wtorek, 17 stycznia 2012

043.Naleśniki z gruszkami w sosie czekoladowym


składniki

25 dag mąki
2 jajka
2 szklanki mleka
1/2 torebki cukru waniliowego
5 dag masła
1 kieliszek koniaku lub innego aromatycznego alkoholu
skórka słoniny do smarowania patelni

Sos czekoladowy:
1 tabliczka gorzkiej czekolady (10 dag)
po 2 łyżeczki masła i cukru
2 łyżki mleka

oraz:
puszka gruszek w syropie lub słoik
domowego kompotu z gruszek

sposób przygotowania
Przygotuj sos czekoladowy: 
w rondelku z grubym dnem roztop na małym ogniu czekoladę z masłem. 
Wlej mleko, wsyp cukier i starannie wymieszaj, aby cukier się rozpuścił. Przygotuj naleśniki: 
przesiej mąkę, utrzyj ją z jajkami, mlekiem i cukrem waniliowym. 
Wymieszaj ze stopionym i przestudzonym masłem, wlej koniak,
 odstaw na godzinę do napęcznienia. 
Rozgrzej patelnię, posmaruj ją skórką słoniny, 
kolejno smaż cieniutkie naleśniki. 
Na każdym układaj osączone i pokrojone w cienkie cząstki gruszki,
 składaj w chusteczki i polewaj sosem czekoladowym.

--------------------------------------------------------------------

England
Pancakes with pears in chocolate sauce

components

25 dag flour
2 eggs
2 cups milk
1 / 2 bags of vanilla sugar
5 grams of butter
A glass of cognac or other aromatic alcohol
bacon rind for greasing pan

Chocolate Sauce:
A plate of dark chocolate (10 grams)
after 2 teaspoons butter and sugar
2 tablespoons milk

and:
pears in syrup tin or jar
home of the pear compote

preparation
Prepare the chocolate sauce:
in the thick bottom saucepan over low heat melt chocolate with butter.
Pour the milk, pour the sugar and stir thoroughly to dissolve sugar. Prepare the crepes:
Sift the flour, utrzyj it with eggs, milk and vanilla sugar.
Mix with melted butter and cool, pour cognac,
  allow to sit for an hour to swell.
Preheat the pan, brush her ​​bacon rind,
sequentially fry thin pancakes.
On each stack drained and cut into thin particles of pears,
  consisting of wipes and pour chocolate sauce.

-------------------------------------------------------------------

Sverige
Pannkakor med päron i chokladsås

komponenter

25 Dag mjöl
2 ägg
2 dl mjölk
1 / 2 påsar med vaniljsocker
5 gram smör
Ett glas konjak eller andra aromatiska alkohol
bacon svål för smörjning pan

Chokladsås:
En tallrik med mörk choklad (10 gram)
efter 2 tsk smör och socker
2 msk mjölk

och:
päron i sockerlag tenn eller burk
hem päronkompott

beredning
Förbered chokladsås:
i den tjocka botten kastrull på svag värme smälta chokladen med smör.
Häll mjölk, häll sockret och rör om ordentligt för att lösa socker. Förbered crepes:
Sikta i mjöl, utrzyj den med ägg, mjölk och vaniljsocker.
Blanda med smält smör och cool, häll konjak,
  låt sitta i en timme att svälla.
Värm pannan, borsta hennes bacon svål,
sekventiellt stek tunna pannkakor.
På varje stack dräneras och skär i tunna partiklar av päron,
  bestående av våtservetter och häller chokladsås.

-----------------------------------------------------------

Deutschland
Pfannkuchen mit Birnen in Schokoladensauce

Komponenten

25 dag Mehl
2 Eier
2 Tassen Milch
1 / 2 Beutel Vanillezucker
5 Gramm Butter
Ein Glas Cognac oder anderen aromatischen Alkohol
Speckschwarte zum Einfetten pan

Chocolate Sauce:
Ein Teller mit dunkler Schokolade (10 Gramm)
nach 2 Teelöffel Butter und Zucker
2 EL Milch

und:
Birnen in Sirup Zinn oder Glas
Heimat der Birnen-Kompott

Vorbereitung
Bereiten Sie die Schokoladensauce:
in den dicken Boden Topf bei schwacher Hitze schmelzen Schokolade mit Butter.
Gießen Sie die Milchden Zucker gießen und gut durchrühren, um Zucker aufzulösen.Bereiten Sie die Crêpes:
Mehl, utrzyj es mit Eiern, Milch und Vanillezucker.
Mix mit zerlassener Butter und cool, pour Cognac,
  ermöglichen, für eine Stunde zu schwellen zu sitzen.
Heizen Sie die Pfanne geben, Bürste ihre Speckschwarte,
nacheinander dünne Pfannkuchen braten.
Auf jedem Stapel abgelassen und in dünne Partikel von Birnen,
  bestehend aus Tüchern und gießen Schokoladensauce.

---------------------------------------------------------

Portugal
Panquecas com pêras em calda de chocolate

componentes

25 de farinha de dag
2 ovos
2 xícaras de leite
02/01 sacos de açúcar de baunilha
5 gramas de manteiga
Um copo de conhaque ou álcool aromático outros
de bacon casca para untar pan

Molho de chocolate:
Um prato de chocolate amargo (10 gramas)
depois de 2 colheres de chá de manteiga e açúcar
2 colheres de sopa de leite

e:
peras em calda lata ou frasco
casa da compota de pêra

preparação
Prepare o molho de chocolate:
na panela de fundo grosso em fogo baixo derreta o chocolate com a manteiga.
Despeje o leite, coloque o açúcar e mexa bem para dissolver o açúcarPrepare os crepes:
Peneire a farinha, utrzyj-lo com ovos, leite e açúcar de baunilha.
Misture com a manteiga derretida e fria, despeje o conhaque,
  deixe descansar por uma hora a inchar.
Pré-aqueça o panescovar os rind bacon,
seqüencialmente fritar panquecas finas.
Em cada pilha drenado e corte em partículas finas de pêra,
  consistindo de toalhetes e despeje o molho de chocolate.

---------------------------------------------------------------------

France
Crêpes aux poires à la sauce au chocolat

composants

25 farine dag
2 oeufs
2 tasses de lait
1 / 2 sachets de sucre vanillé
5 grammes de beurre
Un verre de cognac ou alcool aromatique d'autres
couenne de lard pour graisser moule

Sauce au chocolat:
Une plaque de chocolat noir (10 grammes)
2 cuillères à café de beurre, après et le sucre
2 cuillères à soupe de lait

et:
les poires dans le sirop d'étain ou un bocal
maison de la compote de poire

la préparation
Préparer la sauce au chocolat:
dans la casserole à fond épais sur feu doux faire fondre le chocolat avec le beurre.
Verser le lait, verser le sucre et bien remuer pour dissoudre le sucrePréparer les crêpes:
Tamiser la farinec'est utrzyj avec les oeufs, le lait et le sucre vanillé.
Mélanger avec le beurre fondu et laisser refroidir, verser le cognac,
  laisser reposer pendant une heure à la houle.
Préchauffer la poêlebrosser ses couenne de lard,
séquentielle frire des crêpes minces.
Sur chaque pile égouttés et coupés en fines particules de poires,
  composée de lingettes et verser la sauce au chocolat.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz