poniedziałek, 27 lutego 2012

069.Naleśniki po bolońsku


Składniki:
Farsz:
1 Pomysł na... Spaghetti po Bolońsku
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
250 g mięsa mielonego
1 mała papryka zielona pokrojona w kostkę
1/2 puszki pomidorów w zalewie (200 g)
liść laurowy, pieprz, papryka
1 łyżka sera Parmezan
Ciasto naleśnikowe:
3 jajka
120 g mąki pszennej
szczypta soli
niepełna szkl. wody (200 ml)
2 łyżeczki oliwy z oliwek
olej do smażenia

Farsz: 
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać mięso i smażyć jeszcze przez około 15 minut, następnie dodać paprykę, liść laurowy, a po 5 minutach pomidory. Dusić do odparowania sosu. Doprawić solą, pieprzem i papryką.

Ciasto naleśnikowe: 
Z jajek, mąki, soli, wody i oliwy przygotować ciasto. Pozostawić na 0,5 godz. Następnie usmażyć 8 naleśników. 
Posmarować przygotowanym farszem, zwinąć w rulony. 
Pomysł na... rozprowadzić w 250 ml wody i zagotować. 
Naleśniki podawać zaraz po przygotowaniu polane Pomysłem na..., posypane parmezanem i udekorowane świeżymi liśćmi bazylii.

-----------------------------------------


England
Pancakes bolognaise

Ingredients:
stuffing:
1 The idea of ​​... Spaghetti bolognaise
1 onion
1 clove of garlic
2 tablespoons olive oil
250 g of minced meat
1 small green pepper diced
1/2 cup tomatoes in brine (200 g)
bay leaf, pepper, paprika
1 tablespoon Parmesan cheese
Batter:
3 eggs
120 g of wheat flour
pinch of salt
incomplete cup water (200 ml)
2 teaspoons olive oil
oil for frying

stuffing:
Peel the onion and garlic, finely chop, fry in olive oil. Add meat and cook for about 15 minutes, then add the paprika, bay leaf and tomatoes for 5 minutes. Simmer the sauceto evaporate. Season with salt, pepper and paprika.

Batter:
With eggs, flour, salt, water and oil to prepare the dough. Allow to stand for 0.5 hours.Then fry 8 pancakes.
Spread prepared stuffing, roll into rolls.
The idea for the ... distributed in 250 ml of water and boil.
Pancakes administered immediately after preparation of the idea for ... poured, sprinkled with parmesan cheese and decorated with fresh basil leaves.


-----------------------------------------------


Sverige
Pannkakor köttfärssås

ingredienser:
fyllning:
1 Idén med ... Spagetti och köttfärssås
1 lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
250 g malet kött
1 liten grön paprika tärnad
1/2 dl tomater i saltlake (200 g)
lagerblad, peppar, paprika
1 msk parmesanost
Batter:
3 ägg
120 g vetemjöl
nypa salt
ofullständiga kopp vatten (200 ml)
2 tsk olivolja
olja för stekning

fyllning:
Skala lök och vitlök, finhacka, stek i olivolja. Lägg köttet och koka i ca 15 minuter, tillsätt sedan paprika, lagerblad och tomater i 5 minuter. Sjuda såsen avdunsta. Krydda medsalt, peppar och paprika.

Batter:
Med ägg, mjöl, salt, vatten och olja för att framställa degen. Låt stå under 0,5 timmar.Stek därefter 8 pannkakor.
Sprid framställd fyllningrulla till rullar.
Idén till ... distribueras i 250 ml vatten och koka upp.
Pannkakor administreras omedelbart efter beredning av idén till ... hälldebeströdda med parmesan ost och dekorerade med färska basilikablad.


---------------------------------------


Deutschland
Pfannkuchen bolognaise

Zutaten:
Füllung:
1 Die Idee der ... Spaghetti Bolognese
1 Zwiebel
1 Knoblauchzehe
2 EL Olivenöl
250 g Hackfleisch
1 kleine grüne Paprika gewürfelt
1/2 Tasse Tomaten in Salzlake (200 g)
Lorbeerblatt, Pfeffer, Paprika
1 Esslöffel Parmesan
Teig:
3 Eier
120 g Weizenmehl
Prise Salz
unvollständige Tasse Wasser (200 ml)
2 Teelöffel Olivenöl
Öl zum Braten

Füllung:
Schälen Sie die Zwiebel und den Knoblauch fein hackenin Olivenöl bratenFleischhinzufügen und kochen für ca. 15 Minuten, dann das Paprikapulver, Lorbeerblatt undTomaten für 5 Minuten. Köcheln Sie die Soße zu verdampfen. Mit Salz, Pfeffer und Paprika.

Teig:
Mit Eiern, Mehl, Salz, Wasser und Öl zur Vorbereitung des Teiges. Willkommen sind, um für 0,5 Stunden stehen gelassenDann braten 8 Pfannkuchen.
Verteilt hergestellten Füllungen, rollen in Rollen.
Die Idee für die ... verteilt in 250 ml Wasser und kochen.
Pfannkuchen sofort nach der Zubereitung der Idee zur Verabreichung ... gegossen, bestreut mit Parmesan und dekoriert mit frischem Basilikum.


-------------------------------------------------


Portugal
Bolonhesa panquecas

ingredientes:
recheio:
1 A ideia de ... Espaguete bolonhesa
1 cebola
1 dente de alho
2 colheres de azeite
250 g de carne picada
1 pimentão verde pequeno cortado
1/2 copo tomates em salmoura (200 g)
folha de louro, pimenta, colorau
1 colher de sopa de queijo parmesão
Massa:
3 ovos
120 g de farinha de trigo
pitada de sal
xícara de água incompleta (200 ml)
2 colheres de chá de azeite de oliva
óleo para fritar

recheio:
Descasque a cebola eo alhopique finamente, frite em azeite. Adicione a carne e cozinhe por cerca de 15 minutosem seguida, adicione o colorau, o louro e os tomatespor 5 minutos. Cozinhe o molho para evaporarTempere com sal, pimenta e colorau.

Massa:
Com ovos, farinha, água, sal e óleo para preparar a massa. Deixa-se repousar durante 0,5 horas. Em seguida, frite 8 panquecas.
Espalhe preparado recheio, enrole em rolos.
A idéia para a ... distribuídos em 250 ml de água e fervura.
Panquecas administrados imediatamente após a preparação da idéia para ...derramado, polvilhado com queijo parmesão e decorado com folhas de manjericão fresco.


---------------------------------------------------------


France
Crêpes à la bolognaise

ingrédients:
farce:
1 L'idée de la ... Spaghetti à la bolognaise
1 oignon
1 gousse d'ail
2 cuillères à soupe d'huile d'olive
250 g de viande hachée
1 petit poivron vert coupé en dés
1/2 tasse de tomates en saumure (200 g)
la feuille de laurier, le poivre, le paprika
1 cuillère à soupe de parmesan
Pâte:
3 oeufs
120 g de farine de blé
pincée de sel
tasse d'eau incomplète (200 ml)
2 cuillères à café d'huile d'olive
huile pour la friture

farce:
Pelez l'oignon et l'ailhacher finement, les faire frire dans l'huile d'oliveAjouter la viandeet faire cuire pendant environ 15 minutespuis ajoutez le paprikala feuille de laurier et les tomates pendant 5 minutesLaisser mijoter la sauce à s'évaporerAssaisonner avec le sel, le poivre et le paprika.

Pâte:
Avec des oeufsla farine, le sel, l'eau et huile pour préparer la pâteLaisser reposerpendant 0,5 heures. Puis les faire frire 8 crêpes.
Fais préparé la farce, rouler en rouleaux.
L'idée de la ... distribués dans 250 ml d'eau et porter à ébullition.
Crêpes administrés immédiatement après la préparation de l'idée pour ... versé, saupoudré de parmesan et décoré de feuilles de basilic frais.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz