poniedziałek, 16 stycznia 2012

021.Naleśniki z ciepłymi wiśniami

Cztery naleśniki deserowe 
Słoiczek kompotu wiśniowego – 365g 
2 łyżeczki cukru pudru 
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 
1 łyżka soku z cytryny 

Sposób wykonania: 
Wlewamy zawartość słoiczka do rondelka, dodajemy cukier puder, sok z cytryny i podgrzewamy. 
Gdy się zagotuje wlewamy ( energicznie mieszając ) mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w odrobinie zimnej wody lub kompotu. 
Gotujemy jeszcze chwilkę aż sos zgęstnieje. 
Dwa talerze posypujemy cukrem pudrem, na każdym układamy dwa naleśniki zwinięte w rożki. 
Napełniamy je przygotowanym sosem z wiśniami, posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy bitą śmietaną.

Przepis podstawowy. 

Skład: 
125g maki pszennej 
2 jaja 
szczypta soli 
1/3 l pełnego mleka 
30g rozpuszczonego masła, 
olej lub masło roślinne do smażenia 
1 łyżka cukru - jeśli się chce mieć słodkie naleśniki 

Sposób wykonania: 
Wsypać make do miski. Dodać jaja, trochę mleka i sol. 
Mieszając dodawać resztę mleka i rozpuszczone masło. 
Przygotowane ciasto przykryć ściereczką i pozostawić na 30 min. 
Smażyć z dwóch stron, na rozgrzanym tłuszczu.

-------------------------------------------------------------------

England
Pancakes with hot cherries

Four dessert crepes
Cherry compote jar - 365g
2 teaspoons powdered sugar
2 teaspoons cornstarch
1 tablespoon lemon juice

Method of execution:
Pour contents of jar into a saucepan, add powdered sugar, lemon juice and heat up.
When it boils pour (vigorous stirring) cornstarch dissolved in a little cold water or compote.
We cook a minute more until the sauce thickens.
Two plates sprinkle powdered sugar on each compose two pancakes rolled into cones.
Fill them with cherries prepared sauce, sprinkle with icing sugar and decorate withwhipped cream.

Basic provision.

Ingredients:
125g wheat flour
2 eggs
pinch of salt
1 / 3 l of whole milk
Dissolved 30g butter
Vegetable oil or butter for frying
1 tablespoon sugar - if you want to have sweet pancakes

Method of execution:
Pour into a bowl make. Add eggs, a little milk and salt.
While stirring add the rest of the milk and melted butter.
Cover the dough with a cloth and leave for 30 minutes.
Fry on both sides, in hot oil.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Sverige
Pannkakor med varma körsbär

Fyra efterrätt crepes
Körsbärskompott burk - 365 g
2 teskedar strösocker
2 tsk majsstärkelse
1 msk citronsaft

Metod för utförande:
Häll innehållet i burken i en kastrull, tillsätt strösocker, citronsaft och hetta upp.
När det kokar häller (omrörning) majsstärkelse upplöst i lite kallt vatten eller kompott.
Vi lagar en minut tills såsen tjocknar.
Två tallrikar strö strösocker på varje komponera två pannkakor rullade in kottar.
Fyll dem med körsbär förberedda såsen, strö över florsocker och dekorera med vispad grädde.

Grundläggande bestämmelse.

ingredienser:
125 g vetemjöl
2 ägg
nypa salt
1 / 3 liter helmjölk
Löst 30g smör
Vegetabilisk olja eller smör till stekning
1 msk socker - om du vill ha söta pannkakor

Metod för utförande:
Häll i en skål göra. Tillsätt ägg, lite mjölk och salt.
Under omrörning tillsätt resten av mjölken och smält smör.
Täck degen med en duk och låt stå i 30 minuter.
Stek på båda sidor i het olja.

------------------------------------------------------------------------------

Deutschland
Pfannkuchen mit heißen Kirschen

Vier Dessert Crepes
Kirschkompott jar - 365g
2 Teelöffel Puderzucker
2 Teelöffel Speisestärke
1 EL Zitronensaft

Methode der Hinrichtung:
Gießen Inhalte der jar in einen Topf gebenPuderzucker, Zitronensaft und erwärmen.
Wenn es kocht pour (unter kräftigem Rühren) Maisstärke in wenig kaltem Wasser oder Kompott aufgelöst.
Wir kochen eine Minute mehr, bis die Sauce eindickt.
Zwei Platten Puderzucker bestreuen auf jeder komponieren zwei Pfannkuchen zu Tütengerollt.
Füllen Sie sie mit Kirschen zubereitet Soße, mit Puderzucker bestäuben und verzieren mit Schlagsahne.

Grundversorgung.

Zutaten:
125g Weizenmehl
2 Eier
Prise Salz
1 / 3 l Vollmilch
Gelöste 30g Butter
Pflanzenöl oder Butter zum Braten
1 EL Zucker - wenn Sie wollen, süßen Pfannkuchen haben

Methode der Hinrichtung:
Gießen Sie in einer Schüssel zu machen. Eier, etwas Milch und Salz.
Unter Rühren hinzufügen, den Rest der Milch und zerlassener Butter.
Den Teig mit einem Tuch und lassen für 30 Minuten.
Fry auf beiden Seiten, in heißem Öl.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Portugal
Panquecas com cerejas quentes

Quatro crepes de sobremesa
Jar compota de cereja - 365g
2 colheres de chá de açúcar em pó
2 colheres de amido de milho
1 colher de sopa de suco de limão

Método de execução:
Despeje o conteúdo do frasco em uma panelaadicione o açúcar em pó, suco de limão eaquecer.
Quando ferver despeje o amido de milho (agitação vigorosa) dissolvido em um pouco de água fria ou compota.
Nós cozinhar mais um minuto até que o molho engrosse.
Duas placas polvilhe açúcar de confeiteiro em cada compor duas panquecas enroladas em cones.
Preenchê-los com cerejas preparada molho, polvilhe com açúcar de confeiteiro e decore com chantilly.

Disposição de base.

ingredientes:
125g de farinha de trigo
2 ovos
pitada de sal
1 / 3 l de leite integral
30g de manteiga dissolvida
óleo vegetal ou manteiga para fritar
1 colher de sopa de açúcar - se você quiser ter crepes doces

Método de execução:
Despeje em uma tigela fazer. Adicione os ovosum pouco de leite e sal.
Agitando, adicione o restante do leite ea manteiga derretida.
Cubra a massa com um pano e deixe por 30 minutos.
Fry em ambos os ladosem óleo quente.

-----------------------------------------------------------------------------

France
Crêpes avec cerises chaudes

Quatre crêpes-dessert
Jar compote de cerises - 365g
2 cuillères à café de sucre en poudre
2 cuillères à café de fécule de maïs
1 cuillère à soupe de jus de citron

Méthode d'exécution:
Verser le contenu du bocal dans une casserole, ajouter le sucre en poudre, jus de citron etchauffer.
Lorsqu'elle bout versez (agitation vigoureuse) fécule de maïs délayée dans un peu d'eau froide ou de compote.
Nous cuisinons une minute de plus jusqu'à ce que la sauce épaississe.
Deux plaques de saupoudrer de sucre en poudre sur chaque composer deux crêpesroulées en cornets.
Remplissez-les avec les cerises préparées sauce, saupoudrez de sucre glace et décorer avec la crème fouettée.

Prestation de base.

ingrédients:
125g de farine de blé
2 oeufs
pincée de sel
L 1 / 3 de lait entier
30 g de beurre dissous
L'huile végétale ou de beurre pour la friture
1 cuillère à soupe de sucre - si vous voulez avoir des crêpes sucrées

Méthode d'exécution:
Verser dans un bol faire. Ajouter les œufs, un peu de lait et le sel.
Tout en remuant ajouter le reste du lait et le beurre fondu.
Couvrir la pâte avec un linge et laisser reposer 30 minutes.
Frire des deux côtésdans l'huile chaude.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz