 Cebulę obrać z łupin i pokroić w kosteczkę. 

Pieczarki oczyścić, wytrzeć papierowym ręcznikiem kuchennym 

(ewentualnie opłukać i osuszyć)

 i pokroić w plasterki. 

Paprykę i marchewkę pokroić w drobne paseczki.

Na patelni roztopić masło, 

wrzucić cebulę, pieczarki, paprykę oraz marchew i podsmażyć.

 Doprawić do smaku solą i pieprzem 

( cały czas mieszając – smażyć około 5 minut ) . 

Warzywa zdjąć z ognia i wymieszać z gęstą, tłustą śmietaną.

Na teflonowej patelni (średnica 24 cm) rozgrzać trochę oleju. 

Starannie zamieszać ciasto.

 Na gorącą patelnię kolistym ruchem nalać niewielką ilość ciasta i przechylając patelnię, równomiernie rozlać je cienką warstwą na dnie.

 Usmażyć naleśnik z obu stron na jasnobrązowy kolor 

i wstawić do ciepłego piekarnika

 (przed odwróceniem naleśnika natłuścić patelnię odrobiną oleju). 

Z reszty ciasta usmażyć jeszcze kilka naleśników.

Na naleśnikach rozłożyć nadzienie z warzyw i zwinąć naleśniki w rulony.


----------------------------------

England
Pancakes with vegetables

ingredients

pancake batter:

125 g of wheat flour

2 eggs

250 ml (1 / 41) of milk

pinch of salt

grated nutmeg


For the filling:

red and green peppers

1-2 carrots (about 100 g)

onion, lettuce (about 200 g)

100 g button mushrooms

50 g butter

salt

freshly ground black pepper

75 g of a dense, very oily cream


and

6 tablespoons oil (for frying)


preparation

Sift flour into a bowl.

Rozmącić eggs with milk, salt and nutmeg

  and pour slowly into the flour, stirring constantly

(be careful not to lump formed).

Cake stand for 20-30 minutes.

Slice peppers in half, remove the base of the stalks,

  seeds and white inner wall, then wash and dry.

Carrots cleanse, peel, wash and drain the water.

  Peel onion shell and cut into cubes.

Clean mushrooms, wipe with paper kitchen towel

(or rinse and dry)

  and cut into slices.

Peppers and carrots cut into small strips.

In a skillet melt the butter,

add the onion, mushrooms, peppers and carrots and fry.

  Season to taste with salt and pepper

(Stirring constantly - cook for about 5 minutes).

Vegetables, remove from heat and stir with a thick, greasy cream.

For Teflon pan (diameter 24 cm) heat a little oil.

Thoroughly mix the dough.

  On a hot skillet circular motion pour a small amount of dough and tilting the pan, pour itevenly with a thin layer on the bottom.

  Fry the pancake on both sides of the light brown color

and put into a warm oven

  (before reversal pancake pan grease little oil).

The rest of the dough to fry a few more pancakes.

For pancakes spread with vegetable filling and roll up pancakes in rolls.

-----------------------------------------

Sverige
Pannkakor med grönsaker

ingredienser

pannkakssmet:

125 g vetemjöl

2 ägg

250 ml (1 / 41) av mjölk

nypa salt

riven muskot


För fyllning:

röd och grön paprika

1-2 morötter (ca 100 g)

lök, sallad (ca 200 g)

100 g champinjoner

50 g smör

salt

nymalen svartpeppar

75 g av en tät, mycket fet grädde


och

6 msk olja (till stekning)


förberedelser

Sikta mjölet i en skål.

Rör ägg, mjölk, salt och muskot

  och häll långsamt i mjölet under ständig omrörning

(Var noga med att inte klump bildas).

Cake stå i 20-30 minuter.

Skär paprika i hälften, ta bort basen av stjälkar,

  frön och vit innervägg, sedan tvätta och torka.

Morötter rengöra, skala, tvätta och dränera vattnet.

  Skala lök skalet och skär i tärningar.

Rengör champinjoner, torka av med papper kökshandduk

(Eller skölj och torka)

  och skär i skivor.

Paprika och morötter skärs i små strimlor.

I en stekpanna Smält smöret,

Tillsätt lök, champinjoner, paprika och morötter och yngel.

  Smaka av med salt och peppar

(Under ständig omrörning - låt koka i ca 5 minuter).

Grönsaker, ta bort från värmen och rör om med en tjock, fet grädde.

För Teflon pan (diameter 24 cm) Värm lite olja.

Blanda degen.

   en het stekpanna cirkelrörelser häll en liten mängd deg och luta pannanhäll det jämnt med ett tunt lager på botten.

  Stek pannkakan på båda sidor av ljusbrun färg

och sattes i en varm ugn

  (Innan återföring pannkaka pan fett lite olja).

Resten av degen att steka några pannkakor.

För pannkakor sprids med vegetabiliska fyllning och rulla upp pannkakor i rullar.

---------------------------------------------------

Deutschland
Pfannkuchen mit Gemüse

Zutaten

Pfannkuchenteig:

125 g Weizenmehl

2 Eier

250 ml (1 / 41) der Milch

Prise Salz

geriebene Muskatnuss


Für die Füllung:

rote und grüne Paprika

1-2 Karotten (ca. 100 g)

Zwiebel, Salat (ca. 200 g)

100 g Champignons

50 g Butter

Salz

frisch gemahlener schwarzer Pfeffer

75 g eines dichtensehr ölig-Creme


und

6 EL Öl (zum Braten)


Vorbereitung

Das Mehl in eine Schüssel geben.

Stir Eier, Milch, Salz und Muskat

  und füllen langsam in das Mehl unter ständigem Rühren

(Achten Sie darauf, nicht über einen Kamm scheren gebildet).

Kuchen für 20-30 Minuten stehen lassen.

Scheiben Paprika halbieren, entfernen Sie die Basis der Stiele,

  Samen und weißen Innenwand, dann waschen und trocknen.

Karotten säubern, schälen, waschen und das Wasser ablassen.

  Zwiebel schälen Schale und in Würfel schneiden.

Pilze putzenmit Papier-Küchentuch abwischen

(Oder spülen und trocknen)

  und in Scheiben schneiden.

Peppers und Karotten in kleine Streifen schneiden.

In einer Pfanne die Butter schmelzen,

fügen Sie die Zwiebeln, Champignons, Paprika und Karotten und braten.

  Mit Salz und Pfeffer abschmecken

(Unter ständigem Rühren - kochen für ca. 5 Minuten).

Gemüse, vom Herd nehmen und unter Rühren mit einem dicken, fettigen Creme.

Für Teflonpfanne (Durchmesser 24 cm) Hitze ein wenig Öl.

Gründlich mischen den Teig.

  An einem heißen Pfanne Kreisbewegung eine kleine Menge des Teiges und Kippen der Pfanne, gieße sie gleichmäßig mit einer dünnen Schicht auf dem Boden.

  Fry die auf beiden Seiten der hellbraune Farbe Pfannkuchen

und in einen warmen Ofen schieben

  (Vor Umkehr Pfannkuchenpfanne Fett wenig Öl).

Der Rest des Teiges zu braten ein paar Pfannkuchen.

Für Pfannkuchen mit Gemüse-Füllung verteilen und aufrollen Pfannkuchen in Rollen.

------------------------------------------------

Portugal
Panquecas com legumes

ingredientes

massa de panqueca:

125 g de farinha de trigo

2 ovos

250 ml (1 / 41) de leite

pitada de sal

noz-moscada ralada


Para o recheio:

pimentões vermelho e verde

1-2 cenouras (cerca de 100 g)

alface, cebola (cerca de 200 g)

100 g de cogumelos botão

50 g de manteiga

sal

pimenta do reino preta

75 g de um creme denso, muito oleosa


e

6 colheres de sopa de óleo (para fritar)


preparação

Peneire a farinha em uma tigela.

Mexa os ovos, leite, sal e noz-moscada

  e despeje lentamente a farinha, mexendo sempre

(Tenha cuidado para não fixo formado).

Bolo repousar durante 20-30 minutos.

Pimentas fatia ao meio, retire a base dos caules,

  sementes e parede interna branca, em seguida, lavar e secar.

Cenoura limpar, descascar, lavar e drenar a água.

  Descasque a cebola e casca cortadas em cubos.

Cogumelos limpos, limpe com papel toalha de cozinha

(Ou lavar e secar)

  e corte em fatias.

Peppers e as cenouras cortadas em tiras pequenas.

Em uma frigideira derreta a manteiga,

adicione a cebola, cogumelos, pimentão e cenoura e deixe fritar.

  Tempere a gosto com sal e pimenta

(Agitando constantemente - cozinhe por cerca de 5 minutos).

Vegetais, retire do fogo e misture com um creme grosso, gorduroso.

Para Teflon pan (cm diâmetro 24) de calor um pouco de óleo.

Misture bem a massa.

  Em um movimento circular frigideira quente despeje uma pequena quantidade demassa e inclinando a frigideiradespeje-o uniformemente com uma fina camada na parte inferior.

  Frite a panqueca de ambos os lados da cor castanho claro

e colocado em um forno quente

  (Antes de reversão do petróleo pancake pan pouco de graxa).

O restante da massa para fritar um pouco mais de panquecas.

Para panquecas com recheio de disseminação vegetal e enrole as panquecas em rolos.

-------------------------------------------------------

France
Crêpes aux légumes

ingrédients

pâte à crêpes:

125 g de farine de blé

2 oeufs

250 ml (1 / 41) de lait

pincée de sel

noix de muscade râpée


Pour la garniture:

poivrons rouges et verts

1-2 carottes (environ 100 g)

l'oignon, la laitue (environ 200 g)

100 g de champignons de Paris

50 g de beurre

le sel

poivre noir fraîchement moulu

75 g d'un réseau dense, crème très grasse


Et

6 à soupe d'huile (pour la friture)


préparation

Tamiser la farine dans un bol.

Incorporer les oeufs, le lait, le sel et la muscade

  et verser lentement dans la farine, en remuant constamment

(Attention à ne pas formé forfaitaire).

Gâteau reposer pendant 20-30 minutes.

Trancher les poivrons en deux, retirer la base des tiges,

  les graines et blanc paroi interne, puis laver et sécher.

Carottes nettoyer, les éplucher, laver et égoutter l'eau.

  Peel enveloppe oignon et le couper en cubes.

Les champignons Nettoyez, essuyez avec du papier essuie-tout

(Ou rincer et sécher)

  et les couper en tranches.

Peppers et les carottes coupées en fines lamelles.

Dans une poêle faire fondre le beurre,

ajouter l'oignon, les champignons, les poivrons et les carottes et les faire frire.

  Assaisonner au goût avec sel et poivre

(En remuant constamment - cuire pendant environ 5 minutes).

Légumes, retirer du feu et remuer avec une épaisseur de crème grasse.

Pour Teflon poêle (diamètre 24 cm) chauffer un peu d'huile.

Bien mélanger la pâte.

  Sur une motion chauds circulaires poêle versez une petite quantité de pâte et en inclinant la poêle, versez-le uniformément avec une fine couche sur le fond.

  Faire frire les crêpes des deux côtés de la couleur marron clair

et mis dans un four chaud

  (Avant inversion pan de la graisse d'huile de crêpes peu).

Le reste de la pâte à frire un peu plus de crêpes.

Pour les crêpes répandre avec remplissage de légumes et rouler les crêpes en rouleaux.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz