poniedziałek, 16 stycznia 2012

026.Czeskie naleśniki


składniki

1 filiżanka mąki
1 filiżanka mleka
1 jajko
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżka cukru
2 łyżki masła
0,25 łyżeczki soli

sposób przygotowania
Ostatnimi czasy w Czechach zapanowała moda na naleśniki. 
W restauracjach serwujących wyłącznie naleśniki spotyka się najczęściej ludzi młodych.
Utrzyj mikserem jajko z mlekiem. 
Dodaj sól, stopione i przestudzone masło, cukier, cukier waniliowy oraz mąkę.
 Rozgrzej i lekko natłuść patelnię, smaż kolejno jak najcieńsze naleśniki.
 Składaj je w chusteczki, polewaj czekoladą, podawaj z dowolnymi owocami i bitą śmietaną. 
Czesi często smarują naleśniki masą orzechową. 
Ta wersja jest również pyszna
Smacznego

--------------------------------------------------------------

England
Czech pancakes

components

1 cup flour
1 cup milk
1 egg
1 teaspoon of vanilla sugar
1 tablespoon sugar
2 tablespoons butter
0.25 teaspoon salt

preparation
Recently, the Czech Republic there was a fashion for pancakes.
The only restaurants serving pancakes usually meets young people.
Utrzyj mixer egg with milk.
Add salt, melted and przestudzone butter, sugar, vanilla sugar and flour.
  Preheat and lightly grease the pan, fry sequentially as thin pancakes.
  Assemble them in a handkerchief, pour chocolate, serve with any fruit and whipped cream.
Czechs often lubricate ground walnut pancakes.
This version is also delicious
tasty

--------------------------------------------------------------------------

Sverige
Tjeckien pannkakor

komponenter

1 kopp mjöl
1 kopp mjölk
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 msk socker
2 msk smör
0,25 tsk salt

beredning
Nyligen var det Tjeckien finns ett mode för pannkakor.
Den enda restauranger som serverar pannkakor sammanträder vanligtvis ungdomar.
Utrzyj mixer ägg med mjölk.
Tillsätt salt, smält och przestudzone smör, socker, vaniljsocker och mjöl.
  Värm och lätt fett i pannan, stek sekventiellt som tunna pannkakor.
  Sätt ihop dem i en näsduk, häll choklad, servera med någon frukt och vispad grädde.
Tjeckerna smörja ofta marken valnöt pannkakor.
Denna version är även gott
Tasty

---------------------------------------------------------------------------------

Deutschland
Tschechische Pfannkuchen

Komponenten

1 Tasse Mehl
1 Tasse Milch
1 Ei
1 Teelöffel Vanillezucker
1 EL Zucker
2 Esslöffel Butter
0,25 TL Salz

Vorbereitung
Vor kurzem hat die Tschechische Republik gab es eine Mode für Pfannkuchen.
Das einzige, Restaurants Pfannkuchen tagt in der Regel junge Leute.
Utrzyj Mischer Ei mit Milch.
Mit Salz, geschmolzen und przestudzone Butter, Zucker, Vanillezucker und Mehl.
  Vorheizen und leicht einfetten der Pfanne braten nacheinander als dünne Pfannkuchen.
  Setzen Sie sie in ein Taschentuch, pour Schokolade, dienen bei allen Früchten und Schlagsahne.
Tschechen oft schmieren Boden Nussbaum Pfannkuchen.
Diese Version ist auch sehr lecker
schmackhaft

--------------------------------------------------------------------------------------------

Portugal
panquecas Checa

componentes

1 xícara de farinha
1 xícara de leite
1 ovo
1 colher de chá de açúcar de baunilha
1 colher de sopa de açúcar
2 colheres de sopa de manteiga
0,25 colher de chá de sal

preparação
Recentemente, a República Checa não havia uma forma de panquecas.
Os restaurantes  servem panquecas reúne habitualmente os jovens.
Utrzyj misturador ovo com leite.
Adicione o sal, a manteiga derretida e przestudzone, açúcar, açúcar de baunilha e farinha.
  Pré-aqueça levemente e graxa a panela fritesequencialmente como panquecas finas.
  Montá-los em um lenço, despeje o chocolate, servir com toda a fruta e chantilly.
Tchecos muitas vezes lubrificar panquecas chão noz.
Esta versão também é delicioso
saboroso

----------------------------------------------------------------------

France
crêpes tchèque

composants

1 tasse de farine
1 tasse de lait
1 œuf
1 cuillère à café de sucre vanillé
1 cuillère à soupe de sucre
2 cuillères à soupe de beurre
0,25 à thé de sel

la préparation
Récemment, la République tchèque il ya eu une mode pour les crêpes.
Les restaurants ne servant des crêpes se réunit habituellement les jeunes.
Oeuf mélangeur Utrzyj avec du lait.
Ajouter le sel, le beurre fondu et przestudzone, le sucre, le sucre vanillé et la farine.
  Préchauffer et graisser légèrement la poêle, faire frire les crêpes minces séquentielle.
  Les assembler dans un mouchoir, versez le chocolat, servir avec des fruits et crème fouettée.
Tchèques souvent lubrifier chaussée crêpes aux noix.
Cette version est aussi délicieux
savoureux

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz