sobota, 21 stycznia 2012

064.Naleśniki niespodzianka

Ciasto:
20 dag mąki,
200 ml mleka,
200 ml wody,
3 jaja,
3 dag słoniny,
sól

Nadzienie:
40 dag kury pieczonej bez kości,
15 dag groszku konserwowego,
5 dag ketchupu,
5 dag sera twarogowego,
żółtka,
sól, pieprz,
tłuszcz

Sos:
1 szklanka mleka,
2 dag masła,
2 dag mąki,
5 dag orzechów włoskich bez łupin,
5 dag sera twarogowego,
żółtko,
sól, pieprz

Jaja umyć, wybić do miksera, wlać mleko i wodę, posolić
 włączyć mikser na 40 sek.
 Następnie dosypywać przesianą mąkę mieszając trzepaczką,
 aż wszystkie grudki mąki będą rozbite,
 a na powierzchni ciasta ukażą się pęcherzyki powietrza.
 Ciasto rozrzedzić wodą do takiej gęstości,
 aby się dało wlewać na patelnię cienka warstwa. 
patelnię rozgrzać, smarować słoniną, 
wlewać cienka warstwę ciasta rozprowadzając równomiernie po całej patelni.
 Smażyć lekko rumieniąc.
 Usmażone naleśniki układać na odwróconym do góry dnem talerzu.

Mięso z kury zemleć, wymieszać z groszkiem i ketchupem, 
doprawić do smaku, rozłożyć na przygotowane naleśniki, podsmażyć,
 ułożyć na żaroodpornym półmisku. 
Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć.
 Masło rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc,
 rozprowadzić zimnym mlekiem szybko mieszając trzepaczką,
 zagotować, połączyć z orzechami, żółtkiem, zalać naleśniki, 
posypać pokruszonym twarogiem i zapiec. 

-----------------------------------

England
Pancakes with a surprise

dough:
20 g of flour,
200 ml of milk,
200 ml of water,
3 eggs,
3 grams of fat,
salt

filling:
40 dag roast, boneless chicken,
15 grams of canned peas,
5 grams of ketchup,
5 g of cheese curd,
yolk,
salt, pepper,
fat

sauce:
1 cup of milk,
2 g of butter,
2 g of flour,
5 grams of shelled walnuts,
5 g of cheese curd,
yolk,
salt and pepper

Wash eggs, knock out the blender, pour the milk and water, season with salt
  turn on the blender for 40 seconds.
  Then add the sieved flour, stirring whisk,
  flour until all lumps are broken,
  and on the surface of the dough bubbles will appear.
  The dough thin with water to such a density,
  so they could pour a thin layer on the pan.
Heat a frying pan, bacon grease,
Pour a thin layer of dough evenly distributing throughout the pan.
  Fry slightly blushing.
  Fried pancakes put on upside-down plate.
 
The meat of chicken mince, mix with peas and ketchup,
season to taste, spread on the prepared pancakes, fry,
  place on an ovenproof platter.
Blanch nuts, peel and grate.
  Heat butter, stir in flour, fry not blushing,
  spread rapidly stirring cold milk whisk,
  boil, combine the nuts, egg yolk, pour pancakes,
sprinkle with shredded cheese and bake.

----------------------------------------------

Sverige
Pannkakor med en överraskning

deg:
20 g mjöl,
200 ml mjölk,
200 ml vatten,
3 ägg,
3 gram fett,
salt

fyllning:
40 Dag stek, benfri kyckling,
15 gram av konserverade ärtor,
5 gram ketchup,
5 g ost ostmassa
äggula,
salt, peppar,
fett

sås:
1 kopp mjölk,
2 g smör,
2 g mjöl,
5 gram skalade valnötter,
5 g ost ostmassa
äggula,
salt och peppar

Tvätta ägg, slå ut mixern, häll mjölk och vattensmaka av med salt
  sätter på mixern i 40 sekunder.
  Tillsätt sedan det siktade mjölet, rör om visp,
  mjöl tills alla klumpar är brutna,
  och på ytan av degen bubblor visas.
  Degen tunna med vatten till en sådan densitet,
  så att de kunde hälla ett tunt lager på pannan.
Hetta upp en stekpanna, bacon fett,
Häll ett tunt lager deg jämn fördelning över hela pannan.
  Stek rodna något.
  Stekta pannkakor sätta på upp och ner tallriken.
 
Köttet av kyckling färs, blanda med ärtor och ketchup,
Smaka avsprids på den förberedda pannkakor, steka,
  plats på ett ugnsfast fat.
Blanch nötter, skal och galler.
  Värm smöret, rör i mjöletstek inte rodna,
  spred sig snabbt under omrörning kall mjölk visp,
  koka, kombinera nötter, äggula, häll pannkakor,
strö över riven ost och baka.

------------------------------------------

Deutschland
Pancakes mit einer Überraschung

Teig:
20 g Mehl,
200 ml Milch,
200 ml Wasser,
3 Eier,
3 Gramm Fett,
Salz

Füllung:
40 dag Braten, Huhn ohne Knochen,
15 Gramm Erbsen aus der Dose,
5 Gramm Ketchup,
5 g der Käsebruch,
Eigelb,
Salz, Pfeffer,
Fett

Sauce:
1 Tasse Milch,
2 g Butter,
2 g Mehl,
5 Gramm Walnusskerne,
5 g der Käsebruch,
Eigelb,
Salz und Pfeffer

Wash Eier, knock out der Mixer, gießen Sie die Milch und Wasser, mit Salz
  Schalten Sie den Mixer für 40 Sekunden.
  Dann fügen Sie das gesiebte Mehl unter Rühren Schneebesen,
  Mehl, bis alle Klumpen gebrochen sind,
  und auf der Oberfläche des Teiges Blasen erscheinen.
  Der Teig dünn mit Wasser, um eine solche Dichte,
  so konnten sie pour einer dünnen Schicht auf der Pfanne.
Erhitzen Sie eine Pfanne, Speck Fett,
Gießen Sie eine dünne Schicht Teig gleichmäßig verteilen in der Pfanne.
  Fry leicht errötend.
  Fried Pfannkuchen legte Upside-Down-Platte.
 
Das Fleisch von Huhn zerkleinern, mischen mit Erbsen und Ketchup,
nach Geschmack würzen, auf den vorbereiteten Pfannkuchen braten, zu verbreiten,
  Platz auf eine feuerfeste Platte.
Blanch Nüsse, schälen und reiben.
  Butter erhitzenin Mehl einrühren, braten nicht erröten,
  verbreitete sich schnell unter Rühren kalte Milch Schneebesen,
  Kochen, kombinieren Sie die Nüsse, Eigelb, pour Pfannkuchen,
bestreichen und mit geriebenem Käse und backen.

--------------------------------------------

Portugal
Panquecas com uma surpresa

massa:
20 g de farinha,
200 ml de leite,
200 ml de água,
3 ovos,
3 gramas de gordura,
sal

recheio:
40 dag assadofrango desossado,
15 gramas de ervilhas em conserva,
5 gramas de ketchup,
5 g de requeijão,
gema,
sal, pimenta,
gordura

molho:
1 xícara de leite,
2 g de manteiga,
2 g de farinha,
5 gramas de nozes sem casca,
5 g de requeijão,
gema,
sal e pimenta

Lavar os ovos, bata o liquidificador, despeje o leite ea água, tempere com sal
  ligar o liquidificador por 40 segundos.
  Em seguida, adicione a farinha peneirada, mexendo whisk,
  farinha até que todos os nódulos são quebradas,
  e na superfície das bolhas de massa irá aparecer.
  A massa fina com água para que uma densidade,
  para que eles pudessem derramar uma fina camada sobre a panela.
Aqueça uma frigideira, graxa bacon,
Despeje uma fina camada de massa uniformemente distribuir em todo o pan.
  Fry ligeiramente corada.
  Panquecas fritas colocar de cabeça para baixo da placa.
 
A carne de frango moída, misture com ervilhas e ketchup,
tempere a gosto, espalhe sobre as panquecas preparadas, fritar,
  lugar em um prato refratário.
Nozes Blanch, descascar e ralar.
  Aqueça a manteiga, misture a farinha, fritar não corar,
  espalhou-se rapidamente mexendo leite frio whisk,
  ferver, junte as nozes, gema de ovo, despeje panquecas,
polvilhe com queijo ralado e leve ao forno.

------------------------------------------------

France
Crêpes avec une surprise

pâte:
20 g de farine,
200 ml de lait,
200 ml d'eau,
3 oeufs,
3 grammes de matières grasses,
le sel

remplissage:
40 rôti de Dagde poulet désossées,
15 grammes de petits pois en conserve,
5 grammes de ketchup,
5 g de fromage blanc,
jaune,
sel, poivre,
graisses

sauce:
1 tasse de lait,
2 g de beurre,
2 g de farine,
5 grammes de cerneaux de noix,
5 g de fromage blanc,
jaune,
sel et poivre

Lavez les oeufs, assommer le mixeur, verser le lait et l'eau, assaisonner avec le sel
  Allumez le mélangeur pendant 40 secondes.
  Puis ajouter la farine tamisée, en remuant au fouet,
  farine jusqu'à ce que tous les morceaux sont cassés,
  et sur la surface de la pâte à bulles apparaîtront.
  La pâte fine avec de l'eau à une telle densité,
  afin qu'ils puissent verser une fine couche sur le plateau.
Chauffer une poêlela graisse de bacon,
Versez une fine couche de pâte répartissant uniformément à travers le poêle.
  Fry en rougissant légèrement.
  Crêpes frites mettre sur la plaque à l'envers.
 
La viande de poulet haché, mélanger aux petits pois et le ketchup,
assaisonner au goûtréparties sur les crêpes préparéesalevins,
  placer sur un plat allant au four.
Écrous Blanchir, peler et râper.
  Faire chauffer le beurreajouter la farine, faire frire ne pas rougir,
  se répandre rapidement en remuant au fouet le lait froid,
  ébullition, mélanger les noixle jaune d'oeuf, versez les crêpes,
saupoudrer de fromage râpé et enfourner.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz