wtorek, 17 stycznia 2012

047.Miętowe naleśniki




Składniki:

Ciasto:
200 ml mleka 
1 jajko 
25 ml syropu miętowego 
mąka do zagęszczenia 

Nadzienie: 
10-20 dkg serka białego 
1 łyżka cukru 
1 łyżka syropu miętowego


Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą i postępujemy tak jak w każdym przypadku kiedy się smaży naleśniki.
Jedyna różnica jest taka że w tym przepisie są one zielone 

Składniki nadzienia łączmy w miseczce i nakładamy po dwie łyżki na każdego naleśnika. 

Zwijamy naleśniki w rulonik i układamy na talerzu i polewamy syropem miętowym robiąc ozdobne zygzaki
Są niż zawsze - ale bardzo smakowite.

-----------------------------------------------------

England
mint pancakes

ingredients:

dough:
200 ml of milk
1 egg
25 ml of mint syrup
flour to thicken

filling:
10-20 grams of white cheese
1 tablespoon sugar
1 tablespoon mint syrup


Method of preparation:

Mix all dough ingredients together and proceed as in every case when the pancakes are fried.
The only difference is that in this provision, they are green

We combine the filling ingredients in a bowl and put in two tablespoons for each pancake.

Page Views pancakes in rulonik and lay on a plate and pour the mint syrup makingdecorative zigzags
They than ever - but very tasty.

-----------------------------------------------------------------

Sverige
Mint pannkakor

ingredienser:

deg:
200 ml mjölk
1 ägg
25 ml av mynta sirap
mjöl tjockna

fyllning:
10-20 gram vit ost
1 msk socker
1 msk mynta sirap


Metod för förberedelser:

Blanda alla deg ingredienserna tillsammans och gör så i varje fall när pannkakor är stekt.
Den enda skillnaden är att i denna bestämmelsede är gröna

Vi kombinerar fyllningen ingredienserna i en skål och lägg i två matskedar för varjepannkaka.

Sidvisningar pannkakor i rulonik och lägg på en tallrik och häll mynta sirap att göradekorativa sicksack
De än någonsin - men mycket välsmakande.

----------------------------------------------------------------

Deutschland
Mint Pfannkuchen

Zutaten:

Teig:
200 ml Milch
1 Ei
25 ml Minzsirup
Mehl zum Eindicken

Füllung:
10-20 Gramm weißem Käse
1 EL Zucker
1 EL Minze-Sirup


Zubereitung:

Mischen Sie alle Zutaten zusammen Teig und gehen Sie wie in jedem Fall, wenn diePfannkuchen gebraten sind.
Der einzige Unterschied ist, dass in dieser Bestimmungsie sind grün

Wir kombinieren die Zutaten für die Füllung in eine Schüssel geben und in zwei Esslöffelpro Pfannkuchen.

Page Views Pfannkuchen in rulonik und legte sich auf einen Teller und gießen Sie dieMinzsirup Herstellung dekorativer Zickzack
Sie als je zuvor - aber sehr lecker.

---------------------------------------------------------------------

Portugal
panquecas de hortelã

ingredientes:

massa:
200 ml de leite
1 ovo
25 ml de xarope de menta
farinha para engrossar

recheio:
10-20 gramas de queijo branco
1 colher de sopa de açúcar
1 colher de sopa de calda de hortelã


Método de preparação:

Misture todos os ingredientes da massa em conjunto e proceder como em todos os casos, quando as panquecas são fritos.
A única diferença é que na presente disposição, eles são verdes

Nós combinamos os ingredientes de enchimento em uma tigela e colocar em duas colheres de sopa para cada panqueca.

Panquecas Page Views em rulonik e colocar em um prato e despeje a calda de hortelãfazendo ziguezagues decorativos
Eles que nunca - mas muito saborosa.

-----------------------------------------------------------

France
crêpes Monnaie

ingrédients:

pâte:
200 ml de lait
1 œuf
25 ml de sirop de menthe
de farine pour épaissir

remplissage:
10-20 grammes de fromage blanc
1 cuillère à soupe de sucre
1 cuillère à soupe de sirop de menthe


Méthode de préparation:

Mélanger tous les ingrédients de la pâte ensemble et procéder comme dans tous les cas où les crêpes sont frits.
La seule différence est que dans cette disposition, ils sont verts

Nous combinons les ingrédients de la garniture dans un bol et mettre dans deux cuillères à soupe pour chaque crêpe.

Page vues dans les crêpes rulonik et laïcs sur une assiette et verser le sirop de menthefaisant des zigzags décoratifs
Ils que jamais - mais très savoureux.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz