poniedziałek, 16 stycznia 2012

033.Naleśniki pomarańczowo - migdałowe.


Składniki: 

0,3  szklanki miękkiego masła 
0,5 szklanki cukru 
2 łyżeczki otartej skorki pomarańczowej 
3 łyżki soku pomarańczowego(może być z koncentratu) 
4 łyżki likieru Grand Marnier lub Cointreau 
2 łyżki Metaxa (grecka wódka) lub w zamian koniak albo brandy 
0,3 szklanki zrumienionych płatków migdałowych 
świeże truskawki lub cząstki pomarańczy 

Sposób wykonania: 

Ciasto 
W blenderze zmiksować szklankę mleka, 3 jajka i 2/3 zwykłej mąki.
 Smarować średnio nagrzaną patelnię masłem, 
0,5 łyżki, pokryć dokładnie powierzchnie i nalewać cienko ciasto - mniej niż 2 łyżki, na jeden naleśnik, szybko rozprowadzając po dnie przechylając odpowiednio patelnię. 
Smażyć do lekkiego zbrązowienia brzegów jednostronnie i wyrzucać na talerz potem składać w trójkątne chusteczki. 
Używać od razu albo zimne trzymać w lodowce do 3 dni. 

Przygotowanie:
Masło ubić z cukrem na krem, wsypać skórkę pomarańczową, dodać sok i 2 łyżki likieru. 
Przełożyć te masę do sporej patelni lub rondelka i stopnic na średnim ogniu do uzyskania bąbelków. 
Wkładać przygotowane złożone naleśniki pokrywając syropem obustronnie.
Wyjąc na ogrzany półmisek. 
Zagrzać resztę likieru z alkoholem, nabrać 1 łyżkę, podpalić i szybko oblać naleśniki. Połać delikatnie pozostałym alkoholem i pozostałym syropem. Posypać migdałami, przybrać owocami. 

-----------------------------------------------------------

England
Orange Pancakes - almond

ingredients:

0.3 cup soft butter
0.5 cups of sugar
2 teaspoons orange peel abraded
3 tablespoons orange juice (can be from concentrate)
4 tablespoons of liqueur, Grand Marnier or Cointreau
2 tablespoons of Metaxa (Greek brandy) or brandy or cognac instead
0.3 cups of brown almond flakes
fresh strawberries or orange particles

Method of execution:

cake
In a blender mix a cup of milk, 3 eggs and 2 / 3 regular flour.
  Medium heated pan greased with butter,
0.5 spoon, cover the surface thoroughly and pour the dough thin - less than 2 tablespoonsat a pancake, spreading quickly in the bottom of the pan by tilting respectively.
Fry until slightly browning edges on one side and throw to the plate and then submitted to the triangular handkerchief.
Use immediately or keep cold in the refrigerator for 3 days.

preparation:
Beat butter with sugar on the cream, add the orange zest, juice and add 2 tablespoons ofliqueur.
Put the mixture into the pan or large saucepan and treads on medium heat to get bubbles.
Insert ready made ​​pancake syrup covering on both sides.
Howling on heated platter.
Heat the rest of the liquor and alcohol, take a spoon, ignite, and quickly pour pancakes.Slope gently to the other alcohol and other syrup. Sprinkle with almonds, garnish with fruit.

---------------------------------------------------------------------

Sverige
Orange Pannkakor - mandel

ingredienser:

0,3 dl mjukt smör
0,5 dl socker
2 teskedar apelsinskal skadad
3 msk apelsinjuice (kan vara från koncentrat)
4 msk likörGrand Marnier eller Cointreau
2 msk Metaxa (grekisk brandyeller brandy eller konjak istället
0,3 koppar brunt mandelspån
färska jordgubbar eller orange partiklar

Metod för utförande:

kaka
I en mixer blanda en kopp mjölk, 3 ägg och 2 / 3 vanlig mjöl.
  Medium värms pannan smord med smör,
0,5 sked, täcker ytan noga och häll ut degen tunt - mindre än 2 matskedar  enpannkaka, sprider sig snabbt i botten av pannan med vippning.
Stek tills något brun kant på ena sidan och kasta till plattan och sedan in till trekantiganäsduk.
Använd omedelbart eller hålla kallt i kylskåp i 3 dagar.

förberedelser:
Vispa smör med socker på grädden, tillsätt apelsinskalsaft och tillsätt 2 matskedar likör.
Lägg blandningen i pannan eller stor kastrull och slitbanor på medelhög värme för att fåbubblor.
Sätt färdiga pannkaka sirap täcker på båda sidor.
Howling på upphettade tallrik.
Hetta upp resten av sprit och alkohol, ta en sked, tar eld, och snabbt hälla pannkakor.Slope försiktigt till den andra alkohol och andra sirap. Strö över mandel, garnera medfrukt.

--------------------------------------------------------------

Deutschland
Orange Pfannkuchen - Mandel

Zutaten:

0,3 Tasse weiche Butter
0,5 Tassen Zucker
2 Teelöffel abgeriebene Orangenschale
3 Esslöffel Orangensaft (aus Konzentrat werden)
4 Esslöffel Likör, Grand Marnier oder Cointreau
2 Esslöffel Metaxa (griechischer Weinbrand) oder Brandy oder Cognac statt
0,3 Tassen braunen Mandelblättchen
frische Erdbeeren oder orange Partikel

Methode der Hinrichtung:

Kuchen
In einem Mixer mischen eine Tasse Milch, 3 Eier und 2 / 3 normale Mehl.
  Medium erhitzt Pfanne mit Butter eingefettet,
0,5 Löffel, decken Sie die Oberfläche gründlich und gießen Sie den Teig dünn - weniger als 2 Esslöffel auf ein Pfannkuchenschnelle Ausbreitung in den Boden der Pfanne durch Kippen bzw..
Fry, bis sie leicht gebräunt Kanten auf der einen Seite und werfen auf die Platte und dann an das dreieckige Tuch.
Verwenden Sie sofort oder halten in der Kälte in den Kühlschrank für 3 Tage.

Zubereitung:
Die Butter mit dem Zucker auf der Creme, fügen Sie die Orangenschale, Saft und fügen Sie 2 Esslöffel Likör.
Die Mischung in die Pfanne oder großen Topf geben und Laufflächen bei mittlerer Hitze, Blasen zu bekommen.
Legen Sie fertige Pfannkuchensirup Belag auf beiden Seiten.
Howling auf beheizten Platte.
Heizen Sie den Rest der Flotte und Alkohol, nehmen Sie einen Löffel, glüht und schnellpour Pfannkuchen. Leichtes Gefälle zu den anderen Alkohol und anderen Sirup. Sprinklemit Mandeln, garniert mit Früchten.

--------------------------------------------------------------------------

Portugal
Panquecas de laranja - de amêndoa

ingredientes:

0,3 xícara de manteiga mole
0,5 xícaras de açúcar
2 colheres de chá de casca de laranja abraded
3 colheres de sopa de suco de laranja (pode ser a partir de concentrado)
4 colheres de sopa de licor, Grand Marnier ou Cointreau
2 colheres de Metaxa (conhaque grego) ou brandy ou conhaque vez
0,3 xícaras de flocos marrom amêndoa
morangos frescos ou partículas de laranja

Método de execução:

bolo
Em uma mistura do liquidificador um copo de leite, 3 ovos e farinha 2 / 3 regular.
  Pan aquecida média untada com manteiga,
0,5 colher, cobrir a superfície completamente e despeje a massa magra - menos de 2 colheres de sopa em um pancake, espalhando-se rapidamente no fundo da panela por inclinação, respectivamente.
Frite até dourar ligeiramente as bordas de um lado e jogar a placa e, em seguida,submetidos ao lenço triangular.
Use imediatamente ou mantenha fria na geladeira por 3 dias.

preparação:
Bata a manteiga com o açúcar sobre o creme, adicione o suco de laranja zeste adicionar 2 colheres de sopa de licor.
Coloque a mistura na panela ou frigideira grande e pisa em fogo médio para obterbolhas.
Inserir pronta xarope de pancake cobrindo ambos os lados.
Howling na travessa aquecida.
Aqueça o restante do licor e do álcool, tomar uma colher, ignição e rapidamente despejepanquecas. Encosta suavemente para o álcool e outras xarope de outrosSalpique com as amêndoasdecore com frutas.

----------------------------------------------------------------------

France
Crêpes Orange - amande

ingrédients:

0,3 tasse de beurre mou
0,5 tasses de sucre
2 cuillères à café d'écorce d'orange abrasé
3 cuillères à soupe de jus d'orange (peut être à base de concentré)
4 cuillères à soupe de liqueur de Grand Marnier ou de Cointreau
2 cuillères à soupe de Metaxa (brandy grec) ou brandy ou du cognac à la place
0,3 tasses de marron d'amandes effilées
fraises fraîches ou des particules d'orange

Méthode d'exécution:

gâteau
Dans un mélange mélangeur une tasse de lait, 3 oeufs et la farine 2 / 3 normal.
  Medium poêle chauffée graissé avec du beurre,
0,5 cuillère, couvrir la surface à fond et versez la pâte fine - moins de 2 cuillères à soupedans une crêpe, se propager rapidement dans le fond de la casserole en inclinantrespectivement.
Faire frire jusqu'à brunissement des bords légèrement sur un côté et jeter à la plaque etensuite soumis au mouchoir triangulaire.
Utiliser immédiatement ou conserver au froid dans le réfrigérateur pendant 3 jours.

préparation:
Battre le beurre avec le sucre sur la crèmeajouter le zeste d'orange, le jus et ajouter 2cuillères à soupe de liqueur.
Mettre le mélange dans la casserole casserole ou grandes et marche sur feu moyen pour obtenir des bulles.
Insérez toute faite de sirop à crêpes couvrant des deux côtés.
Hurlant sur ​​le plateau chauffé.
Faites chauffer le reste de la liqueur et l'alcool, prenez une cuillères'enflammer et verser rapidement des crêpes. Pente douce à l'alcool et le sirop d'autres d'autresParsemer d'amandes, garnir avec des fruits.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz