sobota, 14 stycznia 2012

003.Naleśniki z mleka sojowego z krewetkami



150 g mąki 

1 łyżeczka cukru pudru
2 jajka 
240 ml mleka 
szczypta soli 
3 łyżki roztopionego masła lub oleju 
olej roślinny do smażenia 



Mąkę przesiać, dodać cukier puder, jajka, mleko i sól. Zmiksować, przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Przed samym smażeniem dodać do ciasta roztopione masło lub olej i wymieszać. Naleśniki można smażyć na suchej patelni (tylko pierwszego naleśnika usmażyć na oliwie) lub też wszystkie kolejne naleśniki smażyć na tłuszczu.


Składniki farszu - dla 2 osób: 

garść młodych liści różnych sałat lub młodego szpinaku 
10 krewetek bez ogonków i pancerzy 
1 świeża figa 
1/2 awokado 
1 łyżka orzeszków pinii 
50 g dojrzałego serka koziego 
2 ząbki czosnku, w plasterkach 

Na patelni na oliwie zrumieniam czosnek, obok orzeszki pinii i krewetki. W salaterce kładę młode listki sałat, pokrojony ser kozi, avocado i figę, posypuję solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dodaję gorące orzeszki, krewetki i czosnek, polewam oliwą z oliwek. Sałatkę zawijam w naleśnik. Podgrzewam w mikrofalówce, ok 15 sekund, aby ser się trochę roztopił i całe danie było podane ciepłe.


----------------------------------------------------------------------------------------------


England
Pancakes with soy milk with prawns

150 g of flour
1 teaspoon granulated sugar
2 eggs
240 ml of milk
pinch of salt
3 tablespoons melted butter or oil
vegetable oil for frying


Sift flour, add powdered sugar, eggs, milk and salt. Mix, cover with a cloth and let stand for30 minutes. Just before frying add to the dough melted butter or oil and mix. You can fry thepancakes on a dry frying pan (only the first pancake fry in olive oil) or any subsequentpancakes fried in fat.


Stuffing ingredients - for 2 persons:

handful of young leaves of various lettuces or spinach
10 shrimp without tails and armor
1 fresh fig
1 / 2 avocado
1 tablespoon pine nuts
50 g of mature goat cheese
2 cloves garlic, sliced

In a skillet browned garlic in olive oilpine nuts and next to the shrimp. In the bowl put the young leaves of lettucesliced ​​goat cheese, avocado and figsprinkled with sea salt andfreshly ground black pepper. I add hot peanuts, shrimp and garlic sauce with olive oil.Salad wrapped in a pancakeHeat in microwave about 15 seconds to melt cheeseslightly, and the whole was given a warm dish.



------------------------------------------------------------------------------


Sverige
Pannkakor med sojamjölk med räkor

150 g mjöl
1 tsk strösocker
2 ägg
240 ml mjölk
nypa salt
3 msk smält smör eller olja
vegetabilisk olja till stekning


Sikta mjölet, tillsätt strösocker, ägg, mjölk och salt. Blanda, täck med en duk och låt stå i 30 minuter. Strax före stekning lägga till i degen smält smör eller olja och blanda. Du kansteka pannkakorna på en torr stekpanna (endast den första pannkakan stek i olivolja) eller senare pannkakor stekta i fett.


Fyllning ingredienser - för 2 personer:

handfull unga blad av olika sallat eller spenat
10 räkor utan svansar och rustningar
1 färsk fikon
1 / 2 avokado
1 msk pinjenötter
50 g mogna getost
2 vitlöksklyftor, skivade

I en brynt stekpanna vitlök i olivolja, pinjenötter och bredvid räkor. I skålen lägger unga blad i sallad, skivad getost, avokado och fikon, beströdd med havssalt och nymaldsvartpeppar. Jag lägger varma jordnötter, räkor och vitlökssås med olivolja. Sallad insvept i en pannkaka. Värm i mikrovågsugn ca 15 sekunder för att smälta ost något och det helafick ett varmt fat.

-----------------------------------------------------------------------

Deutschland
Palatschinken mit Soja-Milch mit Garnelen

150 g Mehl
1 Teelöffel Kristallzucker
2 Eier
240 ml Milch
Prise Salz
3 Esslöffel zerlassene Butter oder Öl
Pflanzenöl zum Braten


Mehl, Puderzucker, Eier, Milch und Salz. Mix, mit einem Tuch abdecken und ruhen lassenfür 30 Minuten. Gerade vor dem Braten, den Teig Butter oder Öl und mischenhinzuzufügen. Sie können braten, den Pfannkuchen auf einer trockenen Pfanne (nur die ersten Pfannkuchen braten in Olivenöl) oder eine spätere Pfannkuchen in Fett gebraten.


Stuffing Zutaten - für 2 Personen:

Handvoll junger Blätter von verschiedenen Blattsalaten oder Spinat
10 Garnelen ohne Schwanz und Rüstungen
1 frische Feige
1 / 2 Avocado
1 EL Pinienkerne
50 g reifer Ziegenkäse
2 Knoblauchzehen, in Scheiben geschnitten

In einer Pfanne angebraten Knoblauch in Olivenöl, Pinienkernen und neben der Garnelen.In die Schüssel legen die jungen Blätter von Salat, in Scheiben geschnitten Ziegenkäse,Avocados und Feigen, bestreut mit Meersalz und frisch gemahlener schwarzer Pfeffer. Ich füge heißen Erdnüsse, Shrimps und Knoblauch-Sauce mit Olivenöl. Salat in einen Pfannkuchen gewickelt. Hitze in der Mikrowelle ca. 15 Sekunden, um Käse leichtschmelzen, und das Ganze wurde ein warmes Gericht gegeben.

---------------------------------------------------------------------------------

Portugal
Panquecas com leite de soja com camarões

150 g de farinha
1 colher de chá de açúcar granulado
2 ovos
240 ml de leite
pitada de sal
3 colheres de sopa de manteiga derretida ou óleo
óleo vegetal para fritar


Peneire a farinha, adicione o açúcar em pó, ovos, leite e sal. Misturecubra com um panoe deixe repousar por 30 minutos. Pouco antes de fritar adicionar a manteiga derretida ouóleo de massa e mistureVocê pode fritar as panquecas em uma frigideira seca (só fritaro primeiro pancake no azeite de oliva) ou qualquer panquecas subseqüentes frito em gordura.


Ingredientes recheio - por 2 pessoas:

punhado de folhas jovens de várias alfaces ou espinafres
10 camarões sem caudas e armaduras
Um figo fresco
02/01 abacate
1 colher de sopa de pinhões
50 g de queijo de cabra madura
2 dentes de alho, cortados

Em uma frigideira dourar o alho no azeite, pinhões e ao lado do camarão. Na tigelacoloque as folhas jovens de alface, queijo de cabra em fatias, abacate e figo, polvilhados com sal marinho e pimenta do reino moídaAcrescento quente amendoim, camarão emolho de alho com azeite de olivaSalada envolto em uma panqueca. Calor nomicroondas cerca de 15 segundos para derreter o queijo um poucoe todo foi dado um prato quente.

-------------------------------------------------------------------------------------

France
Crêpes au lait de soja aux crevettes

150 g de farine
1 petite cuillère de sucre granulé
2 oeufs
240 ml de lait
pincée de sel
3 cuillères à soupe de beurre fondu ou d'huile
l'huile végétale pour la friture


Tamiser la farine, ajouter le sucre en poudre, les oeufs, le lait et le sel. Mélangercouvrir avec un linge et laisser reposer pendant 30 minutes. Juste avant la friture ajouter à la pâtele beurre fondu ou d'huile et mélanger. Vous pouvez cuire les crêpes dans une poêle à sec (seule la première crêpe frite dans l'huile d'olive) ou de toute crêpes ultérieures frits dans la graisse.


Ingrédients de la farce - pour 2 personnes:

poignée de jeunes feuilles de laitues ou d'épinards différentes
10 crevettes sans queue et armures
Une figue fraîche
1 / 2 avocat
1 cuillère à soupe de pignons
50 g de fromage de chèvre matures
2 gousses d'ail, tranchées

Dans une poêle l'ail rissolé dans l'huile d'olivepignons de pin et à côté de la crevette.Dans le bol mettre les jeunes feuilles de laitue, de fromage de chèvre en tranches, l'avocat et la figue, saupoudré de sel de mer et poivre noir fraîchement mouluJ'ajoute chaudearachides, des crevettes et sauce à l'ail avec l'huile d'olive. Salade enveloppé dans une crêpe. Chauffer au micro-ondes environ 15 secondes pour faire fondre le fromagelégèrement, et le tout a été donnée un plat chaud.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz