sobota, 14 stycznia 2012

004.Naleśniki orzechowe


SKŁADNIKI


12 naleśników,
20 dag orzechów włoskich
ok. 3/4 szklanki mleka
1 torebka cukru waniliowego
2 łyżki cukru

Sos:

2 łyżki kakao
2 łyżki cukru
10 dag masła(margaryny)
1 łyżka rumu.

Przyrządzamy
Zagotować z mlekiem cukier i cukier waniliowy,włożyć orzechy i gotować aż masa zgęstnieje.Rozsmarować masą naleśniki i złożyć na czworo i polać uprzednio przygotowanym sosem. Sos kakao o cukier gotować z małą ilością wody aż zgęstnieją,zestawić z ognia,dodać masło i gdy się roztopi wlać rum. Polać naleśnik i podawać na gorąco.


-----------------------------------------------------------------------------


England
Peanut pancakes

INGREDIENTS

12 pancakes,
20 grams of walnuts
approximately 3 / 4 cup milk
1 bag of vanilla sugar
2 tablespoons sugar

sauce:

2 tablespoons of cocoa
2 tablespoons sugar
10 grams of butter (margarine)
1 tablespoon rum.

are prepared
Boil the milk, sugar and vanilla sugar, put the nuts and cook until the mixturezgęstnieje.Rozsmarować mass pancakes and place in four and pour the prepared sauce.Cocoa with sugar sauce to cook with a little water until zgęstnieją, compiled from the heat,add butter and when it melts pour in rum. Pour pancake and serve hot.



-------------------------------------------------------------------------------------------------


Sverige
Peanut Pannkakor

INGREDIENSER

12 pannkakor,
20 gram valnötter
ca 3 / 4 kopp mjölk
1 påse vaniljsocker
2 msk socker

sås:

2 msk kakao
2 msk socker
10 gram smör (margarin)
1 msk rom.

är beredda
Koka upp mjölk, socker och vaniljsocker, lägg nötterna och koka tills blandningenzgęstnieje.Rozsmarować massa pannkakor och lägg i fyra och häll den förberedda såsen.Kakao med socker sås att laga mat med lite vatten tills zgęstnieją, sammanställt från värmen, tillsätt smöret och när det smälter häll i rom. Häll pannkaka och servera varm.



-------------------------------------------------------------------------------------------------


Deutschland
Peanut Pancakes

INHALTSSTOFFE

12 Pfannkuchen,
20 Gramm Walnüsse
ca. 3 / 4 Tasse Milch
1 Beutel Vanillezucker
2 Esslöffel Zucker

Sauce:

2 Esslöffel Kakao
2 Esslöffel Zucker
10 Gramm Butter (Margarine)
1 Esslöffel Rum.

sind bereit
Die Milch aufkochenZucker und Vanillezucker, legen Sie die Muttern und kochen, bis die Mischung zgęstnieje.Rozsmarować Masse Pfannkuchen und in vier und gießen Sie die vorbereitete Soße. Kakao mit Zucker Soße mit ein wenig Wasser, bis zgęstniejąvon der Hitze zusammengestellt kochen, Butter und wenn es schmilzt in Rum gießen. Gießen SiePfannkuchen und heiß servieren.



-------------------------------------------------------------------------------------


Portugal
Panquecas de amendoim

INGREDIENTES

12 panquecas,
20 gramas de nozes
aproximadamente 3 / 4 xícara de leite
1 saco de açúcar de baunilha
2 colheres de açúcar

molho:

2 colheres de sopa de cacau
2 colheres de açúcar
10 gramas de manteiga (margarina)
1 colher de sopa de rum.

estão preparados
Ferva o açúcar leite, açúcar e baunilha, coloque as castanhas e deixe cozinhar até que a mistura zgęstnieje.Rozsmarować panquecas de massa e coloque em quatro e despeje omolho preparado. Cacau com molho de açúcar para cozinhar com um pouco de água atézgęstniejącompilados a partir do fogo, acrescente a manteiga e quando derreterdespeje rum. Despeje panqueca e sirva quente.



----------------------------------------------------------------------------------------

France

Crêpes aux arachides



INGRÉDIENTS



12 crêpes,
20 grammes de noix
environ 3 / 4 tasse de lait
1 sachet de sucre vanillé
2 à soupe de sucre



sauce:



2 cuillères à soupe de cacao
2 à soupe de sucre
10 grammes de beurre (margarine)
1 cuillère à soupe de rhum.



sont préparés
Faire bouillir le sucre du lait, le sucre et la vanille, mettez les noix et cuire jusqu'à ce que le mélange zgęstnieje.Rozsmarować crêpes de masse et en quatre et verser la sauce préparée. Cacao à la sauce sucre à cuire avec un peu d'eau jusqu'à zgęstnieją,compilées à partir du feu, ajouter le beurre et quand elle fond versez le rhum. Versercrêpes et servir chaud.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz