niedziela, 15 stycznia 2012

017.Naleśniki z mięsem


Składniki

1 szklanka mleka

35 dag mięsa

3 łyżki masła

12 dag mąki
2 jajka
1 cebula
1 puszka pomidorów
2 łyżeczki ziół prowansalskich
4 łyżki tłuszczu do smażenia
sól
pieprz

Jak zrobić ?

Masło roztopić na patelni i wystudzić,
Mąkę wymieszać z mlekiem , jajkami, solą na gładką jednolitą masę
Odstawić na 30 minut
Cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu
Dodać mięso i podsmażyć na złoty kolor
Dodać pomidory wraz z zalewą i gotować przez około 20 minut na wolnym ogniu
Farsz doprawić ziołami, pieprzem,solą i odstawić w ciepłe miejsce
Na patelni usmażyć naleśniki .
Na każdym naleśniku , ułożyć porcję farszu , złożyć w trójkąt lub kopertę i udekorować ziołami
Podawać ciepłe

Smacznego :)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

England
Pancakes with meat

ingredients

1 cup milk
35 grams of meat
3 tablespoons butter
12 grams of flour
2 eggs
1 onion
1 can tomatoes
2 teaspoons herbs de Provence
4 tablespoons of fat for frying
salt
pepper

How do I do?

Melt butter in a frying pan and cool,
Mix flour with milk, eggs, salt to a smooth homogenous mass
Let stand for 30 minutes
Chop onions and fry in hot oil
Add meat and fry until golden brown
Add the tomatoes with the marinade and cook for about 20 minutes on low heat
Season the stuffing with herbs, pepper, salt and let stand in warm place
In a skillet fry pancakes.
For each pancake, arrange a portion of stuffing, make a triangle or envelope and decoratewith herbs
Serve warm

Tasty:)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Sverige
Pannkakor med kött

ingredienser

1 kopp mjölk
35 gram kött
3 msk smör
12 gram mjöl
2 ägg
1 lök
1 burk tomater
2 teskedar örter de Provence
4 msk fett till stekning
salt
peppar

Hur gör jag?

Smält smör i en stekpanna och sval,
Blanda mjöl med mjölk, ägg, salt till en slät homogen massa
Låt stå i 30 minuter
Hacka lök och stek i het olja
Tillsätt köttet och stek tills gyllenbrun
Tillsätt tomaterna med marinaden och låt koka i ca 20 minuter på låg värme
Krydda fyllningen med örter, peppar, salt och låt stå på varm plats
I en stekpanna stek pannkakor.
För varje pannkaka, ordna en del av fyllning, gör en triangel eller kuvert och dekorera med örter
servera varm

Tasty:)

------------------------------------------------------------------------------------

Deutschland
Palatschinken mit Fleisch

Zutaten

1 Tasse Milch
35 Gramm Fleisch
3 Esslöffel Butter
12 Gramm Mehl
2 Eier
1 Zwiebel
1 Dose Tomaten
2 Teelöffel Kräuter de Provence
4 Esslöffel Fett zum Braten
Salz
Pfeffer

Wie kann ich tun?

Butter in einer Pfanne erhitzen und kühlen,
Mehl mit Milch, Eier, Salz zu einem glatten homogenen Masse
Lassen Sie stehen für 30 Minuten
Hacken Zwiebeln und in heißem Öl braten
Add Fleisch und goldbraun braten
Fügen Sie die Tomaten mit der Marinade dazugeben und ca. 20 Minuten bei schwacher Hitze
Würzen Sie die Füllung mit Kräutern, Pfeffer, Salz und stehen lassen an einem warmen Ort
In einer Pfanne braten Pfannkuchen.
Für jeden Pfannkuchen, vereinbaren Sie einen Teil der Füllung, machen ein Dreieck oder einen Umschlag und dekorieren mit Kräutern
Warm servieren

Tasty:)

-------------------------------------------------------------------------------------

Portugal
Panquecas com carne

ingredientes

1 xícara de leite
35 gramas de carne
3 colheres de sopa de manteiga
12 gramas de farinha
2 ovos
1 cebola
1 lata de tomates
2 colheres de chá ervas de Provence
4 colheres de sopa de gordura para fritar
sal
pimenta

Como eu faço?

Derreta a manteiga em uma frigideira e deixe esfriar,
Misture a farinha com o leite, ovos, sal a uma massa lisa homogênea
Deixe repousar por 30 minutos
Cebola pique e frite em óleo quente
Adicione a carne e frite até dourar
Adicione os tomates com a marinada e deixe cozinhar por cerca de 20 minutos em fogo baixo
Tempere o recheio com ervas, sal, pimenta e deixe descansar em lugar quente
Em uma frigideira frite as panquecas.
Para cada panqueca, arrume uma porção de recheio, faça um triângulo ou envelope e decore com ervas
sirva quente

Saboroso:)

----------------------------------------------------------------------------------------------

France
Crêpes à la viande

ingrédients

1 tasse de lait
35 grammes de viande
3 cuillères à soupe de beurre
12 grammes de farine
2 oeufs
1 oignon
1 boîte de tomates
2 cuillères à café d'herbes de Provence
4 cuillères à soupe de graisse de friture
le sel
le poivre

Comment puis-je faire?

Faire fondre le beurre dans une poêle et laisser refroidir,
Mélanger la farine avec le lait, les oeufs, le sel d'une masse lisse homogène
Laisser reposer pendant 30 minutes
Hacher les oignons et les faire frire dans l'huile chaude
Ajouter la viande et faire revenir jusqu'à coloration dorée
Ajouter les tomates avec la marinade et cuire pendant environ 20 minutes à feu doux
Saison de la farce aux herbes, le poivre, le sel et laisser reposer dans un endroit chaud
Dans une poêle, faire frire les crêpes.
Pour chaque crêpe, organiser une partie de la farce, faire un triangle ou une enveloppe et décorer avec des herbes
servir chaud

Tasty:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz